Αποστολέας Θέμα: Ενα βημα πριν την απελπισια!!!Βοηθεια!  (Αναγνώστηκε 35765 φορές)

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
Απ: Ενα βημα πριν την απελπισια!!!Βοηθεια!
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 02:05:08 μμ »
Καλημερα ...Το καλουπι εχει πολλα λαθη και φυσικα δεν μπορεις να το διωρθοσεις
για να το προχωρησεις
Το καλυτερο θα ηταν να σου εδειχνε καποιος για να σου
λυσει τις αποριες

Ειμαι ολος αυτια,αφου μπορεις να τα διακρινεις απο τις φωτογραφιες παει να πει οτι μπορεις και να μου τα περιγραψεις!

Αιντε μπας και δουμε ασπρη μερα:)

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 03:09:04 μμ »
Eγω με το συμπαθειο θα λεγα μπαρμπαουζε αστο δεν σου βγαινει και το βλεπεις. Καλυτερα παρε ενα ετοιμο. Αν ειναι να χαλασεις τοσα χρηματα και τα νευρα σου παρε ενα ετοιμο και τελος.. Τωρα τα υπολοιπα να εδω να εκει λαθος εδω λαθος απο εκει βοηθεια με χαιρετησματα δεν γινετε ειδικα σ αυτο που θες να κανεις..
Αντε να περασει η μερα....

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 04:04:37 μμ »
Μπαρμπαουζο.....Κανε δουλεια σου και βαστα γερα!

Θυμισου τα λογια του Ζαρκαδα....(που τα ειπε ο Βαγγελης) ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ!

Το πρωτο μου σκαφος....με χτικιασε!.....Το δευτερο...ασε...αλλα ολα γινονται!

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 06:55:31 μμ »
Ετοιμο σκαφος δεν αγοραζω,κι ας μην τελειωσω ποτε!

Υπομονη υπαρχει ατελειωτη και αν δε βγαινει το καλουπι λογω λαθων,απειριας και δεν ξερω κι εγω τι αλλο.

Ε θα το κανω εγω να βγει!!!
Δεν ειναι στο χερι του,στο δικο μου ειναι ;D

Σημερα λοιπον μετα το φαγητο κατα τις 3 επιασα να βαλω πλαιναρια,τελειωσα προ ολιγου.
Πλαιναρια δε μπηκαν και παλι,χαλασα μια τριαδα,δε γινοταν με καμια κυβερνηση.
Λογω του μεγαλου πλατους τους ειναι φοβερα δυσκολο να ακολουθησουν την καμπυλη και τις κλισεις που χρειαζονται,ειναι φοβερα δυσκολο να τα χειριστω.

Οποτε ενθυμηθηκα οτι μπορω να στρωσω ακομα μια ντουγα.Και αυτο εκανα!

Στην επομενη αποπειρα θα εχω να κανω με 2 πλαιναρια των οποιων το μεγιστο πλατος θα αγγιζει τα 4,5 εκατοστα
2 εκατοστα λιγοτερο απο οτι προσπαθουσα ως τωρα.Ελπιζω οτι θα κατσουν.
Μα κι αν δεν κατσουν θα συνεχισω με ντουγες! ;D

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 07:10:54 μμ »
Μπράβο παιχταρά μου. Έτσι σε θέλω. Υπομονή και επιμονή και όχι απογοητεύσεις. Μακάρι να είμασταν κοντά να βρούμε την άκρη μαζί.
Και να ξέρεις ότι όλοι κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Όταν έφτιαχνα το τριχορδάκι μου (bubinga-niagon) χάλασα δύο σκάφη για να καταλήξω σε αυτό που έγινε. Δεν παραπονιέμαι γιατί έγινε κάτι καλύτερο από αυτό που στην αρχή σκεφτόμουν. Για του λόγου το αληθές δες στις φωτό πως ξεκίνησε και ένα άπό τα σκάφη που πήγε περίπατο. Εϊμαι σίγουρος από τον τσαμπουκά που βγάζει το τελευταίο σου μήνυμα, ότι θα την βρεις την άκρη. Γερά λοιπόν
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 01:32:56 μμ »
Βρε Βαγγελη....τι ειχε αυτο το σκαφος και το εστειλες περιπατο;

Εγω μα την αληθεια το βλεπω μια χαρα....Δηλαδη εσυ αν δεις κανα δικο μου ξεκινημα....δε θα στειλεις μονο το σκαφος αλλα και εμενα περιπατο!

Διχως πλακα...πες τι στραβο εχει αυτο το ξεκινημα....δε μπορω να διακρινω κατι κακο!

Μπαρμπαουζε....Μην κολλας...δε μπαινει πλαιναρι;....Δε χαλασε ο κοσμος...ντουγες.Αλλα 6.5 εκατοστα δηλαδη που ειχες...εμενα μου ακουγεται πολυ.Χωρις να υπονοω οτι ξερω ποσο πρεπει.

Το ξαναλεω...πλαιναρια δεν καταφερα να βαλω στο μπουζουκι.Στο τζουρα σχετικα στενα και σε ενα σκαφος μπαγλαμα οκ...διαχειρισιμα μεγεθη.Σε ζηλευω ρε ατιμε....κι εγω τετοιο καλουπι εχω ετοιμο...αλλα δεν εχω χρονο ρε γμτ καθολου χρονο :'(

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 08:18:11 μμ »
Δημήτρη αν εννοείς αισθητικά ναι δεν είχε κάτι κακό, παρότι έτσι όπως κατέλληξε (διχρωμία με τριάδες) κατά την γνώμη μου είναι σαφώς καλύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι το καλούπι ήταν καινούργιο και προσπαθούσα να το "αποκωδικοποιήσω". ΣΤο πρώτο σκάφος έκανα τις δούγιες φαρδύτερες από ότι θα έπρεπε στον τάκο της κολάντζας και έτσι όταν έφθασα στο γύρισμα για να πέσω στα πλαϊνάρια, οι δούγιες έπρεπε να μην πατάνε καθόλου στους τάκους. Στο δεύτερο τις έκανα λεπτότερες από ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να "μουρώνουν" όπως λένε εδώ στην Κρήτη. Ε στην τρίτη προσπάθεια τα κατάφερα, γιατί είχα αρχίσει να σκέπτομαι καταστροφικά. Με λίγα λόγια θέλω να πω στο Μπαρμπαούζο, ότι όταν επιμένεις με υπομονή στο τέλος τα καταφέρνεις.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Blekos Kerkyra

• Hero Member
    • Youtube
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 08:33:52 μμ »
Δεν ξερω τι σημαινει "μουρωνουν"...δε μου σκαει και καμια πιθανη ερμηνεια ;D
Ετυμολογικα με παει στη "μουρη"...απο κε και περα....δεν ξερω.

Παντως ετσι ειναι οπως τα λεμε.Εγω καθε φορα που εχω επιχειρησει σκαφος και κολλαω...νιωθω τοσο κουλος μα τοσο κουλος....αλλα καποτε ερχεται η στιγμη που το ολοκληρωνω,οπως και αν ειναι...τοτε νιωθω τοσο μαγκας...μα τοσο μαγκας ;D

Θελει αντερα για να κανεις σκαφος ειναι γεγονος!

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 09:05:14 μμ »
Μπαρμπατσίπουρε κανα νέο τι έγινε νταξ τα πλαϊνάρια  ;D ;D ;D
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 02, 2013, 03:03:04 μμ »
Χαιρετω την παρεα.

Δεν ασχοληθηκα πολυ τον τελευταιο καιρο,υπηρχαν αλλες δουλειες που επρεπε να γινουν.

Επιασα ξανα χτες και εκοψα μερικες ντουγες πλανισα κλπ κλπ.Εχω φτασει το σκαφος στο σημειο που λειπουν μονο τα δυο πλαιναρια των οποιων το μεγιστο πλατος ειναι 4,5 εκατοστα.

Σημερα δεν ειχα πολυ χρονο αλλα επιασα ενα κομματι το λυγισα κλπ κλπ....δυσκολο το ειδα να κατσει.Δεν ξερω γιατι ειναι τοσο δυσκολο.Ενω αν ειναι να κολλησω ντουγα πιστευω δε θα δυσκολευτω.Οπως δε δυσκολευτηκα οταν εβαλα ακομη μια ντουγα απο καθε πλευρα προκειμενου να ριξω το πλατος απο τα 6.5 στα 4.5 εκατοστα.

Μου ειναι πολυ δυσκολο να διαχειριστω το πλαιναρι,δε μπορω να το κανω να κατσει σωστα ενω οταν εχω τη ντουγα φτιαχνω την καμπυλη της και την ταιριαζω πολυ ευκολοτερα.

Αληθεια τι προσφερουν τα πλαιναρια σε σχεση με ενα σκαφο που ειναι χτισμενο ολο με ντουγες;

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 15, 2013, 09:41:08 μμ »
Δοκιμασα και σημερα να βαλω πλαιναρια.Τζιφος!

Κατι εχω κανει στραβα και ενω φαινεται τοσο πανευκολο να μπουν δεν καθονται.Η μια λυση ειναι να βαλω ντουγες μεχρι κατω,η αλλη λυση να βρω τη σωστη λυση.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οχι η ευκολη λυση αλλα η σωστη.

Επειδη λοιπον πιστευω οτι εχω κανει κατι λαθος μα παρ'ολα αυτα πιστευω οτι μπορω να το διορθωσω,εχει καποιος την ορεξη να μου πει τι ακριβως κανει κατα το σχεδιασμο καλουπιου σχετικα με τα πλαιναρια;

Με ποιο γνωμονα καθοριζεται η γωνια κατα το σχεδιασμο των νομεων του καλουπιου;
Ειναι σε ολα ιδια η γωνια;

Πειτε μου οτι μπορειτε για το σχεδιαστικο κομματι.
Μαλλον πειτε μου οτι μπορειτε για τα πλαιναρια.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 15, 2013, 10:01:02 μμ »
φίλε μπαρμπαουζο δεν μπορείς να πετύχεις την καμπύλη; αυτό εννοεις οταν λες δεν κάθοντε καλά τα πλαϊνάρια;λογο πλάτους; να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία μήπως σου βρεί καποιος καμια λύση, αν δεις και δεν......... στρώσε με ντούγιες ως κάτω, πόσα είναι ακόμα 2-3 ζεύγη; εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω έχω ελάχιστη πείρα σε κατασκευή σκάφους.

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 15, 2013, 10:21:34 μμ »
Αν τα κανω με ντουγες θα χρειαστω δυο ζευγη ακομη.
Δεν ειναι αυτο το θεμα.
Απλα θελω να ανακαλυψω γιατι δεν καθονται τα πλαιναρια.
Δε μπορω να βρω τη γραμμη που θα τα ενωσει με την τελευταια ντουγα και γενικα δεν καθονται απολυτα στο καλουπι,σαν να φευγει το πισινο τους τμημα.Γενικα δε καθονται,θελουν πιεση και δεσιμο με σφικτηρες οταν τα αφηνω ελευθερα δεν εφαρμοζουν πολυ καλα,κανουν σαν να τραμπαλιζουν καπου στη μεση.

Θα ανεβασω και φωτο εντος των ημερων.

Πειτε ομως οποιοι ξερετε για το σχεδιαστικο κομματι.

Ξερω οτι σας εχω πρηξει με τα πολλα,δε γινεται αλλιως.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 15, 2013, 10:43:24 μμ »
Καλέ μου φίλε μπαρμπατσίπουρε καλησπέρα λες ότι σου τραμπαλίζει στην μέση το πλαϊνάρι, άρα κάτι γίνετε με την ντουγα μάλλον χωρίς να θέλω να σε θίξω δεν την έχεις πλανίσει σωστά , για το πλάνισμα των δουγών έχει ένα βίντεο ο πολύ κάλος δάσκαλος και φίλος Δημήτρης Ανδρέου μπές και στο you tube και δες το, θα δεις καθώς πλανίζει την δούγα την κοιτάει  σε μία ευθεία επιφάνεια να είναι σωστή, και να μην τραμπαλίζει, επίσεις ο μαστροchris κάπου μέσα δω έχει αναρτήσει κάποιες φοτο που λυγίζει τα πλαϊνάρια, για δες το και αυτο σίγουρα θα σε βοηθήσει.
Εύχομαι να βγάλεις άκρη και να βάλεις και το πλαϊνάρι αυτό εννοείτε, να χεις τσαμπουκα και μην μασάς 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 15, 2013, 10:51:15 μμ »

Γενικα δε καθονται,θελουν πιεση και δεσιμο με σφικτηρες οταν τα αφηνω ελευθερα δεν εφαρμοζουν πολυ καλα,κανουν σαν να τραμπαλιζουν καπου στη μεση.

Aν τραμπαλίζουν στη μέση τοτε σίγουρα το πρόβλημα ειναι στο καλούπι σου και εκεί πρέπει να αναζητήσεις το λάθος.
Ετσι οπως το περιγράφεις υποθέτω οτι το καλούπι σου δεν είναι
τελείως επίπεδο περιφερειακά ,εκει δηλαδή που  μπαίνουν τα
πλαινάρια .
Μπορεις  να το ελέγξεις αυτο βαζοντας ενα χάρακα σε κάθε νομέα ή ανα ενα η δυο εκατοστά αποσταση αν το καλούπι ειναι συμπαγές και να δεις αν πατάει  ο χάρακας σε
όλα τα σημεία .
Αν τον δεις να τραμπαλίζει ,
λογικό ειναι και τα πλαινάρια να κάνουν το ίδιο και να υπάρχουν κενά κάτω απο τις ντούγιες ή τα πλαινάρια.
Αν το καλούπι ειναι καλά φτιαγμένο λογικά κατω απο τα πλαινάρια δεν πρέπει να περνάει ούτε χαρτί (που λέει ο λόγος)     

Tags: