Φίλοι μου καλησπέρα.
Πριν μερικές μέρες ένας κουμπάρος μου που έχει ένα περιβόλι με πορτοκαλιές και σκοπεύει να τις ξεριζώσει για να το μεταφυτεύσει, με άφησε και έκοψα μια ντουζίνα καλούς κορμούς με διάμετρο από 15 - 22 εκ. και μήκος από 55-80 εκ. κατάλληλους για σκαφτούς μπαγλαμάδες και κάποιοι και για τζουράδες. Παράτησα λοιπόν τις ελιές και το αλυσσοπρίονο έβγαλε φωτιές.
, [ Invalid Attachment ]
Επειδή λοιπόν λέω να κρατήσω κάποια κομμάτια για εμένα και το δάσκαλο (θα έρθει να δει και να διαλέξει όχι πάνω από τέσσερα) καθώς και να αποστείλω και δύο στο Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμυρού, σκοπεύω τα υπόλοιπα να τα δωρίσω σε μέλη του χώρου. Επειδή η πορτοκαλιά είναι ξηροπύρηνο δέντρο, λάβετε υπόψην σας ότι ο κάθε κορμός βγάζει τουλάχιστον δύο σκαφτά σκάφη κατά μήκος και αναλόγως το βάθος του σκάφους και τη μαεστρία του κατασκευαστή, μπορεί και τέσσερα.
Βεβαίως οι κορμοί είναι χλωροί και θα πρέπει να ξηρανθούν τουλάχιστον για 3-4 χρόνια με μέριμνα των κερδισμένων και να χρησιμοποιηθούν μετά. Επίσης, εγώ θα τους στείλω στην Αθήνα με μεταφορική (και έξοδα του παραλήπτη) και από εκεί θα πρέπει να αναλάβει κάποιος να τους αποστείλει αλλού σε περίπτωση που το μέλος μένει εκτός Αθηνών (αυτό, είναι καλό πριν δηλωθεί συμμετοχή να έχει ήδη κανονιστεί μεταξύ των μελών).
Όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής τώρα, δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχουν όλα τα μέλη με τουλάχιστον 30 μηνύματα ώστε με κάποιο τρόπο να επιβραβευτούν και τα νέα μέλη με την πιο συχνή παρουσία. Το χρονικό διάστημα δήλωσης συμμετοχών λήγει
την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, οπότε μέχρι τότε μπορεί κάποια μέλη με λιγότερα μηνύματα να έχουν συμπληρώσει τα 30.
Όσοι λοιπόν από τα μέλη επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή σε μένα με π.μ. καθώς και για τι κορμό ενδιαφέρονται (μπαγλαμά ή τζουρά). Η λίστα με τα ονόματα και τους αριθμούς θα φτιαχτεί από εμένα, θα κρατηθεί μυστική και η κλήρωση (η επιλογή των αριθμών) θα γίνει από τον οικοδεσπότη μας το Γιάννη (yiannis).
Οι επιλεγέντες αριθμοί και τα αντιστοιχούντα ονόματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου μέσω αυτού εδώ του θέματος.Όποιο μέλος θέλει κάποια διευκρίνιση ή έχει κάποια πρόταση μπορεί ελεύθερα να ρωτήσει ή να προτείνει.
Αυτά.