Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Νοέμβριος 2013  (Αναγνώστηκε 52190 φορές)

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Νοέμβριος 2013
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:53:19 μμ »
Πολλοί μπαγλαμάδες μας πέσανε τελευταία, τι έγινε ρε παιδιά  ?
Αποστόλη ωραίο σχέδιο ο μπαγλαμάς σου, μπράβο.

Κώστα, τα μικρά αδερφάκια (τετράδυμα κιόλας) είναι όλα τα λεφτά. Πανέμορφα. Μου αρέσει που τους έδωσες και ονόματα.

Μιχάλη ο τζουράς σου θα έχει πανέμορφο καπάκι. Πολύ ωραία και η ροζέτα, μπράβο.

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 01:42:03 πμ »
ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΑΜΑΛΑΚΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.....ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.......Ο SCARFACE, O BURBERY, O ΛΕΚΕΣ, ΚΙ Ο ΖΑΓΚΟΥΡΑΣ

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ............ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΚΙ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΟΛΟ) ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ 100 + ΧΡΟΝΩΝ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΑΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΠΑΚΙ ΚΕΔΡΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΝΑ ΕΛΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΟΡΑΕΙ ΦΙΛΕΤΑ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙΚΟ ΜΟΔΑΣ...ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
Αστερια οι μικροι Κωστα! Αντε να τους ακουσουμε κιολας αν και δεν εχω αμφιβολια για το αποτελεσμα!

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 01:46:16 πμ »
Vagges 2010 και Ρεμπετη σας ευχαριστω πολυ! Ανυπομωνω να τελειωσει για να ακουσω τον ηχο!
Ειναι το μονο χομπι που εχω το οποιο με κανει να ανυπομωνω τοσο για το αποτελεσμα!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 12:39:26 μμ »
Κώστα κάνε μια παρουσίαση να παίζουν όλα μαζί τον ίδιο σκοπό,  έτσι ορχιστρικό ;D  έχεις άτομα ή ν ανέβω; 8)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 01:53:05 μμ »
Ο SCARFACE, O BURBERY, O ΛΕΚΕΣ, ΚΙ Ο ΖΑΓΚΟΥΡΑΣ
Κωστα μου επειδη εισαι πολυ απολαυστικος στις περιγραφες σου, θα θελαμε να μαθουμε κ την ιστορια, πως πηρανε τα ονοματα οι αλλοι φιλοι του σενιορ (σταχτη και) μπουρμπερη...
(παντως, σοβαρα τωρα, ειναι ολα πανεμορφα... μπραβο σου)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 01:58:46 μμ »
Κωστα η επομενη τετραδα θα ειναι μπουζουκια; :)
Πολυ ωραια ειναι. Βαλε να τα ακουσουμε.
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 04:38:30 μμ »
Κώστα κάνε μια παρουσίαση να παίζουν όλα μαζί τον ίδιο σκοπό,  έτσι ορχιστρικό ;D  έχεις άτομα ή ν ανέβω; 8)
αν δε συμπληρωνεις ερχομαι και εγω.
Εγω και ο Ζοζέφ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 07:34:29 μμ »
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ..........................
 O BURBERY  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ.....
Ο SCARFACE ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ  ΣΗΜΑΔΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ.
Ο ΛΕΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΛΕΡΩΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ,
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΖΑΓΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ...ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ......ΚΙ ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΨΙΛΟΞΕΝΕΡΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΖΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΣΙΩΝΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗ , ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΑ ΝΑ ΣΕΤΑΡΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.....ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΡΑΓΚΟΔΟΥΛΕΙΑ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 09:51:30 μμ »
μιας και δεν μπορώ να φτιάξω τίποτα εδω στην Αθηνα απο οργανάκια παρουσιάζω τον καναπέ απο παλέτες που φτιάξαμε μαζί με την δικιά μου, έβαλα και το τζουρά πάνω για ξεκάρφωμα, καμαρώστε ;D ;D ;D ;D

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 12:08:22 πμ »
Μετά από καιρό ξανακατέβηκα στο εργαστήριο μαζί με τον πιτσιρικά. Με όργανα δεν ασχολήθηκα αλλά με την οργάνωση του εργαστηρίου.
Αξιώθηκα και έφτιαξα την κορδέλα που για μήνες ήταν ''οφ''. Ένας οδηγός που κρατάει την κορδέλα να μην παίζει δεξιά αριστερά και είχε σπάσει, τώρα μπήκε πια στη θέση του, λαδώθηκε το σύστημα και επιτέλους είμαστε πάλι σε λειτουργεία. Περίμενα καιρό το ανταλλάκτικό (αλήθεια η Metabo έχει διαλυθεί εδώ στην Ελλάδα;) και τελικά αναγκάστηκα να το φτιάξω στον τόρνο. Εγκατάστησα τον επιτραπέζιο τροχό/ταινειολειαντήρα από το Lidl που ήταν τόσο καιρό στο κουτί. Έφτιαξα μια καινούργια επιτοίχια βάση για εργαλεία.
Τακτοποίησα τα τελευταία ξύλα που είχα πάρει. Στο τέλος έφτιαξα και ένα μικρό καράβι από ξύλο που είχα βρεί στην θάλασσα φαγωμένο από το νερό και όλο έλεγα να το φτιάξω αλλά δεν προλάβαινα. Γύρισα ένα καπλαμά 2 χιλ κελεμπέκι για πανί, κατάρτι από καρυδιά, το πλάνισα απότο κάτω μέρος για να κάθεται και να έχει κλίση προς τα επάνω. Μένουν τώρα τα λούστρα. Λέω να το περάσω γομαλάκα. Θα αργήσω όμως να το τελειώσω γιατί πάνω στη βιασύνη μου να φτιάξω κάτι του πιτσιρκά έφαγα στο τριβείο το δάχτυλο μου μέχρι το νύχι και για κανα δυό βδομάδες δεν με βλέπω να πιάνω εργαλεία ξανά.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:19:57 μμ »
.........................
Περίμενα καιρό το ανταλλάκτικό (αλήθεια η Metabo έχει διαλυθεί εδώ στην Ελλάδα;) και τελικά αναγκάστηκα να το φτιάξω στον τόρνο.

Δημήτρη την αντιπροσωπεία της METABO στην Ελλάδα την έχει ο Οικονομίδης Φαίδων κάπου στο Κορωπί. Το τηλέφωνό της εταιρείας είναι 2106646254. Έχω μιλήσει με κάποιον απ' τους υπαλλήλους αρχή του καλοκαιριού. Δεν ξέρω αν από τότε έχει επέλθει το "μοιραίον".

Αν τύχει και επικοινωνήσεις μαζί τους, ενημέρωσέ μας για την κατάσταση της εταιρείας.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:48:12 μμ »
.........................
Περίμενα καιρό το ανταλλάκτικό (αλήθεια η Metabo έχει διαλυθεί εδώ στην Ελλάδα;) και τελικά αναγκάστηκα να το φτιάξω στον τόρνο.

Δημήτρη την αντιπροσωπεία της METABO στην Ελλάδα την έχει ο Οικονομίδης Φαίδων κάπου στο Κορωπί. Το τηλέφωνό της εταιρείας είναι 2106646254. Έχω μιλήσει με κάποιον απ' τους υπαλλήλους αρχή του καλοκαιριού. Δεν ξέρω αν από τότε έχει επέλθει το "μοιραίον".

Αν τύχει και επικοινωνήσεις μαζί τους, ενημέρωσέ μας για την κατάσταση της εταιρείας.

Την αντιπροσωπεία της metabo την έχει πλέον η εταιρία Χ.Διονυσάτος κ ΣΙΑ ΟΕ στον Πειραιά.
Τηλέφωνο:    2118009505

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:50:48 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.

Με βολεύει πολύ καλύτερα στον Πειραιά απ' ότι στο Κορωπί.

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 09:00:08 μμ »
μιας και δεν μπορώ να φτιάξω τίποτα εδω στην Αθηνα απο οργανάκια παρουσιάζω τον καναπέ απο παλέτες που φτιάξαμε μαζί με την δικιά μου, έβαλα και το τζουρά πάνω για ξεκάρφωμα, καμαρώστε ;D ;D ;D ;D
για σου χρησταρα με το τζουρα και τον καναπε :D
Εγω και ο Ζοζέφ.

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 02:01:28 μμ »
εγω παλι επειδη θελω να ανακαλυπτω μυστηρια οργανα ξεκινησα κατι..για πλακα....μολις και αν ποτε τελειωσει θα το δειξω..προς το παρων ....το σκαφακι... ;D ;D
μοιζει με λαικο οργανο αλλα δεν θα ειναι!! ;D ;D ;D ;)

Tags: