Αποστολέας Θέμα: Λύγισμα φιλέτου  (Αναγνώστηκε 2669 φορές)

g.duras

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Λύγισμα φιλέτου
« στις: Ιουλίου 02, 2013, 03:53:44 μμ »
Παιδιά καλησπέρα. Ψάχνω στο φόρουμ αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι που να με βοηθάει οπότε αν έχει ξαναμπεί δώστε μου το λινκ αλλιώς δώστε τα φώτα σας.
Έχω στα χέρια μου φιλετάκια 0,6mm για τοποθέτηση ανάμεσα στις δούγες.
Είναι με πάχος 0,6 και πλάτος 2mm, εγω την καμπύλη θέλω να την κάνω στο πλάτος οπότε το πάχος του (0,6) να είναι ουσιαστικά ανάμεσα στις δούγες μου.
Όσο και να προσπάθησα να το καμπυλώσω με τον τρόπο που λυγίζω τις δούγες δεν κατάγερα τπτ περισσότερο απο το να σπάσω καμια δεκαριά.
Προσπάθησα και με πινέζες αλλά και πάλι μου έσκιζε... Σκέφτηκα να κολλήσω κάπως μεταξύ τους να τα λυγίσω και μετά να τα χωρίς με ατμό αλλά μου ακούγεται κάπως χαζό το όλο εγχείρημα... Για πείτε καμιά ιδέα.

john 2004

• Hero Member
Απ: Λύγισμα φιλέτου
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:45:46 μμ »
φιλε μου για αυτην την δουλεια εγω εχω βαλει στον σωληνα μου δυο αλουμινενια λαμακια τα οποια εχω γυρισει να πιανουν σαν σφηκτηρες γυρω γυρω. θελει να ειναι λιγο σφιχτα αλλα να μετακινουνται αν χρειαστει, με τροπο που να σχηματιζουν ενα αυλακι μεταξυ τους. και βαθος που να υπερκαλυπτει το φαρδος του φιλετου σου. εγω χρειαστηκε να βαλω διπλα λαμακια για να φτασω τα 3 χιλ που ηθελα. ρυθμιζεις το κενο μεταξυ τους στο παχος του φιλετου σου και το γυρνας! μπορεις να βαλεις και δυο φιλετα μαζι. Δες το στα δεξια του σωληνα. Για την ιστορια να πω οτι η ιδεα ειναι του chris σε παλιοτερη συζητηση.

[ Invalid Attachment ]

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 02, 2013, 04:50:33 μμ »
Για σου φίλε τα φιλέτα τα λυγίζουν με καυτό σίδερο αφού τοπθετηθούν πρώτα ενδιάμεσα στην αρχή στον μπροστινό τάκο και μετά σιγά σιγά τα σιδερώνεις πιέζοντας την ντούγια και κάπως έρχονται,εγώ δεν έχω κάνει ακόμα τέτοια δουλειά και δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.
Πάντως νομίζω το δύσκολο λύγισμα είναι εκεί που γυρίζει από το ένα τρίτο του σκάφους μέχρι την κολάτζα εκεί λοιπόν έχει κλειστή και έντονη καμπύλη,δες και αυτό το βίντεο από το 02και 51 και μετά δείχνει πως σιδερώνουν δούγια και φιλέτο μαζί.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 02, 2013, 05:01:08 μμ »
Και εσένα john η λύση σου είναι καλή αλλά νομίζω είναι για λύγισμα χοντρών φιλέτων πάχους 1 με 3 χιλιιοστά,τα φιλέτα πάχους ο,6 δέκατα είναι από καπλαμά και σιδερώνονται και λυγίζουν εύκολα, όλα αυτά τα γράφω έχοντας προς το παρόν πολλή μικρή εμπειρία στην πράξη,όταν ασχοληθώ θα γράψω την εμπειρία μου.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 02, 2013, 06:39:00 μμ »
κι εγω το συστημα που προτεινε ο john2004 χρησιμοποιω (Γιαννη πολυ καλη η πατεντα με το μπουρι)..
Απλα,λυγιζω 5 φιλετακια μαζι,για να μη στρεφουν δεξια αριστερα.
Επισης,αν χρησιμοποιεις ξυλοκολλα,τα βαζεις αναμεσα στις δουγες πισω στην κολαντζα  αφου εχεις βαλει κολλα,και μολις υγραθουν λιγο απο την κολλα καμπυλωνουν και με το χερι,αλλα υτο προυποθετει να εχει καλουπι κουφιο η με νομεις,ωστε να μπορεις να βαλεις χερι απο μεσα και να μην ειναι το φιλετο αρκετα βαθεια στις δουγιες!

Tags: