Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΟΖΕΦ  (Αναγνώστηκε 40098 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΟΖΕΦ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 22, 2013, 05:47:28 μμ »
ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΤΟΝΙ ΕΧΕΙ ΦΩΛΙΑ.......ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 22, 2013, 08:40:06 μμ »
Κώστα είμαι σίγουρος ότι όπως πάντα θα κάνεις ζηλευτή δουλειά και το όργανο θα αναδειχθεί από τα χέρια σου. Αλλά ρε παιδιά έχω διαβάσει τόσα πολλά και τόσο αντικρουόμενα για τον ΖΟΖΕΦ, που τελικά δεν ξέρω τι να πιστεψω, τι να υποθέσω.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2013, 09:45:30 μμ »
Μην αδικεις τον εαυτο σου, το ξερεις καλυτερα απο εμενα οτι η επισκευη ειναι πολυ πιο δυσκολη απ'τη κατασκευη!

Που να ΄ξερες Γιάννη!!!!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 22, 2013, 11:09:17 μμ »
Μην αδικεις τον εαυτο σου, το ξερεις καλυτερα απο εμενα οτι η επισκευη ειναι πολυ πιο δυσκολη απ'τη κατασκευη!

Που να ΄ξερες Γιάννη!!!!!

Τυχαινει να κανω κατι τετοιο τωρα (και ουτε καν επισκευη, μια απλη ανανεωση) και το τι ανακαλυπτεις οταν "ξηλωνεις" δεν λεγεται  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 24, 2013, 09:20:48 μμ »
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΤΟ ΜΠΑΛΩΣΩ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΒΑΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΑΖΑ ΜΕ ΨΑΡΟΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΚΟΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΡΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΓΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ. ΘΑ ΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΨΑΡΟΚΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΤΙ ΧΡΥΣΟ.   ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.......................

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:20:51 πμ »
Κώστα,
κατ' αρχάς κουράγιο!!! Τώρα πλέον ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι!!!

Αυτό που ρωτάει ο Αντώνης, είναι πιθανώς τα υπολείμματα απ' το ξήλωμα της ενίσχυσης της τρύπας που όπως λες είναι ένα δεύτερο καπάκι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι αν οι γάζες που έβαλες, ήταν γιατί υπήρχαν απλώς ξεκολλημένες μεταξύ τους ντούγες ή υπήρχαν και κάποιες σπασμένες και πιο λεπτές σ' εκείνα τα σημεία;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:03:47 μμ »
ΝΑΙ ΚΟΥΡΕ . ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΚΑΤΙ ΧΑΡΑΜΑΤΙΕΣ

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 28, 2013, 05:09:49 μμ »
Κώστα,
δεν ξέρω αν σε έπαιρνε αλλά γνώμη μου είναι ότι αν τα πάχη των ξεκολλημένων ντουγών το επέτρεπαν θα έπρεπε να κολληθούν μόνο μεταξύ τους με ψαρόκολλα και ή να αφεθούν έτσι ή να ενισχυθεί ολόκληρο το σκάφος εσωτερικώς με γάζα και όχι μόνο σε εκείνα τα σημεία με "μπαλώματα".

Αφού αφαίρεσες καπάκι που είναι η σημαντικότερη δουλειά, η εσωτερική ενίσχυση με γάζα δεν είναι τόσο σπουδαίο.

Βεβαίως όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι αξίζει να γίνει κάτι τέτοιο αλλά και να ανταμοιφθεί ο κόπος σου.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2013, 05:41:16 μμ από Κούρος »

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 28, 2013, 05:40:48 μμ »
Και κάτι άλλο τώρα που με έχει απασχολήσει και το έχω συζητήσει και με γνώστες και με κατόχους - χρήστες οργάνων κατασκευασμένων απ' τον Ζοζέφ. Κατέληξα λοιπόν στα εξής.

Ως όνομα ο Ζοζέφ για την εποχή του ήταν ο πρώτος στην κατασκευή μπουζουκιών. Γι' αυτό το λόγο και όλοι οι μεγάλοι μπουζουξήδες της εποχής του είχαν τουλάχιστον ένα όργανο φτιαγμένο απ' το εργαστήριό του.
Όπως όλοι όμως οι κατασκευαστές, δεν έφτιαχνε όργανα μόνο για τα ονόματα της εποχής αλλά και για οποιονδήποτε του ζητούσε όργανο. Αναλόγως λοιπόν την τιμή του οργάνου, έμπαιναν και τα ανάλογα υλικά αλλά και η εργασία.

Από την άλλη, η ζήτηση για όργανα που θα έβγαζαν αμέσως καλό και "γεμάτο" ήχο ανάγκασε και τον Ζοζέφ να λεπτύνει πολύ τα καπάκια, με αποτέλεσμα αυτά να μην αντέχουν πολύ στο πέρασμα του χρόνου και ειδικώς σε χέρια επαγγελματιών να καταποντίζονται πολύ γρήγορα. Αυτό δε σημαίνει ότι ακόμα και τα καλά του όργανα δεν θα είχαν και άλλες "ζημιές" (π.χ. σκευρωμένο μάνικο) όταν βρίσκονταν σε άσχημες συνθήκες.

Εν κατακλείδι νομίζω (νομίζω και όχι πιστεύω καθώς κάνω μια εικασία) ότι αυτό είναι ένα μεσαίας κατηγορίας όργανο του Ζοζέφ, το οποίο έχει υποστεί μια πολύ αδέξια επισκευή λόγω καταποντισμού του πολύ λεπτού καπακιού του, με ξεκόλλημα του καπακιού του κόλλημα και δεύτερου από κάτω ώστε να μη χρειαστεί να ξαναφτιαχτούν οι φιγούρες και ξανατοποθέτησή του.

Αυτή μου η γνώμη ενισχύεται νομίζω και απ' το γεγονός της μή ύπαρξης τρίτου καμαριού αλλά και απ' το ότι τα υπάρχοντα, απ' ότι βλέπω στις εικόνες, είναι πολύ κακοφτιαγμένα και δεν ταιριάζουν καν στις αντίστοιχες τρύπες στα πλαϊνά.

Επίσης, ποιος έστω και λίγο γνώστης οργανοποιίας θα έβαζε αυτά τα "τακάκια" για να στηρίξει το καπάκι και όχι το γνωστό φιλέτο με κάποιες εγκοπές για να "κάτσει" καλώς στα πλαϊνά;

Κώστα, αν κρίνεις ότι ευσταθεί κάτι απ' τα προαναφερόμενα, διαφώτισέ μας με κάποιες ακόμα πληροφορίες και λεπτομέρειες βασισμένες αυτή τη φορά πάνω σ' αυτή την άποψη.

Υ.Γ. Κώστα, μ' ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο θέμα.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:58:17 μμ »
Κάπου σε ένα τέτοιο συμπέρασμα τείνω να καταλλήξω κι εγώ Τριαντάφυλλε, μετά τα τόσα πολλά αλλά και αντικρουόμενα που έχω ακούσει και διαβάσει γι' αυτόν τον άνθρωπο
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 28, 2013, 09:10:58 μμ »
ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ?ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΗΞΕΡΕ ΤΟΣΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ . ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ......ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΙΣΩ ΤΑΚΟΥ. ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ...ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΤΑΚΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΥΡΜΠΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΙΣΙΟ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 28, 2013, 09:15:10 μμ »
ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΑΝΙΝΗ. ΚΟΛΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΤΙΑ ΑΠΟ ΦΛΑΜΟΥΡΙ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΧΑΡΤΩΘΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΟ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2013, 05:01:46 μμ »
ΚΑΙ ΠΙΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΕΝΑ ΤΑΣΤΟ. ΛΕΩ ......ΑΝ ΕΙΝΑΙ 5ΑΡΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΛΑΝΙΣΜΑ Η ΤΑΣΤΙΕΡΑ, ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ. ΑΜ ΔΕ..........ΜΕΤΡΑΩ ΕΝΑ ΤΑΣΤΟ 0,85, ΛΕΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ . ΒΓΑΖΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ (ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ)
ΞΑΝΑΜΕΤΡΑΩ 0,85. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΤΩΡΑ?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 29, 2013, 05:05:05 μμ »
ΛΕΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ. ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ Η ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΚΡΑΤΙΩΤΑΝ ΑΠ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ LΟGO ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΚΟΛ. ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ, ΒΑΖΩ ΣΚΑΡΠΕΛΑΚΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ........................................................ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΜΠΗΚΕ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 29, 2013, 05:12:04 μμ »
ΒΓΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΣΕΣΟΥΑΡ  ΚΑΙ ΣΠΑΤΟΥΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΗΚΕ ΜΕΝ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΕΥΧΗ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΒΑΘΙΑ

Tags: