σίγουρα ξέρει πολλά περισσότερα απο τον οποιο τρέχοντα πολιτικό.......
...σίγουρα οι επιλογές που θα έκανε στη θέση τους θα ήταν σωστότερες (δεν γευμάτισε ακόμα με τραπεζίτες)...
..σίγουρα θα του έδινα το πορτοφόλι μου να το φυλάει (δεν ισχύει για πολλούς άλλους κουστουμάτους).....
...αλλά
δεν μετράει ψήφους πριν μιλήσει....
"γηραιά κυρία πλησιάζει υποψήφιο αμερικάνο πρόεδρο (το Ρούσβελτ αν θυμάμαι καλά) και του λέει:
-Ολοι οι συνετοί και μορφωμένοι αμερικάνοι είναι μαζί σας ,
...ο υποψήφιος φανερά ενοχλημένος της λεει:
-....μα θέλω τουλάχιστον 51% για να κυβερνήσω κυρία μου.
συνεπώς
οι ψήφοι των "τρελλών" και των αγράμματων ειναι εξ΄ίσου χρήσιμες.....ειναι ένα απο τα μειονέκτηματα της ψευτοδημοκρατίας που έχουν πασσάρει σε όλη την υφήλιο
να σας θυμίσω ότι επι Περικλή , Θεμιστοκλή ........στην μόνη δημοκρατία που υπήρξε (καμμιά 50αριά χρονάκια ήταν όλα κι όλα), οι "διοικούντες" επιλέγονταν με κλήρωση ....ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΟ....
μετά ήρθε ο πελλοπονησιάκος και οι "μακεδόνες" (σε εισαγωγικά διότι μετα τους δύο γνωστούς ακολούθησαν οι διάδοχοί τους.....μην διαβάσετε γι αυτούς αν δεν έχετε γερό στομάχι ).....
......βασιλιάδες ....τύρρανοι.....ολιγαρχίες....στρατοκρατίες εν ολιγοίς.........και ουδείς ξαναείδε "υπαρκτή δημοκρατία"...
...είναι ένας πιθανός λόγος για τον οποίο μελετήθηκε πολύ αυτη η δημοκρατία των 50 χρόνων....
πρέπει να μελετάς πολύ τον εχθρό σου .....μήπως και επαναληφθει.........όποιος κατάλαβε....κατάλαβε
ο στρατηγός του βίντεο θα ήταν και πάλι στρατηγός στην αρχαία Αθήνα (γι αυτούς δεν είχε κλήρωση)......
αλλά για δικαστής ή "υπουργός" θα ήθελε πολύ τύχη στο ζάρι......
δημοκρατία και στρατηγοί δεν πάνε μαζί μάλλον .........
ΥΓ ακούω το βίντεο μιά ώρα τώρα και γράφω ότι μου κατέβει....μην απαντάτε.....δεν αλλάζει τίποτα...
..το γιό μου με 19,8 τον ετοιμάζω για γκαρσόνι ......οι αγράμματοι και οι τρελλοί "κανονίζουν" το μέλλον του ...
...επειδήήήήήήήή
...."η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα" ....... ή μεγαλύτερη παπάρα που έχει ακουστέί....
....μη βάζετε τέτοια θέματα ρε παιδιά.......παίζουμε με τα ξυλάκια για να ξεχνάμε τον πόνο μας......τι μας τον θυμίζετε πάλι...