Αποστολέας Θέμα: τσαμπουκαδες πολυ μικροί. Κοπτικο;  (Αναγνώστηκε 5815 φορές)

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
τσαμπουκαδες πολυ μικροί. Κοπτικο;
« στις: Μαΐου 31, 2013, 04:22:43 μμ »
Καλημερα

Χαζευοντας για μια ακομη φορα στο ιντερνετ βρηκα κατι που μου αρεσε και θελω να το φτιαξω μονος μου

Η διαμετρος του τσαμπουκα είναι 5 χιλιοστα. Ειναι πολυ μικρο δηλαδη.

Ηθελα να ρωτησω πως πιστευετε οτι μπορει να φτιαχτει κατι τετοιο. Αυτο που δε καταλαβαίνω είναι πως φτιαχνονται τα εσωτερικα κοψιματα. Το παχος του κοπτικου πρεπει να είναι παρα πολυ μικρο. Ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει τοσο μικρο για σκαψιμο. Εχω βρει τρυπανακια με 0,1 χιλιοστα αλλα αυτα είναι φανταζομαι μονο για τρυπιμα (καθετα) και οχι για διαμορφωση οπως σκαβουμε τις φιγουρες στο καπακι πχ....

Να γινεται με laser; Θελω να το προσπαθησω για να τα βαλω στο μπουζουκι που προσπαθω...

Εκανα ενα τεστ . Εκανα φιγουρα 1 εκατοστου. Και παλι τα εσωτερικα κοψιματα ειναι πολυ μεγαλα. Τα εκανα με το κοπτικο 1χιλ που πηρα απο stewmac ... Θελει λεπτοτερο και σε αυτη τη διαμετρο. Που να γίνει και μικροτερο...

Καμια ιδεα;
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: τσαμπουκαδες πολυ μικροί. Κοπτικο;
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:55:13 μμ »
Γιωργο ψαχνοντας με την φωτογραφια του post σου βρηκα και αυτην εδω:

Σε καποια κομματια το κοψιμο φαινεται οτι δεν εχει γινει σε ολο το βαθος και επισης οπου ειναι χαραγμενο ειναι μαυρο. Αυτο μαλλον σημαινει οτι χαραχτηκαν και κοπηκαν με laser.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2013, 12:23:53 πμ »
Γιώργο (?) είσαι σίγουρος ότι είναι κοψίματα ? στην φωτό που έβαλες όλα τα πάχη είναι διαφορετικά, δεν μου φαίνεται να έχουν βγει από κόψιμο - σαν ζωγραφιστό φαίνεται ή φτιαγμένο με οξύ ή κάτι τέτοιο.
Στα 5 χιλ. προσωπικά δεν θα προσπαθούσα να κόψω κάτι με το χέρι - και ακόμα περισσότερο να το επαναλάβω όμοιο.
Μπορώ να φανταστώ ένα κόκκαλο με μια τρύπα στο κέντρο και πέντε ακτίνες κομμένες με σέγα να δώσουν την εντύπωση του λουλουδιού, αλλά πάλι θα ήθελε γέμισμα με στόκο περιμετρικά, δεν θα ήταν ένα κομμάτι. Μήπως άλλο χρώμα στόκο, αν σου βγαίνει όμοιο το βασικό σχέδιο ?

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:23:53 πμ »
Καλησπερα. Ευχαριστω για τις απαντήσεις.
Και εγω αυτο πιστευω, ότι εχει γινει με laser...

mato (γιωργο με λενε ναι) δεν είναι ζωγραφιστα. Εχουν βαθος τα σχεδια και μαλιστα στις οδηγιες που λεει πως τοποθετουνται αναφερει οτι μπαινουν στην τρυπα που εχει ανοιχτει στην ταστιερα και μετα στοκαρεται με μαυρο στοκο και καλυπτονται τα κενα του σχεδιου.

τα σχεδια αυτα δεν πανε μεχρι τελος πραγματι. Ειναι σκαμενα μεχρι ενα σημειο γι' αυτο και σκεφτηκα μηπως εχουν σκαφτει με ρουτερ αλλα δεν πρεπει να υπαρχει τοσο λεπτο εργαλειο . Παρηγγειλα ενα σετακι για να το δουμε και απο κοντα. Θα το φερω και στην εκθεση για να μου πειτε γνωμες.... 

παντως στο χερι δεν γινεται. Το προσπαθησα ξανα....  8)
Εγω και ο Ζοζέφ.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:51:00 μμ »
Γιώργο,
πριν δυο χρόνια πήγα σε μια έκθεση στη Παιανία (INTERWOOD νομίζω την έλεγαν) και εκεί είδα έναν CNC παντογράφο με lazer που έκοβε ξύλο σε ότι βάθος (μέχρι 5 εκ.) και σχέδιο ήθελες. Έκοψαν μπροστά μου για δοκιμή μια σανίδα πάχους 2 εκ. και το μόνο που έβλεπες ήταν ο καπνός. Όταν τελείωσε το κόψιμο έβλεπες μόνο μια γραμμή σαν μαύρη τρίχα και το κομμένο έμπαινε και έβγαινε και από πάνω και από κάτω χωρίς να "κολλάει" στο παραμικρό. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ όπως λέει και ένα φίλος μου τορναδόρος. Επίσης με έναν ενισχυτή (αν κατάλαβα καλώς) μπορούσε να κόψει και μέταλλο μέχρι 1 χιλ.

Είναι η τελειότητα καθώς αν το έχει ένας που φτιάχνει μαρκετερί, μπορεί να κόψει ταυτοχρόνως μέχρι και 30 καπλαμάδες και να κάνει ότι σχέδιο θέλει με ότι χρώματα ξύλων θέλει και να μη φαίνεται καν η κοψιά. Εκεί να δεις ταστιέρες, καπάκια και καράολα που θα διακοσμούσαμε με ένα τέτοιο.

Υ.Γ. Έλεγα να το πάρω κατευθείαν αλλά η ρημάδα η κάρτα μου έλεγε ότι έχει υπόλοιπο καμιά 200ριά ευρώ και μου έλλειπαν τα υπόλοιπα 29.800. >:( >:(
Ήταν και μεγάλο, θα τσακωνόμουν και με τον ταξιτζή οπότε λέω άστο και όταν ξεκινήσω το μπουζούκι θα το παραγγείλω. ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2013, 07:28:44 μμ από Κούρος »

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:57:10 μμ »

Ήταν και μεγάλο, θα τσακωνόμουν και με τον ταξιτζή οπότε λέω άστο και όταν ξεικινήσω το μπουζούκι θα το παραγγείλω. ;D ;D ;D

ακομα να ξεκινησει αυτο το μπουζουκι?

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:00:06 μμ »
Ήταν και μεγάλο, θα τσακωνόμουν και με τον ταξιτζή οπότε λέω άστο και όταν ξεικινήσω το μπουζούκι θα το παραγγείλω. ;D ;D ;D

ακομα να ξεκινησει αυτο το μπουζουκι?

Έτσι έλεγα τότε ρε Γιάννη!!! Στο δρόμο είναι το μπουζούκι!! Χωρίς παντογράφο βεβαίως!!!!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:04:18 μμ »
σε τι σταδιο βρησκομαστε δηλαδη?  θα δουμε κατι στην εκθεση?

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:18:45 μμ »
Όχι Γιάννη.

Είπαμε: ΦΕΤΑΑΑΑΑΑΑ!!!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:57:45 μμ »
Τριαντάφυλλε ασε το φέτα και πιάσε το φέτος, θα στην πέσουν στην έθεση και θα έχουν και δίκιο, κάνε κάτι μωρέ έτσι για να τους ρίξουμε στάχτη στα μάτια, πως τάζαν γάμο παλιά και κάναν αρραβώνα για να μαζευτούν τα κουμπουρια, ε κάτι τέτοιο ;D ;D ;D ;D
παρένθεση: με τι κόλλακολλάμε κοκκάλινους οδιγούς στην ταστιέρα; πολύ ιδιαίτεροι οι οδηγοί που έχουν τα παιδιά πιο πάνω, αν και πρωτημώ κάτι πιο απλό, τελικά με λέιζερ είναι φτιαγμένοι;

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:53:48 πμ »
Τριαντάφυλλε ασε το φέτα και πιάσε το φέτος, θα στην πέσουν στην έθεση και θα έχουν και δίκιο, κάνε κάτι μωρέ έτσι για να τους ρίξουμε στάχτη στα μάτια, πως τάζαν γάμο παλιά και κάναν αρραβώνα για να μαζευτούν τα κουμπουρια, ε κάτι τέτοιο ;D ;D ;D ;D

Μη λες τέτοια πράγματα Χρηστάρα. Μη λες τέτοια πράγματα.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2013, 02:14:09 πμ »

Μη λες τέτοια πράγματα Χρηστάρα. Μη λες τέτοια πράγματα.
[/quote]
βρε κ εγω μαζί σου είμαι, αφού κ εγώ απο αναβολή σ αναβολή το παω, απλά στο λεω για κοινο το Ζαρκάδα, >:( ξέρεις ασκεί πιέσεις σε υψηλά υσταμενους, >:( έχει άκρες παντού και κινεί τα νίματα >:( τι να πω υπόκοσμος 8) 8) 8) 8)
(σχοράτεμε για τα ορθογραφικά ρε παιδιά, είμαι λίγο αμπαλος) ;D ;D ;D

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:41:28 μμ »
Σε ενα εργαστηριο με laser που είχα κοψει ενα πλεξιγκλας για οδηγο για το ρουτερ (ειχα ανοιξει θεμα) που τους ρωτησα μου είπαν οτι μπορουν να κοψουν ξυλο αλλα οχι τοσο μικρο οσο μπουρουν στο plexiglass.

Μου ειχαν κοψει δοκιμαστικα δυο τρεις τσαμπουκαδες αρκετα μικρους (ισως λιγοτερο απο εκατοστο) και είχα εντυπωσιαστει, αλλα ξυλο οπως εγραψα μου είπαν μονο μεγαλυτερους...

Κοιταξα το λογαριασμο μου. ουτε εγω μπορω να το παρω ακομα... ;D
Εγω και ο Ζοζέφ.

Tags: