Αποστολέας Θέμα: Σημαδεμα-λυγισμα-πλανισμα ντουγας  (Αναγνώστηκε 28143 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Σημαδεμα-λυγισμα-πλανισμα ντουγας
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 19, 2011, 09:05:22 μμ »
+1

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 19, 2011, 09:44:55 μμ »
Ως συνηθως, η αληθεια κρυβεται καπου στη μεση... ;D
Φανταστειτε μια διαστημικη αποστολη χωρις σχεδιασμο και χιλιαδες υπολογισμους. Καταδικασμενη σε αποτυχια...
Ποσα απροβλεπτα πραγματα συμβαινουν ομως σε αυτες και ποσα χρονια χρειαστηκαν (βλεπε εμπειρια) για να τελειοποιηθουν, ασχετα με το ποσο καλα σχεδιασμενες ηταν.
Το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις ενα πραγμα και ολοι ειναι καλοδεχουμενοι

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 19, 2011, 09:51:58 μμ »
τα εχω ξαναζησει αυτα και μαλιστα σε ενα αμερικανικο φορουμ οταν ειχα παρουσιασει εναν αντιστοιχο τυπο για το την κλιση του μπρατσου...ενας αντιστοιχος αμεριακανος ειχε πει τα ιδια...οποτε δεν με παραξενευει...μεγαλα παιδια ειμαστε .ο καθενας κραταει αυτο το πουκαμισο που του αρμοζει....

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:04:54 μμ »
Το θυμαμαι αυτο το ποστ Δημητρη, στο mylespaul ηταν νομιζω; Ο τυπος οντως πολυ χρησιμος

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:11:19 μμ »
Τό πρόβλημα στήν πράξη είναι δύσκολο αλλά καί τόσο απλό πού όταν
τό καταλάβης θά γελάς μέ τόν εαυτό σου.

Χρηστο σιγουρα ο σκαφας που εχει φτιαξει εκατονταδες σκαφη παει με το ματι αλλα σιγουρα εχει μερικους βασικους κανονες που τους εχει εμπεδωσει και δεν χρειαζεται να υπολογιζει και πολλα! Εμεις ομως που ειμαστε τωρα στα πρωτα μας σκαφη σιγουρα κανουμε λαθη και προσπαθουμε να κατανοησουμε ποιο ειναι το λαθος και πως θα το λυσουμε!
Ο Φιλος ο Δημητρης εβγαλε ενα τυπο που οταν τον ειδα ειπα ή ΤΑΝ ή επι ΤΑΣ ;D
Εχουν περασει πολλα χρονια απο τα μαθητικα και εγω δεν ξερω τι ειναι αυτο το ΤΑΝ αλλα περιμενω καποιος να με διαφωτισει! Επισης δεν εχουμε ουτε τον χρονο ουτε την πολυτελεια να χαλασουμε τοσα σκαφη οποτε σε παρακαλω εξηγησε μας τι ειναι αυτο που ειναι τοσο απλο! Δειξε και καμια φωτο μηπως και κατανοησουμε τελικα το μυστηριο της δουγας!!!
Εγω ειχα προβλημα στην αρχη πλανιζα και μεχρι να στρωσω την δουγα αυτη λεπτενε παρα πολυ!

Τώρα έκοψα 32 ντούγιες ,τίς έτριψα στήν γιαλοχαρτιέρα μέ 2 γιαλόχαρτα

Πες μου σε παρακαλω γιατι ψαχνομαι τελευταια πως τριβεις τις δουγιες στην γυαλοχαρτιερα;;
Ειναι πλανισμενη η μια πλευρα;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 19, 2011, 10:13:00 μμ από Ανδρέου Δημ. »

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:36:56 μμ »
Φίλε Δημήτρη tan είναι ο συμβολισμός της εφαπτομένης γωνίας στα Αγγλικά και είναι abbreviation (συντομογραφία) της λέξης tangent που σημαίνει εφαπτομένη. Σύντομα :

Εφαπτομένη μιας οξείας γωνίας ενός ορθογωνίου τριγώνου ονομάζουμε το πηλίκο της απέναντι κάθετης πλευράς προς την προσκείμενη κάθετη πλευρά  της γωνίας ω.

If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:43:12 μμ »
 λοιπον για να εξηγηθω...ο τυπος δεν βοηθαει στο πως θα κοψεις τη δουγα..παρενθεση ¨το ταν στην μειον ενα ειναι το αντιστροφο της εφαπτομενης....ουσιαστικα σε ξεστραβωνει στο εξης..οταν πας και εχεις κολλησει πχ 5 δουγες και εχει υπερβει τα ορια που επρεπε,πας σα βλακας και νομιζεις οτι η επομενη δουγα θελει μπροστα πχ 2 μοιρες και πισω 3πχ...οσο δηλαδη σου εχει μεινει να διορθωσεις τη βλακεια σου...αυτο σου λεει ο τυπος..ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΟΣΟ ΘΕΣ ΤΙς ΔΥΟ ΓΩΝΙΕΣ...
ΥΓ ¨ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ VAGGE
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 19, 2011, 10:45:29 μμ από theodoropoulos »

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:55:00 μμ »
Να είσαι καλά Δημήτρη. Τα posts σου είναι πολύ ενδιαφέροντα, απλά μια παράκληση δική μου, αν μπορείς να είσαι περισσότερο επεξηγηματικός.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 19, 2011, 10:58:39 μμ »
οκ,εχεις δικιο....απολυτα ;D
οποτε δεν ειναι κατι καλα διευκρινισμενο μπορω να το ξεκαθαρισω..
υγ mylespaul ηταν οντως!(τωρα το ειδα!!)

chris

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 20, 2011, 12:16:29 πμ »
Φίλε βαγγέλη ίσως δέν  καταλάβατε τί είπα ίσως η διατύπωση μου νά μήν έγινε σωστά. Καμία απαξίωση δέν έκανα τής θεωρίας απλώς είπα ότι ηθεωρία από τήν πράξη απέχει πολύ καί αυτό πρέπει νά τό παραδεχτείται εκτός άν δέν είναι έτσι τότε κάνω λάθος εγώ. Φυσικά στήν προκειμένη περίπτωσή μας ή θεωρία έχει σημασία ώς ένα βαθμό μετά έχει τό λόγο ή πείρα καί τό ροκάνι. Είπα δέ ή θεωρία τού αγαπητού ΘΕΟδορόπουλου είναι σωστή καί επ αυτού δέν έχω καμία αντίρηση αλλά στήν πράξη ανατρέπεται καί γιατί. Η ντούγα όταν τοποθετείτε στό καλούπι έχει δύο καμπυλότητες μία πρός στούς άξονες καί μία πρός στό κάθετο τού καλουπιού. ¨Η θεωρία θά ήταν πέρα ώς πέρα σωστή έάν η ντούγα ήταν ένα παραληλόγραμμο ίσιο πράμα οπότε μέ όλη αυτή τή θεωρία θά είμασταν οκ. τό πράγμα όμως ανατρέπεται τήν στιγμή δύο καμπυλότητες. ¨Αν δέν είναι έτσι τοτε θά κάναμε ένα πατρόν θά πλανιάραμε όλες τίς ντούγιες μοίρες τών γωνιών αυτών καί θά τίς τοποθετούσαμε γ΄ργορα καί ωραία.Η κάθε ντούγα έχει καί τήν δικιάτης ιδιώτητα πχ πάρτε ένα σκάφος ξεκολήστε όλες τίς ντούγιες χωρίς νά τίς μαρκάρετε καί προσπαθήστε πάλι νά συναρμολογίσετε ΄τό ίδιο σκάφος θά προσπαθήσετε πάρα πολύ χωρίς αποτέλεσμα.Τώρα θά προσπαθήσω νά εξηγήσω πώς πλανιάρετε η ντούγα Ξεκηνάμαι από τήνντουγομάνα ή οποία φένετε έυκολη υπόθεση καί όμως δέν είναι. Ηντουγομάνα πρέπει νά είναι μέ τό πλάνισμα ακριβώς πίσω εμπρός ισοσκελισμένη καί νά κολιθή ακριβέστατα στούς  δύο άξονες στό κέντρο τής βασικής στύλης γιαυτό όταν τήν τοποθετούμαι βάζουμαι καρφάκια δεξιά καί αριστερα΄γιά νά μήν μάς μετακινηθή μέχρι που νά παγώση ηκόλα καλά. Καί αρχίζουμαι τήν επώμενη ντούγα είτε από δεξιά είτε αριστερά δέν έχει σημασια τόπλάνισμα.Κ΄αρχήν τήν τοποθετούμαι πάνω στό καλουπι καί κόβουμαι τό περίσευμα από τούς άξονες δήλαδή ή ντούγα νά έχει τό μέγεθος μεταξύ τών  δύο αξόνων.Η πρώτη ντούγα πλανιάρετε πίσω μπρός πολύ λίγο από τήν πλευρά τής ντουγομάνας από τήν άκρη μέχρι καί λίγο ποιό πάνω από εκεί πού αρχίζη η καμπύλη τού πίσω τάκου προσωχη λέω λίγο πόσο ακριβώς δέν μπορώ νά πώ διότι ο καθένας έχη διαφορετικό καλούπι .τό ίδιο γίνετε καί από τόν μπροστινό τάκο μέχρι περίπου 5 εκατοστάπρίν από τό υψυλότερο σημείο τού καλουποιού. εκεί πού σταματάμαι τό πλάνισμα θά πρέπει να ζβήνη τό πλάνιζμα πολύ γλυκά. Τώρα από τήν άλλη πλευρά τής ντούγας ττίς αποστάσεις αυτές τίς πλανιάρουμαι μέχρι πού νά γίνη στούς άξονες μύτη νά τονίσω δέ ότι καί εδώ τά ζβησίματα τού πλανιαρίζματος πρέπει νά ζβήνουν πολύ γλυκά .Τήν τριβουμαι   στό γιαλόχαρτο οριζόντια πάνω στό μπάγκο μας καί άν έχουν γίνη όλα σωστά καί βάλουμαι πάνω στό καλούπι θά έρθη λουκούμι . Τό ίδιο κάνουμαι καί από τήν άλλη πλευρά. Τώρα η δεύτερη ντούγια μετά τής ντουγομάνας πλανιάρεται μέ τόν ίδιο τρόπο όπως η πρώτη αλλά με τήν διαφορά τώρα από τήν μέσα μεριά λίγο περισότερο από τήν πρώτη καί από τήν έξω μεριά τό υπόλοιπο μέχρι νά δημιουργιθή ό κόνος τής ντούγας .Ητρίτη κατά σειρά ντούγα γίνεται όπως καί η δεύτερη μέ μιά λίγο ποιό προσωχή. Από τήν τρίτη ντούγα καί μετά αντιστρέφουμαι τό πλάνισμα. Δηλαδή μέχρι τήν τρίτη ντούγα πλανιάραμαι από τήν μέσα μεριά λιγότερο καί περισότερο από τήν έξω μέχρι νά γίνη ό κώνος τώρα θά πέρνουμε πολύ μά πολύ λίγο από τήν έξω μεριά καί τό υπόλοιπο από τήν μέσα μπορώ νά πώ δέ στήν πέμτη ντούγια από έξω νά μήν θέλη καί καθόλου πλάνισμα . Μετά τής πεμτης ντόυγιας έχη πλέον  γίνη η καμπύλη στό σκάφος καί προχωράμαι γιά τίς άλλες δύο ντούγιες πού δέν θέλει καί μεγάλη προσωχή γιατί από μόνες σου δίχνουν πού θά πλανιστούν πάντα μιλάμαι δέ γιά σκάφος 15 ντουγών πού είναι καί τό ποιό συνηθηζμένο .Νά πώ δέ ότι γιά νά μήν κουραζώμασται πολύ στό πλάνιζμα πρώτα τήν ντούγα τήν ξεψαχνίζουμε σέ πολύ μικρή κορδελίτσα πουλάνε κάτι μέ ένα 100άρι καί αφού τήν πάρουμαι τό πολύ στήν κορδέλα μετά τήν στρώνουμαι μέ τό ροκάνι.¨οσο γιά ροκάνι εγώ έχω ένα μικρό τής στάνλευ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: STANLEY ΡΟΚΑΝΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ 1-12-020
ΜΗΚΟΣ ΛΑΜΑΣ  160mm
ΠΛΑΤΟΣ ΛΑΜΑΣ  40mm
http://www.baxevanos.gr/products.asp?category=221  αυτό μόον 28 ευρό ακονισμένο ξυράφι καί μέ τό ένα χέρι ποιάνω τό ροκάνι μέ τό άλλο τήν ντούγια καί τό ξύνω επάνω η δουλειά γίνεται τελεια ενδεικτικά αναφέρω ότι τό πλάνισμα τής ντούγας από τήν στιγμή πού θά τήν βάλης νά τήν μετρίσης πάνω στόσκάφος  καί αφού αποκτήσεις τήν εμπειρία κάνωντας λίγες ντούγιες δέν θά πρέπει νά ξεπερναει τά 5 μέ 6 λεπτά άν υπολογίσουμαι καί τό κόλημα όχι πάνω από 10 λεπτά. Πολύ από σάς πού δέν έχεται κάνη ακόμη σκάφη μετά από τό τόσο απλά καί αναλυτικά πού τά λγράφω είμαι βέβαιος ότι θά τά καταφέρετε .¨οσο γιά φωτό καί νά δείτε δέν θά καταλάβετε τίποτα μόνο μέ video καί καλύτερα στήν πράξη

chris

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 20, 2011, 12:49:09 πμ »
Δημήτρη δέν πιστεύω νά μέ κάνης πλάκα πού μέ ρωτάς πώς θά τρίψης τίς ντούγιες. ¨Αν δέν μού κάνης πλάκα σού λέω σέ σταθερό ταινιοληαντήρα κρατόντας τήν ντούγα από τήν μία άκρη μέ τό ένα χέρι καί μέ τό άλλο επάνω στή ντουγα σταθεράκαί τήν πάς πίσω μπρός μέχρι τήν μέση μετά τήν αντιστρέφης από την άλλη μεριά .Μέτόν ίδιο τρόπο τό κάνης καί από τίς δυιό μεριές γινετε πολύ γρήγορα καί καλύτερα από πλάνισμα. Μόνον τό μιαλό καί τά μάτια ανοικτά ν.α μ.ην γλιστρίση τό χέρι καί έρθη σέ επαφή μέ τό γιαλόχαρτο αλλά καί κατά λάθος άν σέ φύγη τό χέρι ζημιά δέν παθένης τό  πολύ πολύ  εάν έχης καινούριο γιαλόχαρτο νο 40 νά στό γδάρη πολύ λίγο τήν πέτσα

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 20, 2011, 01:02:26 πμ »
Φίλε Χρήστο. Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σου, ο οποίος είναι ο ίδιος ακριβώς με αυτόν που τρέφω σε κάθε μέλος αυτού του φόρουμ, ξεκαθαρίζω ότι σε καμμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου και δεν θα μπω σε αντιπαράθεση. Και αυτό γιατί αν κάτι με κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου σε αυτό το φόρουμ, είναι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, χωρίς ολοκληρωτικές απόψεις και συμπεριφορές, με ισότιμα μέλη, χωρίς ιερές αγελάδες που δεν πρέπει να θιγούν και με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.
Έχοντας υπόψη μου αυτά που προείπα και πιθανώς έχοντας παρεξηγήσει τον τρόπο που εξέφρασες την άποψη σου και κυρίως κάποιες εκφράσεις σου, πήρα το θάρρος να εξηγήσω γενικώς τι εγώ θεωρώ θεωρία και κάποιες άλλες γενικές και όχι εξειδικευμένες απόψεις (γιατί κι εγώ δεν είμαι καμμία αυθεντία, ένας ερασιτέχνης είμαι που ουσιαστικά τώρα ξεκινάει), με σκοπό να εξομαλύνουμε και να επεξηγήσουμε κάποια πράγματα. Στην ουσία αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα δεν διαφωνούμε. Για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε αυτό το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στο φόρουμ.
Με σεβασμό Βαγγέλης

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 20, 2011, 01:47:36 πμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ στο ότι η θεωρία και η πράξη πάνε μαζί. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν κάνουμε κάτι (εν προκειμένω ένα όργανο) να ξέρουμε γιατί το κάνουμε έτσι και όχι να βασιζόμαστε στην τύχη. αυτό θα μας αποτρέψει από το να κάνουμε λάθη, αλλά και αν κάπου ξεφύγουμε σε κάποιο σημείο πιο εύκολα θα διορθώσουμε το λάθος σε επόμενη φάση της κατασκευής. η θεωρία εδώ θα μας βοηθήσει πρώτα να διαγνώσουμε το λάθος, να το διορθώσουμε αλλά και να εξαλείψουμε και την αιτία που το δημιούργησε. Και όλα μαζί αυτά νομίζω ότι είναι αυτό που ονομάζουμε  εμπειρία.
Για το καλούπι και το σχεδιασμό του αλλά και την κατασκευή του ο Βαγγέλης έκανε καταπληκτική δουλειά. Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι θα είναι πιο εργονομικό εάν γίνει συμπαγές με εσωτερικό θόλο ο οποίος μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους κοινούς σφικτήρες όταν κολλάμε την κολάντζα και τα πλαϊνά χωρίς να χρειάζονται άλλες πατέντες. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε κατά την κατασκευή του σκάφους είναι το εξής. Πρέπει από την αρχή να ξέρουμε την περιοχή που συγκλίνουν οι φέτες στο πίσω μέρος. αυτό δεν είναι ένα σημείο αλλά μία μικρή περιοχή. ένα σημείο είναι μόνο στα όργανα όπου η περίμετρος της  καθέτου τομής στο max ύψος τους είναι απόλυτο ημικύκλιο όπως είναι στο ούτι. μία μικρή περιγραφή για το θέμα έκανα στον Βαγγέλη ο οποίος έκανε και τα σχέδια που δίνουν απάντηση στο θέμα. Κάποια στιγμή νομίζω ότι θα τα ανεβάσει και αυτά. Ένα άλο σημείο είναι αυτό που περιγράφει πιο πάνω ο Βαγγέλης, <πριν αρχίσουμε το πλάνισμα της ελεύθερης πλευράς της ντούγας, πρέπει πρώτα να την πλανίσουμε από την πλευρά επαφής της με την προηγούμενη ντούγα έτσι ώστε και απόλυτη επαφή να επιτευχθεί με αυτήν αλλά και να πατάει όσο το δυνατόν καλύτερα  στο καλούπι>.
Πάνω στο καλούπι πρέπει να έχουμε σημαδέψει σε διάφορα σημεία τα πλάτη όλων των φετών. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τα όρια αυτά απόλυτα αλλά αυτό θα μας βοηθήσει στο να ξέρουμε που βρισκόμαστε κάθε φορά. Εάν σε κάποιο σημείο κάναμε κάποια φέτα ποιο φαρδιά ή πιο στενή δεν χάλασε ο κόσμος. θα κάνουμε την διόρθωση στην επόμενη φέτα. Το όλο θέμα (αν κρίνω από τις ανησυχίες όλων σας) μοιάζει να είναι πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτσι. εάν κάποιος ακολουθήσει όλες τις προτροπές ή τις συμβουλές που δόθηκαν από όλους στο φόρουμ, εύκολα θα κατασκευάσει ένα καλό σκάφος.
Και εάν το πρώτο δεν είναι αυτό που θέλουμε δεν απογοητευόμαστε γιατί το δεύτερο σίγουρα θα είναι καλύτερο. Μετά από δύο-τρία θα μας έχει γίνει τυφλοσούρτης και θα γελάμε για τα λάθη που κάναμε στην αρχή.   

chris

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 20, 2011, 09:14:58 πμ »
Δημήτρη ακριβώς αυτό ενοώ. Τ.ην ανάλογη εμπειρία θά τήν αποκτήσης μετά από 3-4 σκάφη τότε θά καταλάβης τό όλο θέμα καί θά προχωράς γρήγορα καί σωστά. Είναι αυτό πού λεμε καμιά φορά άν δεν χαλάσης δέν θά μάθης. πολύ δέ σέ σπάνιες περιπτώσεις καί άν είσαι τυχερός νά τά καταφέρης μέ τήν πρώτη. Εγώ σέ αυτό τό ζήτημα ήμουν πολύ άτυχος αλλά δέν είχα καί καμιά πληροφωρία  έστω νά βοηθηθώ λίγο καί έτσι πήγαινα στά τυφλά .φυσικά άν ήταν εύκολο μέ τήν πρώτη νά κάνης ένα όργανο σωστό τότε οί οργανοποιοί θά ήχαν πεθάνη τής πείνας

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 20, 2011, 11:41:23 μμ »
καλησπερα παιδια..εγω θελω να πω το εξης¨ επειδη εχω καποια εμπειρια σε site πιστευω οτι το συγκεκριμενο site απαρτιζεται απο σοβαρα και υγιη ατομα ,που προσπαθουν να μοιραστουν (με κοπο) τις γνωσεις τους με ολους τους απλους ερασιτεχνες ..οταν λεω απλους ερασιτεχνες εννοω καποιους σαν και μενα που ειμαστε κατασκευαστικα πολυ πισω ακομη...εδω μεσα δεν εχω δει κατασκοπειες και ρουφιανιλικια και πιστευω οτι ο καθε ενας απο τους πιο εμπειρους,προσπαθει με τον τροπο του,να προσφερει οτι μπορει.πιστευω οτι δεν πρεπει να παρεξυγιομαστε μεταξυ μας διοτο πολυ απλα ο καθενας εχει το στυλ του..εγω παρακολουθω και το βαγγελη και τον chris και τον βασιλη και τον ανδρεου και το θεοδωροπουλο,και πιστευω οτι ολοι απο τη μερια τους,και με το προσωπικο τους στυλ,προσπαθουν να ςξηγησουν οσο το δυνατο καλυτερα...μπραβο παιδια συνεχιστε ετσι ..εγω παντως παρακολουθω ολεσ τισ γνωμες διοτι δεν περναω τιποτε επιφανειακα.και οποιαδηποτε γνωμη ,η λυση ,η σχεδιο,πιστευω ειναι αποδεκτο.οπως και η εμπειρια βεβαια..φιλικα δημητρης

Tags: