Αποστολέας Θέμα: To "μαγικο" Βερνίκι του Στραντιβάριους  (Αναγνώστηκε 12123 φορές)

Φουντούκος

• Jr. Member
  • **
  • Φουντούκος
  • Αγαπημένο ξύλο: -
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: To "μαγικο" Βερνίκι του Στραντιβάριους
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 11:04:58 πμ »
καθε ανθρωπος εχει το δικο του αυτι.ο καθενας ακουει τα χρωματα που εχει συνηθισει.
Symmetry and simplicity

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 12:38:24 μμ »
Εάν ο Στραντιβάρι είχε εκπληκτικό αυτί και απλώς είχε βρει τον τρόπο μετά από πολλά πειράματα να "πειράζει" σε κάθε βιολί του συγκεκριμένα τμήματα και να φέρνει το καθένα ξεχωριστά εκεί που ήθελε;

Δηλαδη τι νομιζεις? αφου τελειωνε το βιολι αν κατι δεν τ αρεσε ξεκολαγε καπακι και κατεβαζε χιλιοστα? Δε νομιζω............μια κι εξω τα φτιαχνε.Καποτε λεει που τον ρωτησαν ποιον θεωρει τον καλυτερο μαστορα απαντησε....................ο χρονος!!!!!!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 02:38:04 μμ »
ο  χρονος ειναι γιατρος ...δεν ειναι μαστορας ;) ;) ;) ;) ;) ;D >:(

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 03:24:32 μμ »
μα δεν το ειπα εγω ο....... Αντωνης τοπε

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 06:24:30 μμ »

Κώστα,
όταν φτιάξω όργανο και χίλια χρόνια να περάσουν εφάμιλλο του Στραντιβάρι δεν πρόκειται να γίνει. ;D ;D ;D ;D ;D

Υ.Γ. Που ξέρεις ότι δεν ξεκολλούσε και όχι μόνο καπάκια;

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 07:41:20 μμ »
μιας που η κουβεντα ειναι ατερμονη ,θα ηθελα να ρωτησω κατι για τα λουστρα λαδιου...
αν εχει δουλεψει κανενας και πως δουλευονται..και ισως καποια συνταγη....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 09:09:40 μμ »

Κώστα,
όταν φτιάξω όργανο και χίλια χρόνια να περάσουν εφάμιλλο του Στραντιβάρι δεν πρόκειται να γίνει. ;D ;D ;D ;D ;D

Υ.Γ. Που ξέρεις ότι δεν ξεκολλούσε και όχι μόνο καπάκια;

Δεν το ξερω.....υποθετω ομως οτι ειχε βρει μια φορμα και τα ξεπεταγε μπαμ κι εξω

ioannis

• Jr. Member
  • **
    • www.bulgariviolins.gr
  • Αγαπημένο ξύλο: maplewood
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 10:39:31 μμ »
Πως μ αρεσουν αυτες οι υποθεσεις σου ρε κωστακη.Ρε μπας και ξερεις κατι και δεν το λες?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 10:51:06 μμ »
Πως μ αρεσουν αυτες οι υποθεσεις σου ρε κωστακη.Ρε μπας και ξερεις κατι και δεν το λες?
αμα σ εβαλα στα τεσσερα εσενα καλα θα περασεις................

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 17, 2013, 05:40:55 μμ »
Τελικά μήπως ανάμεσα στα όργανα που έφτιαχνε έκανε και παπάδες?Δυστυχώς ή ευτυχώς πολλά πράγματα τα παίρνουν μαζί τους κάποιοι,τον <<μύθο>> με το βερνίκι τον είχα ακούσει και γω.Όσον αφορά για τον πειραματισμό που λες τριαντάφυλλε σίγουρα θα υπήρχε...άλλωστε πρώτα τρως την παπάρα και μετά μαθαίνεις... ;D αλλά ακόμα και από το ίδιο δέντρο να έχεις ξύλο δεν είναι πάντα ακριβώς το ίδιο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ποτέ μου τέτοιο βιολί αλλά φαντάζομαι μικροδιαφορές θα υπάρχουν που ίσως το ανθρώπινο αυτί να μην μπορεί να τις καταλάβει(ειδικά εκείνα τα αυτιά που δεν φοράνε ωτοασπίδες σε εργαστήρια... :-X)

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
    • Γ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
  • Αγαπημένο ξύλο: εβενος
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 18, 2014, 06:59:26 πμ »
Violin Making - a String Quartet - from the first shaving of wood to the inaugural gala concerts.

ξανανοιγω αυτο το θεμα με αφορμη αυτο το βιντεο που ειδα...ο τυπος κανει απιστευτη δουλεια και δειτε επισης την διαδικασια βερνικωματος και τι βερνικια χρησιμοποιει ισως οπως αναφερθηκε τα βιολια του αντονιο να ηταν ενα συνολο ολων αυτων και κατ εμε ο παραγοντας χρονος ειναι κατι πολυ συμαντικο...εξαλλου σε παραδοσιακα οργανα μιλωντας για καποιο λαουτο κρητικο που ετυχε να πιασω απο εναν φιλο οργανοποιο που το ειχε φτιαξει απο μεσοδοκια μαυρη μουρια πανω απο 150 χρονων οπως μου ειπε , ο ηχος ηταν το κατι αλλο περα την αισθηση του οργανου , αρα μηπως ο χρονος εκανε ανεκτιμητα αυτα τα βιολια τελικα και ολα τα αλλα που λενε για μυστικα ειναι μπουρδες , ο παραγοντας μυκητας οπως αναφερθηκε ταπεινη μου γνωμη σε σχεση με τον χρονο ειναι εκεινο που νομιζω ολοι θεωρουν μυστικο δεν ξερω υποθετω και εγω οπως ολοι...που ξερετε ισως και του παραπανω καλλιτεχνη τα βιολια γιατι περι καλλιτεχνη προκειται μετα απο 400 χρονια να εχουν αξια σαν του αντονιο...
Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι.(Επίκουρος)

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 18, 2014, 11:39:19 πμ »
Τελικά μήπως ανάμεσα στα όργανα που έφτιαχνε έκανε και παπάδες?Δυστυχώς ή ευτυχώς πολλά πράγματα τα παίρνουν μαζί τους κάποιοι,τον <<μύθο>> με το βερνίκι τον είχα ακούσει και γω.Όσον αφορά για τον πειραματισμό που λες τριαντάφυλλε σίγουρα θα υπήρχε...άλλωστε πρώτα τρως την παπάρα και μετά μαθαίνεις... ;D αλλά ακόμα και από το ίδιο δέντρο να έχεις ξύλο δεν είναι πάντα ακριβώς το ίδιο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ποτέ μου τέτοιο βιολί αλλά φαντάζομαι μικροδιαφορές θα υπάρχουν που ίσως το ανθρώπινο αυτί να μην μπορεί να τις καταλάβει(ειδικά εκείνα τα αυτιά που δεν φοράνε ωτοασπίδες σε εργαστήρια... :-X)

Γιάννη,

Ένα χρόνο μετά το post σου, μια έρευνα για την οποία διάβασα στο in.gr σε επιβεβαιώνει.
[url]http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231310362]http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231310362] [url]http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231310362

Πασχάλης
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2014, 09:21:19 μμ από Κοῦρος »
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 18, 2014, 08:38:31 μμ »
ΠΑΣΧΑΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 20, 2014, 03:30:32 μμ »
Το έβαλε 2 φορές Link ο πασχάλης και γι'αυτό δεν ανοίγει,το ξαναβάζω εδώ

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231310362

ioannis

• Jr. Member
  • **
    • www.bulgariviolins.gr
  • Αγαπημένο ξύλο: maplewood
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 21, 2014, 02:12:40 μμ »
http://youtu.be/OHXOPjI9l0I
Εγινε η συναντηση γνωριστηκαν φορεσαν και τα γυαλια και καναν τους τυφλους και βγηκε το αποτελεσμα οτι τα μοντερνα βιολια ηταν πιο αξιολογα απο τα παλαια. Τα νεα με τον μυκητα εχουν παρει τετοιες χορηγιες που δεν βαζει ο νους του ανθρωπου και εγω σου λεω ολα οκ τα νεα βιολια ειναι τα the best .ΓΙΑΤΙ κυριοι των κυριών δεν αναφερεται ποια παλαια βιολια λαβανε μερος στην συγκριση??Και ποιες χορδες χρησιμοποιησαν?? Η μηπως θαρρει καποιος οτι ολα τα βιολια Stradivari - Guarneri ηταν της ιδιας ποιοτητας  και αξιας .Η μηπως θαρρει καποιος βρισκονται στην αρχικη τους κατασταση.H  μηπως θαρρει κανεις οτι τα παλαια βιολια παιζαν με τις σημερινες χορδες και με διαπασων 443Hζ που παιζουν σημερα οι ορχηστρες.
ΟΣΑ δεν φτανει η αλεπου πλεον τα φτανει με το χρημα. Εβιβα λοιπον στα παιδια και στο Foundation ειναι απο πισω.

ΥΓ.Τον 17ο αιω το διαπασων των ενχορδων ηταν 415Hz δλδ G# ενα ημιτονιο κατω και μονο  εντερινες  χορδες
     ετσι τα κουρδισματα του κατασκευαστη ηταν αλλου.

www.vulgariviolins.gr

Tags: