Αποστολέας Θέμα: τριξιμο χορδης.  (Αναγνώστηκε 14436 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: τριξιμο χορδης.
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2013, 04:03:13 μμ »
ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ( ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ) ΓΙΑ ΧΟΡΔΕΣ, ΒΑΛΕ SONATA  ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ ....... SONATA  ΣΤΑ ΚΑΝΤΙΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΑΝΕΣ  MASTRO
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 09:15:04 μμ »
Κώστα τελικά έφτιαξε?
Εγώ παιδιά πριν λίγο καιρό αγόρασα μια ηλεκτρική,λοιπόν αυτή είχε θέμα γιατί έπαιζα ανοιχτές και ακούγονταν σαν να ταστάριζαν,πήγα σε γνωστό οργανοποιό και μ'αυτά και με εκείνα καταλήξαμε ότι συντόνιζαν τα κλειδιά,άλλαξα κλειδιά και η κατάσταση βέλτιώθηκε αρκετά,επίσης πατατήρησα ότι η ταστιέρα είχε πάρει,δηλαδή είχε μια κλίση σαν να έστριβες το μανίκι προς το μέρος σου(από στάση παιξίματος,ελπίζω να καταλαβαίνετε).Δεν έβγαλα τάστα να την φέρω ίσια,απλά προσπάθησα να τα φέρω ίσια με ίσιο τάκο και γυαλόχαρτο.
Επίσης μετά τα έλεγξα ανά τρία όπως λέτε αλλά δεν πιστεύω ότι τα πήγα και πολύ καλά.

Σε αυτή την μέθοδο έχω μερικές απορίες,ξεκινάς από τα πρώτα 3 τάστα?Αν ναι τότε όλα έχουν σαν αναφορά το πρώτο τάστο?Και το τελευταίο τάστο πως το τσεκάρουμε.Δεν είναι καλύτερα να ελέγχουμε με ίσια ράγα ώστε να τα βλέπουμε όλα μαζί,γιατί αν πχ στο πρώτο τάστο έχουμε κάνει μαλακία πάει σειρά προς τα πίσω και κλαίμε μετά... ;D

Για να μην κουράζω άλλο,αφού τελείωσα και ξαναστρογγύλεψα τα τάστα ήρθε η ώρα να σετάρω,παρατήρησα λοιπόν ανοιχτά έπαιζαν όλες κομπλέ αλλά αν σήκωνα από ένα σημείο και μετά την γέφυρα άρχιζαν πάλι οι χορδές να ακούγονται σαν να ταστάρουν,εννοείτε πως σε όλη την διαδικασία ήταν κουρδισμένες σωστά οι χορδές.Πειραματίστηκα αρκετά και βρήκα ένα σημείο όπου παίζει ικανοποιητικά,βέβαια έχει σε κανά 2 τάστα πάλι θέμα αλλά δεν θα ασχοληθώ,η επόμενη επισκευή της θα είναι να βγάλω τάστα και να φέρω την ταστιέρα εκεί που πρέπει και ξανά μανά όλα απ την αρχή.

Ακούω λοιπόν απόψεις γιατί μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει,κάτι συντονίζει πάλι?Είναι κακής ποιότητας η γέφυρα(δεν μου φαίνεται τόσο χάλια)

Επίσης ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να <<φέρεις>>μια τέτοια ταστιέρα ξανά εκεί που πρέπει,και τι γίνεται με τις ταστιέρες που δεν έχουν σε όλο το μήκος την ίδια καμπυλότητα,,εεε??? ;D
Μην με βρίζεται έχω γράψει πολλά το ξέρω,αν το θεωρήσετε ότι είναι καλύτερο μπορεί να ανοιχτεί ένα καινούργιο θέμα σχετικό για να είναι πιο συμμαζέμενα

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 09:20:48 μμ »
φέρε μου την να την δω βρε Γιάννη !  μπορεί από inlays να μην κατέω από αυτά όμως κάτι κάνω ...

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 03:53:43 μμ »
Λοιπον παιδια το προβλημα λυθηκε.
Τι εκανα...
Εβγαλα τα ταστα ξαναετριψα την ταστιερα. ξανα ταστα. αλλαγη καβαλαρη. καποια στιγμη θα βαλω τον παλιο για να δω, προς τον παρον τον ψαχνω, δεν ξερω που τον εβαλα >:( >:( >:( >:( >:(
αλλαξα μαρκα χορδες.
Ααα  και τρυπησα λιγο ακομα την τρυπα της ντο στο κλειδι μιας και γυρνουσε δυσκολα.

Δεν ξερω τι βοηθησε  :-[ :-[ :-[

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 05:57:54 μμ »
Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα τότε όλα είναι μια χαρά.
Στα ερωτήματα που έθεσα παραπάνω πιστεύω πως αυτή η σειρά των βίντεο μπορεί να βοηθήσει,ίσως και να απαντήσει σ'όλα τα ερωτήματα.Ο φίλος είναι λεπτομερέστατος(και καλά κάνει),απαραίτητη προϋπόθεση καλή γνώση αγγλικών... :)
Gibson Les Paul Fret Leveling and Recrown (part 1 of 11)

Tags: