καλησπερα σας.
Πρωτο μηνυμα σχετικο με την οργανοποιία....

Δε ξερω αν ειναι στο σωστο χωρο καθως εχει πολλα μεσα...
Το πηρα αποφαση, εστω και χωρις χωρο. Θα κανω οτι μπορω στο μπαλκονι και ερχεται και χειμωνας...
Παρηγγειλα καποια εργαλεία για να ξεκινησω (λιμες, ρασπα, σκαρπέλο, ματσόλα, πριονακι) με τις συμβουλες του Δημητρη Ανδρεου. Τα εργαλεία λογικα θα ερθουν σε 3-4 μερες.
Αρχισα το ψαξιμο για τα ξυλα και απογοητευτικα. Δεν υπαρχει τιποτα στην Καλαματα. Ζητησα μουρια, καρυδια. Στη συνεχεια φλαμουρι παλι τιποτα.... Ρωτησα μετα για το μανικο τιποτα και εκει...
ΜΟΝΟ ΕΛΙΑ εχει η καλαματα. Δεν υποφερεται... Ελατο δε ρωτησα, αλλα πιστευω θα εχει....
Στη γυρα μου, απελπισμενος ρωταγα μεχρι και σε ξυλουργους μπας και εχουν κανενα κομματι ξεχασμενο. Ενας μου εδωσε ενα κομματι ξυλο διαμορφωμενο για μπαγλαμα. Δε ξερω τι ξυλο είναι, αλλα είναι πολυ σκληρο. Σας το βαζω σε φωτογραφία για να το δειτε. Εξωτερικα ειναι διαμορφωμενο λιγο περιεργα αλλα θα το περιποιηθω .... Ξερετε τι ξυλο είναι; Να το συνεχίσω η να το πεταξω;
Ριξτε μια ματια στο πισω μερος εχει ενα σχισιμο. Αλλα φαινεται επιφανειακο. Υπαρχει προβλημα;

Μιλησα στο τηλέφωνο με αρκετους απο αθηνα. Καποιοι μου είπαν οτι εχουν καρυδια, αλλα δε μπορουν να μου στειλουν. Πρεπει να παω εκει να τα παρω. Μονο ο Σοφιανος απο τη θεσσαλονικη μου είπε οτι μπορει να μου στειλει οτι θελω.
Τι λετε; Να παραγγειλω; Θα μου στειλει σωστα πραγματα;
Αν μπορειτε να μου προτείνετε φτηνα σχετικα ξυλα για σκαφτο μπαγλαμα. πχ καρυδια σκαφος, μανικο βεγγε και ; ... καραολο; ταστιερα εβενο. Και τι αλλο χρειαζομαι να παρω. Εδω δεν εχει τιποτα. Εχω ηδη παρει ψαροκολλα (απο αθηνα, χρειαζεται εκτος του σκαφους; )
Χιλια συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα με τις χιλιες ερωτησεις.... Την επομενη φορα θα πριξω τον Ανδρεου πρωτα

Απλα ηθελα να αρχισω και εγω να ασχολουμε με το φορουμ και οσο μπορω να μη φορτωνομαι στο Δημητρη. Βεβαια θα γίνει και αυτο...