Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Μάρτιος 2013  (Αναγνώστηκε 40536 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Μάρτιος 2013
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 12, 2013, 11:43:29 μμ »
ερωτηση: Οταν παω να ξεκολλησω την ταινια για να τα κολλησω στο καπακι και στο καραολο υπαρχει περιπτωση να χαλασουν; Φοβαμαι τα μικρα κομματια που ειναι κολλημενα μονο με το στοκαρισμα με τα αλλα. Γενικα δεν εχω κολλησει τιποτα μεταξυ τους εκτος απο το στοκαρισμα. Επρεπε να βαλω και κολλα;

Μπράβο Γιώργο, πολύ καλή δουλειά !!!!!! Για να αποφύγεις ατυχήματα κατά το ξεκόλλημα της χαρτοταινίας, τράβα την σχεδόν οριζόντια με τον καπλαμά. Επίσης προσοχή (αν η φιγούρα σου είναι από δύο καπλαμάδες κολλημένους με σταυρωτά τα νερά) το βάθος της φωλειά που θα σκάψεις στο καπάκι να είναι όσο και το πάχος της φιγούρας, έτσι ώστε να χρειαστεί ελάχιστο τρίψιμο πάνω στο καπάκι. Δεν πρέπει να χρειαστεί πολύ τρίψιμο για να έρθει στο επίπεδο του καπακιού γιατί υπάρχει περίπτωση να σου φύγει όλο το επιφανειακό φύλλο από τα δύο που κόλλησες μεταξύ τους. Στο λέω γιατί την έχω πατήσει.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 13, 2013, 12:02:42 πμ »
πολυ ωραία. Ευχαριστω. πιο πολυ τα κλωναρια φοβαμαι και τα πολυ μικρα κομματακια....
να δουμε πως θα παει....
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 13, 2013, 08:04:19 μμ »
Γιωργο πολυ καλη δουλεια μπραβο.Απο τον δρομο που περασες εσυ περασα και γω ,αναφερομαι στα κλωναρια, ξερεις τι μπορεις να κανεις? οταν δεν μπαινει το φιλετακι του καπλαμα στην σχισμη  το λεπταινεις πατωντας το με ενα κυλινδρο,οπως ο πλαστης που ζυμωνουν,κατ'αυτον τον τροπο.Ολο και θα βρεις καποιο εργαλειο με στρογγυλη διατομη ακομη και με ενα στυλο γινεται,κανε το και δες ποσο ομορφα μπαινουν ακομη και με το πιο λεπτο πριονακι να εχεις κοψει.Δες εδω που εχω κανει ολες τις δοκιμες φαινονται τα διαφορετικα παχη των κλωναριων

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 13, 2013, 08:24:01 μμ »
τι λες τωρα...
Αυτο δε θα το σκεφτομουν ποτε.
πολυ καλο. Ωραια φιγουρα. Και ωραία διακοσμηση και στην τρυπα.... παιρνω ιδεες....
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 14, 2013, 06:27:30 μμ »
ξεκινησα να αλλαξω καπακι στο παλιο μου τριχορδο και τελικα μονο το σκαφος κρατησα και αυτο ηθελε δουλεια για να συμορφωθει,προσεξτε στην πρωτη φωτο την κοντρα στο μανικι,το κοπανισε μαυρη μπογια ο μαστορας απο πανω και ολα καλα ολα ωραια,το σκαφος απο μεσα ηταν ατριφτο οπως βγηκε απο το καλουπι,το ειχα πληρωσει 350 χιλιαδες το 2000.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 14, 2013, 06:46:08 μμ »
Έτσι είναι Τόλη. Στο βωμό της εμπορικότητας. Ωραία δουλειά πάντως του κάνεις !!!!! Η εγχείρηση πετυχημένη μου φαίνεται. Η κόντρα ήταν στο μισό μανίκι ή μου φαίνεται?
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 14, 2013, 06:50:33 μμ »
η κοντρα βαγγελη ηταν σε ολο το μανικι αλλα εχει κοψει λοξα το μανικι και εχει κολληση το καραολο.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 15, 2013, 01:42:51 πμ »
μπράβο Αποστόλη

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 17, 2013, 12:09:10 μμ »
Επιτέλους χάρη στον Νάσο βρέθηκε truss rod γιατί περιμένοντας τον stewmac θα καλοκαιριάζαμε..
Σκάφτηκε το αυλάκι και μπήκε ωραία και σφηνωτά...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 17, 2013, 09:59:37 μμ »
Ξέκλεψα λίγο χρόνο το βραδυ της Παρασκευής και προχώρησα.

Η πεναριά που είχε ξεχονδρίσει αντικαταστάθηκε από καινούργια κολλητή αυτή την φορά. Το διακοσμητικό στο πισω μέρος του σκάφους κολλήθηκε μια χαρά. Και τα δύο διακοσμητικά από καπλαμά μακασάρ το αγαπημένο μου). Δεν εσκαψα το καπάκι αυτήν την φορά για να βάλω την πεναριά ένθετη, γιατί το έχω ήδη κατεβάσει αρκετά και φοβήθηκα καινούργια αστοχία.
Πέρασα τους τσαμουκάδες στην ταστιέρα, την έτριψα και την χάραξα. Έγραψα πάνω στην χορδιέρα το όνομα του Χρήστου μου που για αυτόν ετοιμάζω το όργανο. Ετοίμασα καβαλάρη από παλίσανδρο.  Όταν πήγα μορφοποιήσω το κόκκαλο του καβαλάρη, μου έσπασε δυο φορές και πείσμωσα. Τελικά κόλλησα στον καβαλάρη όχι κοκκαλάκι αλλά από πλαστικό που είχα εδώ και καιρό κρατημένο. Πρώτη φορά βάζω συνθετικό υλικό μιας και σ'όλα τα όργανα μου έβαζα αυθεντικό κόκκαλο από μοσχάρι που έίχα προετοιμάσει. Ασ το δοκιμάσουμε και αν δεν δουλέψει θα το αντικαταστήσω.
Έπιασα να περνάω και τάστα αλλά είχε πάει τέσσερις και δέκα τα χαράματα και σταμάτησα να βαράω με τοσφυρί μην τους ξυπνήσω όλους.
Δυο φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.
Συνέχεια την ερχόμενη βδομάδα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 17, 2013, 11:28:22 μμ »
Παιδες απ'οτι βλεπω η ανοιξη μας "ανοιξε" ολους την ορεξη  ;D Συγχαρητηρια σε ολους! Γιαννη η RR θα γινει θηριο και ελπιζω το φιλαρακι σου να τη φερει στην εκθεση να τη δουμε απο κοντα!

Αυτο που εκανα αυτες τις μερες ηταν να μεταφερω (για τριτη φορα) το εργαστηριο σε νεο χωρο, στο παλιο μου σπιτικο. Σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη  :D

Αυτο που μου αρεσει εδω ειναι οτι εχει μπολικο φυσικο φως το οποιο, οπως ξερουμε ολοι, δεν αντικαθισταται με κανενα τεχνητο.

Εδω ειναι το "τμημα" κοπης  ;D Ευελπιστω τις επομενες μερες να προσθεσω επιτελους και μια πλανη.

Η πρωτη μου δουλεια ηταν να ανοιξω στα δυο (bookmatch) ενα top απο spalted maple. Δεν τολμησα να το αγγιξω με την κορδελα και ηταν μια καλη ευκαιρια για ασκηση  :'(

Σαν μικρο παιδι που του δινεις kinder εκπληξη και περιμενει πως και πως να το ανοιξει για να δει τι εχει μεσα  ;D

Καλες κατασκευες σε ολους!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 17, 2013, 11:51:23 μμ »
Καλορίζικο το νέο σου εργαστήριο Γιάννη!!!!

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 18, 2013, 12:26:21 πμ »
Ωραιο και Lux" εργαστηριο Immortalx..... Τι κορδελα ειναι αυτη? Ποσα βατ?
Επιασα να διαβασω αυτο το topic απο την αρχη..... Ειναι λιγο αλλα' ντ' αλλα (χαχαχα)
Keep on drumming.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 18, 2013, 12:41:35 πμ »
Ευχαριστω παιδια! Κωστα η κορδελα ειναι αυτη http://www.holidayland.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31024&ref=bestprice.gr
και ειναι 740W

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 18, 2013, 09:13:49 πμ »
Πράγματι λουξ εργαστηριο Γιάννη.
Λοιπον να παραθεσω και εγω δυο φωτο απο ενα σκάφος που ετιμάζω ,θα γινει τετραχορδο
ειναι βεγγε -οξια

Tags: