Αποστολέας Θέμα: Διάνοιξη οπών χορδών , χωρίς να αφαιρεθεί καβαλάρης, κλασική κιθάρα.  (Αναγνώστηκε 3087 φορές)

tb--

• Jr. Member
  • **
Καλημέρα,

Μιας και δεν μας κόβει και πολύ, μήπως ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο να ανοίξω επιεπλέον οπές σε έναν καβαλάρη κλασικής κιθάρας, χωρίς να τον ξεκολλήσω;

Ευχαριστώ πολύ.

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
με το dremel τα καταφερα, μικρό τρυπανάκι κλπ
αν βαλεις και το καλωδιο/εξάρτημα είναι πανεύκολο

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Ναι φίλε tb--. Αυτό είναι το εξάρτημα που προσαρμόζεται στο DREMEL και μπορεί να κάνει εκλεπτυσμένες εργασίες. Νομίζω ότι μένεις στα Χανιά. Αν ναι και έχεις DREMEL, έχω ένα περισσευούμενο τέτοιο εξάρτημα να σου δανείσω. Επικοινώνησε με π.μ. μαζί μου.

vasvasilis

• Full Member
Οι τρύπες στον καβαλάρη της κιθάρας βρίσκονται σε απόσταση περίπου 14 εκ από την κάτω άκρη της κιθάρας και σε ύψος από το καπάκι 0,4 εκ. Άρα το τσόκ του εξαρτήματος του dremel θα πληγώσει το καπάκι με την περιστροφή του. Αυτό που χρειάζεται ο   φίλος td είναι μία αρίδα λεπτή (1,5 χιλ.), αλλά με μήκος 16-18 εκ. ώστε με ένα δράπανο να ανοίξει τις τρύπες. Εγώ το θέμα αυτό το αντιμετώπισα ως εξής. πήρα έναν άξονα μεταλλικό πάχους 4χιλ.απο από ένα ηλεκτρόδιο ηλεκτροκόλησης (αφού έσπασα τον βόρακα). Έκανα μία τρύπα βάθους 1 εκ. στη μια άκρη του κατά μήκος με αρίδα 1,5 χιλ. και την ίδια αρίδα την φύτεψα στην ίδια τρύπα από την ανάποδη του πλευρά.(καλά θα είναι η τρύπα αυτή να γίνει σε έναν τόρνο). Έτσι έχω μία αρίδα πάχους 1,5 χιλ. και μήκους 18 εκ. 

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
επαγγελματική προσέγγιση!
Ευχαριστούμε Βασίλη

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλοιώς!!!!

Ευχαριστήρια κι από εμένα Βασίλη!!!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Πραγματικα ευφυεστατη ιδεα!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Ωραία κιθάρα Βασίλη!