Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Απρίλιος 2013  (Αναγνώστηκε 61923 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Απρίλιος 2013
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 12, 2013, 10:48:30 μμ »
τα βιολιά υπέροχα. και πολύ μανίκι μου φαίνεται η κατασκευή τους. και είσαι και πρωτάρης ?  :-X μπράβο και πάλι μπράβο.

για την κολοκύθα περιμένω πως και πως μιας και βρήκα και γώ μια. θα αφήσω όμως εσένα να παιδευτείς κώστα και μετά θα πατήσω στα χνάρια σου.

εγώ αφού τρύπησα χθές το 2ο καπάκι απο το μπαγλαμά γιατί είμαι μπαγλαμάς . ξεκόλησα ταστιέρα , έβαλα το ΤΡΙΤΟ καπάκι >:( >:( >:(  και για πρώτη φορά έβαλα φιλετάκια...  ;D ;D ;D ;D ;D
δεν χορταίνω να το κοιτάω.  μου φαίνεται λες και έφτιαξα την τζοκόντα(οχι τα σοκολατακια)
να και μερικές φωτό.

κριτικες δεκτές και επιθυμητές.

και επειδή δεν εχω αυτό το παρφ κάτι για να σημαδέυω στο καπάκι τα σιριτια έκανα τρελή πατέντα για να τα σημαδεψω και μετά με το dremel και λιμάκια. μην βαράτε. να η πατέντα
;D ;D ;D ;D
την δουλειά την έκανα . και για πρώτη φορά πολύ ικανοποιητικά μπορω να πω.

πολυ ωμορφο το μπαγλαμαδακι σου αλλα κατι γινεται με το καπακι του.Απ οτι βλεπω δεν ειναι ισοβενο ελατο, η τα νερα του ειναι αναποδα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 12, 2013, 10:51:53 μμ »
Τασο πολυ ωραιο γινεται το μπαγλαμαδακι!

κυριε Χρηστο καμια φωτο απο την διαδικασια κατασκευης, να παρουμε και εμεις λιγο ματι!  δεν μπορει να μην εχουμε κρατησει καμια!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 12, 2013, 11:04:10 μμ »
Τριαντάφυλλε σέ ευχαριστώ αλλά  συνχρόνως θά σέ μαλόσω γιατί εσύ μέ έβγαλες τό μαστρο χρήστο. Τήν περαζμένη εβδομάδα ήμασταν γιά ουζάκι ο καπα  ο βασβασίλης ο τάσσος  .ο Θεοδωράκης  καί  εγώ .Στό ραντεβού πού κλείσαμαι πρώτος πήγα εγώ καθότι βρισκόμουν ποιό κοντά, Ο μετέπειτα κάθε ένας πού ερχόταν μού καλησπέριζε μέ τό γειά σου μαστρο χρήστο.  Στό τέλος δέν άντεξα καί τάβαλα μέ τό τάσσο. Ακόμα καί ο βασβασίλης καταξιομένος οργανοποιός επαγγελματίας όπως καί ο τάσσος καί τούς λέω ρέ παιδιά αφήστε τήν πλάκα, άν εγώ είμαι μάστορας εσείς τότε τί είσθε. ¨Αρέ κούρε τί μού κάνεις.. Τώρα μέ τά βιολιά δέν είναι καί τίποτα σπουδαία πρώτον γιατί δέν  υπήρχαν τά σχετικά εργαλεία γιά βιολί καί δεύτερον έγιναν στό γόνατο στό σπίτι δηλαδή πού λέμε δουλειές  τού ποδαριού. Είμαι όμως ευχαριστημένος γιατί χωρίς νά έχω ιδέα από βιολί καί χωρίς καμιά βοήθεια κατώρθωσα νά πιάσω τή βάση καί νά μήν μείνω μεταξετασταίος. ¨αν υπήρχε βαθμολογία μέ άριστα τό είκοσι θά έλεγα πώς πήρα το δεκάρι καί έτσι μπορώ να συνεχίσω  γιά τό τρίτο ή καί τέταρτο μιά πού πλέον αγόρασα καί σχεδόν γιά νά μήν πώ καί  όλα τά εργαλεία. Πάντως αΠό αρχίδαμο είναι καλύτερα έτσι κωνσταντή?

chris

• Hero Member
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 12, 2013, 11:16:44 μμ »
Αύριο επειδή πολλοί  μέ ρωτάνε μέ προσωπικά mail  άν είναι δύσκολο καί τί θέλη γιά νά γίνη ένα βιολί θά γράψω επ ακριβώς τί θέλη. Υπομονή μέχρι άυριο.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 13, 2013, 12:13:46 πμ »
το καπακι κωστα είναι κέδρος. είναι λίγο περίεργο αλλά αυτό εμεινε τελικά μετα τα άλλα δύο που κατέστρεψα....
θα παίξει πρόβλημα λές ??

η ορθογραφία σου με πέθανε  :) :) :)
μην μασάς όμως ....

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 13, 2013, 12:58:27 πμ »
έχω ένα τέτοιο καπάκι με τέτοια σχέδια και νερά, είναι κέδρος και το δικό μου αλλά είναι πολυ πιο σκούρο το χρώμα του, από ήχο δεν ξέρω τι θα βγάλει, αυτό που θα φοβόμουν εγώ είναι το πάτημα του καβαλάρη, ξέρεις μην κάτσει το καπάκι λόγο των νερών που έχει, αλλά αφού έφτασες ως εδώ και είναι το 3ο δοκιμασέτο τι έχεις να χάσεις, θα είναι και ξεχωριστό. πολύ όμορφο είναι πάντως, εχω αγωνία να δω τι ήχο θα σου δώσει ένα τέτοιο καπάκι, οπότε βάλε τις μηχανές στο φουλ να τελιώσει.

Λοιπόν παιδιά, έκανα βόλτα στο μοναστιράκι και σ ενα απ τα 3 μαγαζιά που έχει με όργανα βρήκα μπαγλαμαδάκι υπερβολικά μικρό, η περίμετρος του σκάφους του είναι στο μέγεθος κουταλιού σούπας χωρίς υπερβολές, το βάθος που έχει είναι λίγο μεγαλύτερο απ το πάχος του μανικιού, όσο για την κλίμακα δεν ξέρω είναι κ αυτή μικρή πάντως, το μόνο μεγάλο που έχει είναι η τιμή του, μουριά μαύρη 40 ετών μου είπε το παιδί στο μαγαζί, και το ταμπελάκι που κρεμόταν έγραφε 750 φίλοι μου.

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 13, 2013, 09:04:20 πμ »
τασο πολυ ομορφο το μπαγλαμαδακι και ειδικα το καραολο!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 13, 2013, 10:57:48 πμ »
τασο πολυ ομορφο το μπαγλαμαδακι και ειδικα το καραολο!
Συμφωνω απολυτα!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 13, 2013, 11:38:56 πμ »
Αύριο επειδή πολλοί  μέ ρωτάνε μέ προσωπικά mail  άν είναι δύσκολο καί τί θέλη γιά νά γίνη ένα βιολί θά γράψω επ ακριβώς τί θέλη. Υπομονή μέχρι άυριο.
λοιπόν παλικάρια όπως υποσχέθηκα σάς λέω πώς σάν κατασκευή γιά νά γίνη ένα βιολί δέν είναι δύσκολη

αλλά έχη πολύ θεωρία .δηλ πρίν αρχίση η κατασκευή θέλη πολύ διάβαζμα και κοίταμα πολά video στό

ιντερνετ ευτυχώς υπάρχουν άφθονα. Θά βρείτε επείσης τά πατρόν σέ πραγματικό μέγεθος μέόλα τά μέτρα

από τό α έως τό ω.Τό δύσκολο στήν όλη υπόθεση είναι τό ότι χρειάζετε ξυλουργικός πάγκος καί πολύ

βαθιά τσέπη  γιά αγορά ξύλων καί εργαλείων.Από έναν πρόχειρο λογαριαζμό πού έκανα χρειάζετε από τά

1200 έως 1500 ευρά.Γιά όποιον διαθέτη τά λευτά αυτά θά τό κάνη αλιώς πού λέμε μούγκα στήν

στρούγκα.Κ'ατ αρχήν αφού πάρουμε τό αρχείο μέ τά πατρόν τά βγάζουμε σέ πραγματικό μέγεθος 3=4

φωτοτυποίες καί κάνουμε τό καλούπι. τό καλούπι είναι ανέξοδο γίνετε γρήγορα καί εύκολα.Τά δύσκολα

αρχ΄τζουν τώρα. γιά τά ξύλα από 100 ευρό κάπως καλά έως καί 300 ευρώ σέ ΑΑΑ.Καί προχωράμε στό ποιό

δύσκολο μέρος. Τό βιολί έχη εντελώς διαφορετικά εργαλεία από αυτά πού χρησημοποιούμε γιά τά άλλα

όργανα καί τά οποία είναι χειροεργαλεία καί δυστυχώς πανάκριβα, καί τό χειρότερο είναι πού δέν

μπορείς νά βρείς στήν δικιά μας αγορά πράγμα πού τά παίρνης από εξωτερικό καί πληρώνης πανάκριβα

ναύλα.Εάν τά πάρης πάλι όλα μαζί υπάρχει τελωνιακό πρόβλημα καί τό κυριώτερο πού θέλη καί πολά

λευτά.Τί θέλη από εργαλεια . Θά πώ τά απολύτως απαρέτητα γιατί χωρίς αυτά τα εργαλεία δέν κάνης

τίποτα. Εκτός από τά συνηθη εργαλεία πού έχουμε όλοι χρειάζετε μία σειρά σκαρπέλα κοίλα 5-6 κομάτια

πολύ καλής ποιότητας Να 4-6-10 -16-20 σέ κοιλότητα τά 4καί 6 σέ Νο 10 ή 11 τά δέ άλλα σ΄ε Νο5 ή 6

Αυτά θά κοστήσουν περίπου από 150έως καί 200 ευρά. Μετά τά σκαρπέλα αυτά θέλουν καλό ακόνιζμα καί

επειδή κόβουν πολύ σκληρό ξύλο μέ ένα ακόνιζμα δέν τελειώνης τό μάπλε τό οποιο καλύτερα νά δουλέυης

σίδηρο παρά ξύλο Τό φθηνότερο τής αγοράς πάλι θέλη 2 κατοστάρικα.Τό τρίτο εργαλείο είναι άστα νά

πάνε τό παχύμετρο δανγκάνας. Χωρίς αυτό δέν γίνετε τίποτα άσε πού μπορεί νά χαλάσης καί τά καπάκια

καί νά βγούν άχρηστα.Κόστος από 130 μαζί μέ τά μεταφορικά έως 200 ευρά. Αλλο ένα απαραίτητο εργαλείο

είναι τά μικροπλανάκια  ,τρία στον αριθμο .ενα flat no 18 λεπίδα δύο komvex NO 10 και 18 λάμα πολύ

καλής ποιώτητας περίπου180 εβρα καί πάντα μέ μεταφορικά . Ράσπες καί λίμες οπωσδήποτε αλλά όχι τής

πλάκας πού έχουμαι όλοι μας τεμ 2+2 περίπου 100 ευρά οί ράσπες νά έχουν δόντι 12-13 δηλ ψιλές σέ

μάκρος 15 καί 20 εκατοστά οί δέ λίμες μεσαίο δόντι. Αλεζουάρ από 50 έως 100 ευρά. σφικτήρες πολούς

πάρα πολούς τής praf ενός χεριού γιά νά σφίγκουν γρήγορα καί δυνατά  150- 200 ευρά. Γιά τό λύγιζμα

θέλει στά μέτρα τό αλουμίνιο γιατί τά rip είναι διστροπα στό λυγιζμα καί σπάνε πολύ εύκολα μόνον 30

ευρώ.Ξύστρες διάφορες πολές άλλο ένα 30 ρι, υλικά βιολιού άλλο ένα 100 φραγκο,¨ενα σέτ εργαλεία γιά

πέραζμα κορδονιών εργαλείο γιά τοποθέυηση ψυχής μαχαίρια πολύ κοφτερα άλλο ένα κατοστάρι καί πόσα

άλλα ξεχνώ αυτή τήν ώρα ,έ μάστετα σούμα όλα αυτά τά οποία είναι απαραίτητα καί όποιος αντέχει

οικονομικά καί έχη καί γερά χέρια τότε θά τό κάνη. Αυτά καί όποιος ενδιαφέρετε είμαι στήν διάθεσή

του

ΥΣ  καί νά ξέρετε  ένα κίτ βιολιού σχεδόν έτοιμο πού δέν χρειάζωνται όλα αυτά τά εργαλεία έχει μόνον

100 ευρώ.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 13, 2013, 12:09:15 μμ »
Μαστρο Χρηστο συγχαρητηρια για τα βιολια, για το ψαξιμο που εριξες και πανω απο ολα για τη βοηθεια που προσφερεις σε αυτους που θελουν να το επιχειρησουν!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 13, 2013, 01:04:15 μμ »
εισασταν κατατοπιστηκοτατος οσο αφορα το κοστος.  Σε οικονα κατι?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:11:02 μμ »
εισασταν κατατοπιστηκοτατος οσο αφορα το κοστος.  Σε οικονα κατι?

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ? ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...................................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:14:20 μμ »
έχω ένα τέτοιο καπάκι με τέτοια σχέδια και νερά, είναι κέδρος και το δικό μου αλλά είναι πολυ πιο σκούρο το χρώμα του, από ήχο δεν ξέρω τι θα βγάλει, αυτό που θα φοβόμουν εγώ είναι το πάτημα του καβαλάρη, ξέρεις μην κάτσει το καπάκι λόγο των νερών που έχει, αλλά αφού έφτασες ως εδώ και είναι το 3ο δοκιμασέτο τι έχεις να χάσεις, θα είναι και ξεχωριστό. πολύ όμορφο είναι πάντως, εχω αγωνία να δω τι ήχο θα σου δώσει ένα τέτοιο καπάκι, οπότε βάλε τις μηχανές στο φουλ να τελιώσει.

Λοιπόν παιδιά, έκανα βόλτα στο μοναστιράκι και σ ενα απ τα 3 μαγαζιά που έχει με όργανα βρήκα μπαγλαμαδάκι υπερβολικά μικρό, η περίμετρος του σκάφους του είναι στο μέγεθος κουταλιού σούπας χωρίς υπερβολές, το βάθος που έχει είναι λίγο μεγαλύτερο απ το πάχος του μανικιού, όσο για την κλίμακα δεν ξέρω είναι κ αυτή μικρή πάντως, το μόνο μεγάλο που έχει είναι η τιμή του, μουριά μαύρη 40 ετών μου είπε το παιδί στο μαγαζί, και το ταμπελάκι που κρεμόταν έγραφε 750 φίλοι μου.

ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΕΣ....ΠΟΛΥΔΟΡΟΥ ΝΟΜΙΖΩ. ΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΠΡΙΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ..........ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕ? ΒΡΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.........ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΙΛΙΑΡΙ ΓΙΑ ΓΚΑΣΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΕΙΔΕΣ.............http://thebouzoukishop.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________512fb322f05cf.jpg

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:15:10 μμ »
ολοι είμαστε ανορθόγραφοι .  για χαβαλε το έγραψα . μην παρεξηγηθούμε

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 13, 2013, 04:17:48 μμ »
ΚΑΛΑ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΧΑΒΑΛΕ. ΑΑΑΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ....................

Tags: