Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Pickups  (Αναγνώστηκε 17514 φορές)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευή Pickups
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:16:58 πμ »
Αυτή η τρύπα είναι για να βγαίνουν από κει όλα τα καλώδια και να μην είναι από δω και από κει αλλά εμένα δεν χώραγε το μεγάλο το λευκό... >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2013, 01:58:09 πμ από Γιάννης Ελευθεριάδης »

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:20:04 πμ »
Το κάθε πηνίο ήταν κοντά στα 3.8 K.ohm(42 AWG με 5100 στροφές περίπου) και αφού τους ένωσα σε σειρά έχουμε αυτό το αποτέλσμα

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:26:24 πμ »
Τώρα μερικά tips,αφού περάσουμε το σύρμα απ την υποδοχή του κάνουμε την κόληση(ζεστή και όχι κρύα όμως)με το καλώδιο.Το σύρμα είναι τόσο λεπτό που δεν χρειάζεται να <<φάμε >> την μόνωση γιατί αυτή φεύγει απ την ζέστη που παράγει το κολλητήρι κατά την κόληση,αρκεί να την κάνουμε σωστά.Επίσης για να έχουμε περιθώριο να περάσουμε το καλώδιο στα πλάγια αφήνουμε λίγο σύρμα <<αέρα>> όπως στην φώτο,ελπίζω να φαίνεται τι θέλω να πω.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:33:19 πμ »
Αφού τελειώσουμε με τις σπείρες ασφαλίζουμε τα καλώδια με χαρτοταινία σε 2 τουλάχιστον σειμεία.Ένα εκεί που είναι η κόληση με το σύρμα και ένα λίγο πιο κάτω,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν κινείται το καλώδιο και κόψει εκεί που είναι η ένωση.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο πρώτο καλώδιο(αυτό που κωλάμε πριν αρχίσουμε τις σπείρες) καθώς αν κόψει εκεί το σύρμα...τον πούτσο κλαίγανε...Μην ρωτάτε πως το ξέρω... :'(. Αν μας κόψει το τελευταίο δεν παίζει πρόβλημα καθώς ξετυλίγουμε μια σπείρα και ξανακολάμε,αλλά γενικά προσοχή.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:37:29 πμ »
Και αυτό που έλεγα παραπάνω,όσο και να πρόσεχα άκουσα το <<κλάκ>>...πήγα να κλάψω....το συγκεκριμένο μου ξανακόπηκε μετά που το ξανακόλησα και πραγματικά είχαν μείνει λίγα χιλιοστά αλλά τα κατάφερα και το κόλησα,αυτό μου έτυχε και σε ένα απ'τα πηνία του πρώτου μαγνήτη.Αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:52:02 πμ »
Εν τω μεταξύ ξεκίνησα για humbuckers αλλά μόνο τέτοιοι δεν είναι.Τα φαινόμενα απατούν!!!Επειδή ο περιστροφέας που έχω φτιάξει έχει μια φορά κίνησης τα πηνία έχουν όλα δεξιόστροφη περιετύλιξη άρα δεν γίνεται απόσβεση θορύβου από εξωτερικές παρεμβολές,για να συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τα πηνία του κάθε μαγνήτη να έχουν διαφορετική φορά περιετύλιξης.Τώρα για τους δικούς μου απλά θα συμπεριφόρονται σαν μονού πηνίου.Για να πετύχω καλήτερη απόσβεση παρεμβολών όμως θα βάλω τους μαγνήτες με πολικότητα(από γέφυρα προς ταστιέρα) νότιος-βόρειος,νότιος βόρειος σε αντίθεση με τους συνηθισμένους(τουλάχιστον στην gibson) που τους βάζει βόρειος-νότιος,νότιος-βόρειος.Την πολικότητα την βρίσκουμε εύκολα με μια κοινή πυξίδα.Αλλά προσοχή οι πυξίδες έλκονται απ το αντίθετο μαγνητικό πεδίο και εξηγούμαι,όταν μας δείχνει τον βορά η πυξιδα στην ουσία μας δείχνει που είναι η αρνητική πολικότητα και το αντίθετο.

http://youtu.be/5HGXqeImXcw

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 26, 2013, 10:53:30 πμ »
....σαν να μου φαίνεται ότι η "πρακτική" (φυσική) φορά περιέλιξης δεν παίζει ρόλο στο θέμα humbuking....
....η δουλειά της απόσβεσης γίνεται απο το πως "περιστρέφεται" το ρεύμα......
....απλως δώσε ρεύμα αντίθετα.....το ένα πηνίο γείωση στην αρχή.....το άλλο στο τέλος.....και είσαι humbuking...
....αν τα θυμάμαι καλά.....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 26, 2013, 11:34:25 πμ »
....σαν να μου φαίνεται ότι η "πρακτική" (φυσική) φορά περιέλιξης δεν παίζει ρόλο στο θέμα humbuking....
....απλως δώσε ρεύμα αντίθετα.....το ένα πηνίο γείωση στην αρχή.....το άλλο στο τέλος.....και είσαι humbuking...
Γιάννη για δοκίμασε αυτό γιατί και γω δεν νομίζω να παίζει ρόλο η φορά περιτίλιξης αλλά ο τρόπος σύνδεσης ;)

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:57:34 μμ »
ήχο βγάζουν;;; ;D ;D ;D
πάντως αν έχεις θόρυβο μην ξεχάσεις ότι τα μεταλλικά κομμάτια που έχεις στον μαγνήτη ( humbucker καπάκι και βάση)καλό είναι να γειωθούν
επίσης όταν το τεστάρεις να  ακουμπάς σε κάποιο σημείο την γείωση με κάποιο δάχτυλο.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:58:16 μμ »
Johnny μπραβο φιλε, αντε με το καλο να τους ακουσουμε!

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 26, 2013, 04:16:13 μμ »
http://www.1728.org/guitar1b.htm

αν το έχεις ξαναδεί.......δες το προσεκτικότερα....τα λέει "ολα" ::) ::) ::)....οτι κι αν σημαίνει αυτο...

ειναι πολύ πυκνογραμμένο ... θέλει σημειώσεις.....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 26, 2013, 09:46:38 μμ »
Παράθεση

Παιδιά για να γίνεται απόσβεση του θορύβου θέλουμε πηνία με διαφορετική φορά περιτύλιξης έτσι ώστε να παράγεται ίδιο μήκος κύμματος θορύθου αλλά με αντίθετη φορά άρα είναι σαν να ην υπάρχει και αυτό γιατί ο εξωτερικός θόρυθος επιρεάζεται μόνο απ την φορά περιετύλιξης και όχι από το πως κινείται το ρεύμα.

Coil 1 and coil 2 are electrically out of phase and since electrical interference only travels through the guitar pickup's windings, when the hum travels from one coil to the other, it gets canceled due to the opposite coil windings(από το άρθρο που είναι στο Link)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 26, 2013, 09:50:48 μμ »
Παράθεση
ήχο βγάζουν;;;   

Ρε βασίλη κανένας μαγνήτης δεν βγάζει ήχο από μόνος του,οι μαγνήτες απλά είναι μέσο μεταφοράς και όχι παραγωγής ήχου.

Παράθεση
πάντως αν έχεις θόρυβο μην ξεχάσεις ότι τα μεταλλικά κομμάτια που έχεις στον μαγνήτη ( humbucker καπάκι και βάση)καλό είναι να γειωθούν
επίσης όταν το τεστάρεις να  ακουμπάς σε κάποιο σημείο την γείωση με κάποιο δάχτυλο.

Ακόμα δεν το έχω ψάξει πως πρέπει να είναι οι γειώσεις ακριβώς,ξέρω ότι σίγουρα γειώνεται η γέφυρα πάντως.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 26, 2013, 10:02:50 μμ »

Coil 1 and coil 2 are electrically out of phase and since electrical interference only travels through the guitar pickup's windings, when the hum travels from one coil to the other, it gets canceled due to the opposite coil windings(από το άρθρο που είναι στο Link)
Βρε Γιάννη αφού το λέει καθαρά δεν έχει να κάνει με δεξιόστροφη- αριστερόστροφη φορά τυλίγματος αλλά ο τρόπος συνδεσμολογίας το δημιουργεί!

Moving on to the coils, both are shown with windings going in a clockwise direction. However, shouldn't those coil windings be the reverse of each other? Not exactly. Basically the term "reverse winding", although it is used by just about everybody, is inaccurate. Actually, it is the current flow in the two coils that travel in opposite directions.

συνδεσέ το όπως στο πρώτο σχέδιο και εισαι ΟΚ ;D

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 26, 2013, 10:43:01 μμ »
...πεσ τα χρυσόστομε .... αυτό έψαχνα και δεν το βρισκα......το ρημάδι.....

επιπλέον.....

περί hum....
since electrical interference only travels through the guitar pickup's windings,   (που δημιουργούν το hum επειδή λειτουργούν σαν "κεραίες" κυρίως ως προς τα 60HZ του ηλεκτρικου ΔΕΗ),  when the hum travels from one coil to the other, it gets canceled due to the opposite coil windings. (The magnets play no part in hum cancelation.)

περί signal....
Unlike hum, an electric guitar's sound (the signal) is generated from the pickup's wiring and magnets. So, when the guitar signal travels through the coils, no cancelation occurs because the coils are out of phase electrically and magnetically. 
...... εδώ να διακρίνουμε ότι άλλο  ο "θόρυβος" , άλλο το "σήμα"......

το είπα εγω ..... είναι πολύ "πυκνό" ..... θέλει συντακτική ανάλυση.....

Tags: