Αποστολέας Θέμα: Χαραξη ταστων με dremel και προσαρτημα mini saw  (Αναγνώστηκε 14129 φορές)

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
Απ: Χαραξη ταστων με dremel και προσαρτημα mini saw
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 15, 2013, 10:15:58 μμ »
κατατοπιστικότατος Γιάννη! Αλήθεια το πριονάκι για τι τάστο χαράζει? Υπάρχουν άραγε διάφορα πάχη πριονιού έστω και χωρίς να είναι dremel?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 15, 2013, 10:45:55 μμ »
Κωστα  η χαραξη ειναι 0.6mm και δεν γνωριζω αν κυκλοφορουν δισκοι αλλου παχους. Μπορεις να παρεις λιγο το τσαπραζι με μια λιμα για πιο στενη εγκοπη, αλλα φανταζομαι οτι δεν θα κοβει πλεον ευκολα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 15, 2013, 11:25:04 μμ »
Κωστα  η χαραξη ειναι 0.6mm και δεν γνωριζω αν κυκλοφορουν δισκοι αλλου παχους. Μπορεις να παρεις λιγο το τσαπραζι με μια λιμα για πιο στενη εγκοπη, αλλα φανταζομαι οτι δεν θα κοβει πλεον ευκολα.

Το εξάρτημα λοιπόν αυτό το πήρα τον καιρό των παχιών αγελάδων και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Σκεφτόμουν λοιπόν να φτιάξω κι εγώ μια τέτοια πατέντα αλλά δεν έχει πιο λεπτό δίσκο και γι' αυτό δεν το επιχείρησα. Πιστεύω ότι εγκοπή 0,6 χιλ. είναι φαρδιά για τάστα μπουζουκιού που θα πρέπει να μπουν πάχους 0,7 χιλ. και σε περίπτωση που έχουμε σκέβρωμα μάνικου τι θα κάνουμε αν δεν το συμμαζεύουν τα τάστα πάχους 0,8 χιλ;

Δεν ξέρω για κιθάρα αν είναι το σωστό αρχικό φάρδος.

Επίσης και κάτι άλλο που συζητήθηκε για οδηγούς. Όταν σκεφτόμουν να το επιχειρήσω ήθελα να κινείται από πάνω το εξάρτημα και να μένει σταθερή η ταστιέρα. Σκεφτόμουν λοιπόν να το προσαρμόσω σε ένα ζευγάρι οδηγούς QUADRO για συρτάρια της Hettich που δουλεύουν με ρουλεμάν και οι ανοχές τους είναι σχεδόν μηδενικές.

Κάνει 25€ το ζευγάρι και ενώ τους πήρα γι΄αυτή τη δουλειά μάλλον θα τους βάλω σε τίποτα συρτάρια κουζίνας ή ντουλάπας. ;D ;D

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2013, 12:16:03 πμ »

Το εξάρτημα λοιπόν αυτό το πήρα τον καιρό των παχιών αγελάδων και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Σκεφτόμουν λοιπόν να φτιάξω κι εγώ μια τέτοια πατέντα αλλά δεν έχει πιο λεπτό δίσκο και γι' αυτό δεν το επιχείρησα. Πιστεύω ότι εγκοπή 0,6 χιλ. είναι φαρδιά για τάστα μπουζουκιού που θα πρέπει να μπουν πάχους 0,7 χιλ. και σε περίπτωση που έχουμε σκέβρωμα μάνικου τι θα κάνουμε αν δεν το συμμαζεύουν τα τάστα πάχους 0,8 χιλ;

Δεν ξέρω για κιθάρα αν είναι το σωστό αρχικό φάρδος.

Επίσης και κάτι άλλο που συζητήθηκε για οδηγούς. Όταν σκεφτόμουν να το επιχειρήσω ήθελα να κινείται από πάνω το εξάρτημα και να μένει σταθερή η ταστιέρα. Σκεφτόμουν λοιπόν να το προσαρμόσω σε ένα ζευγάρι οδηγούς QUADRO για συρτάρια της Hettich που δουλεύουν με ρουλεμάν και οι ανοχές τους είναι σχεδόν μηδενικές.

Κάνει 25€ το ζευγάρι και ενώ τους πήρα γι΄αυτή τη δουλειά μάλλον θα τους βάλω σε τίποτα συρτάρια κουζίνας ή ντουλάπας. ;D ;D

την περασμενη εβδομαδα πηρα ενα δισκακι 32μμ χ 0,5 με οχταρα τρυπα χωρις τσαπραζι και νομιζω υπαρχουν και ψιλοτερα, ειναι για σιδερο! απο μαγαζια με αναλωσιμα για τορνους φρεζες κλπ. υπαρχουν βεβαια και μεγαλυτερης διαμετρου που ρωταει ο Κωστας.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 17, 2013, 02:15:04 πμ »
Γιάννη, υπάρχουν πολλά τέτοια δισκάκια αλλά σχεδόν όλα με εξωτερική διάμετρο πάνω από 30 χιλ. έχουν πάχος πραγματικής εγκοπής από 0,6 χιλ. και πάνω.

Έχεις προσαρμόσει αυτό το δισκάκι στο DREMEL και έχεις κάνει εγκοπή; Αν πράγματι κάνει πραγματική εγκοπή 0,5 χιλ. όταν ανεβώ στην Αθήνα για την έκθεση θα πάω να το πάρω.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 17, 2013, 06:00:03 πμ »
Για κιθαρα υπαρχουν 10αδες διαφορετικα νουμερα ταστα και αρκετα απο αυτα εχουν το καταλληλο παχος δοντιου ωστε να μπαινουν σφιχτα σε εγκοπη 0.6
Γιαννη τα δισκακια απο πιο καταστημα τα πηρες? εχουν σελιδα?
Τριανταφυλλε γνωριζεις που μπορω να βρω τετοιους οδηγους στη βορεια Ελλαδα?

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 17, 2013, 03:14:38 μμ »
Γιάννη, υπάρχουν πολλά τέτοια δισκάκια αλλά σχεδόν όλα με εξωτερική διάμετρο πάνω από 30 χιλ. έχουν πάχος πραγματικής εγκοπής από 0,6 χιλ. και πάνω.

Έχεις προσαρμόσει αυτό το δισκάκι στο DREMEL και έχεις κάνει εγκοπή; Αν πράγματι κάνει πραγματική εγκοπή 0,5 χιλ. όταν ανεβώ στην Αθήνα για την έκθεση θα πάω να το πάρω.

[ Invalid Attachment ]

το δισκακι ειναι αυτο. κανονικα μπαινει σε αξονακι  8αρι με στελεχος 6μμ για ρουτερ, υπαρχει και αυτο. το ειχα παρει γιατι ειχα δει ενα βιντεο που ειχε ανεβασει παλιοτερα ο Γιαννης με μια τετοια πατεντα για ταστιερα και ειπα να το κανω καποια στιγμη, προλαβε ομως ο immo! δεν προκειται να το χρησιμοποιησω προς το παρον. αν νομιζεις οτι θα μπορεσεις να το προσαρμοσεις στο ντρεμελ η σε καποιο ρουτερ για να το δοκιμασεις,  γραψε μου μια διευθυνση να σου το στειλω και αν δεν κανεις δουλεια το φερνεις πισω στην εκθεση.   και αν κανει για την δουλεια σας μου λετε και σας φερνω μερικα στην εκθεση.  το εχω και σε 72χ0,5 αν σε ενδιαφερει αλλα με μεγαλυτερη τρυπα και στελεχος 8μμ.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 17, 2013, 10:48:23 μμ »
...........................................
Τριανταφυλλε γνωριζεις που μπορω να βρω τετοιους οδηγους στη βορεια Ελλαδα?

Γιάννη πήγαινε σε ένα ξυλεμπορικό κατάστημα που να πουλάει και μελαμίνες. Πιθανώς θα πουλάει και τέτοιους οδηγούς τηε Hettich ή της BLUM. Αυτοί οι δύο είναι οι κορυφαίοι. Όχι απλοί οδηγοί με πλαστικά ροδάκια αλλά με ρουλεμάν.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 31, 2013, 12:05:31 πμ »
είχα βρει παλαιοτερα θεμα που ταιριαζει περισσότερο αυτο που θα ποσταρω αλλα δε μπορω να το βρω.... Οποτε το βαζω εδω

Βρηκα σε μια σελιδα ενα εργαλειο που ισως μπορει να χαραξει και ταστιερα. Οπως το είδα μου αρεσε. Φυσικα δεν εχω την εμπειρια για να ειμαι σιγουρος ότι ειναι χρησιμο... Ετσι και αλλιως τα χρηματα είναι πολλα για μενα αυτη τη στιγμη... Το βαζω απλα για να το δειτε οσοι δε το ξερετε....

http://www.micromark.com/microlux-mini-tilt-arbor-table-saw-for-benchtop-hobby-use,7500.html

δειτε και το βιντεο

και http://www.micromark.com/microlux-miniature-table-saw,6936.html

Στο πρωτο, στα εξαρτηματα εχει ενα τροχο παχους 0,2 in δηλαδη 0,5 χιλιοστα. Αν ηταν λιγο πιο λεπτος θα ηταν οτι πρεπει για μπουζουκι φανταζομαι.
Σε κιθαρες εχω δει οτι χρησιμοποιουνε και πιο χοντρους τροχους...

Πως σας φαίνεται; Φυσικα κανει και αλλες δουλειες... 
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 31, 2013, 03:46:34 πμ »
Φαινεται ιδανικο για τετοια δουλεια αν και η τιμη του ειναι λιγο αλμυρη!

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:16:23 πμ »
παρε ενα γραμμικο ρουλεμαν εχουν τα εμπορακια με ρουλεμαν.
500μμ μηκος και ενα βαγονι συνολο 30ευρω εως 100ευρω.[ολα ειναι κινεζικα παρε το πιο φτηνο]
ενας δισκος 0.4 παχος 10 ευρω.
ενας παλιος τροχος γωνιακος  0 ευρω
καινουριος 30-80 ευρω.
τοποθετησε τον τροχο πανω στο βαγονι να ειναι σταθερο και απο κατω υπολογισε το παχος της ταστιερας και διαμετρο δισκου για να κανεις τις εγκοπες.
μην βαζεις δισκους ντρεμελ εχουν μικρη διαμετρο και δεν εχεις ταχυτητα κοπης.δεν εχεις ετσι καθαρο κοψιμο.
αυτος που κανει 10 ευρω ο δισκος εχει 63μμ διαμετρο και υπαρχουν στα μηχανουργικα εργαλεια.

https://www.youtube.com/watch?v=HMJEm6i703c
Εγω και ο Ζοζέφ.

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:36:27 πμ »
εδω στο βιντεο ειναι η πρωτη πατεντα για χαραγμα με πριονι.

https://www.youtube.com/watch?v=SDtooylRSaI
Εγω και ο Ζοζέφ.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 31, 2013, 08:12:30 πμ »
Παυλε ετοιμασου να σου κανω επισκεψη  ;D

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:33:17 μμ »
Παύλε, είσαι θησαυρός φίλε μου!!!!

Στην επόμενη άνοδό μου στα πάτρια εδάφη, ξέρεις .......... θα παραδώσεις μαθήματα!!!

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 02, 2013, 04:20:31 μμ »
Παιδιά δεν ξέρω αν σας βοηθάει αλλα υπάρχει δισκάκι για dremel με παχος 0.4 mm παραθέτω το λινκ  απο ebay

http://www.ebay.co.uk/itm/6PC-HSS-Steel-Saw-Cutting-Disc-Wheel-Set-Fits-Dremel-Mini-Drills-Cut-Off-Discs-/121119555811?pt=UK_Home_Garden_PowerTools_SM&hash=item1c3349c0e3

Tags: