Αποστολέας Θέμα: ΣΧΗΜΑ ΔΟΥΓΑΣ  (Αναγνώστηκε 5242 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
ΣΧΗΜΑ ΔΟΥΓΑΣ
« στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 12:08:42 πμ »
Αυτή την περίοδο, προσπαθώ να σχεδιάσω ένα νέο καλούπι. Μαζί με το ACAD προσπαθώ να εμπλέξω και ένα πρόγραμμα τρισδιάστατου σχεδιασμού (το οποίο ταυτόχρονα μαθαίνω) και τα έχω χρειαστεί. Ίσως επειδή δεν ξέρω το πρόγραμμα, ίσως γιατί κάτι από αυτά που ξέρω δεν είναι σωστά, ίσως γιατί αυτό που θέλω να φτιάξω δεν είναι σωστό, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητικά. Τέλος πάντων θέλω να κάνω ένα ερώτημα που αφορά στους εμπειρότερους. Είναι δυνατόν το ανάπτυγμα της ντούγας να είναι όπως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία και να είναι σωστό ?
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Vagges2010

• Hero Member
Απ: ΣΧΗΜΑ ΔΟΥΓΑΣ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 08:01:49 μμ »
Ρε παιδιά καμμιά ιδέα

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 09:40:14 μμ »
φίλε μου δεν είμαι έμπειρος καθόλου αλλά σε έναν μπαγλαμά που έφτιαχνα και μου ξεκόλλησε μία είχε ακριβώς αυτό το σχήμα....

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 11:23:23 μμ »
Δεν πειράζει φίλε μου που δεν είσαι έμπειρος. Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 09:45:07 μμ »
και σήμερα για να ξέρεις στον ίδιο μπαγλαμά που προσπαθώ να επισκευάσω το δοκίμασα αφαίρεσα μια ντούγα(που ήταν χτυπημένη πολυ και δεν καλυπτόταν καλά με στόκο) και της πήρα πατρόν! αυτό που προέκυψε είναι ακριβώς αυτό που έχεισ στην φωτογραφία!!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 02:27:23 μμ »
Φίλε για ξεκαθάρισέ μου. Τις διαπιστώσεις τις έκανες σε μπαγλαμά που φτιάχνεις εξαρχής ή σε μπαγλαμά έτοιμο που επισκευάζεις.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 07:40:34 πμ »
βαγγελη αυτη ειναι αμφοτεροστροφη( αν την λεω σωστα) ντουγια
βασικα αν καταλαβενω σωστα λεσ για το συνολο των ντουγων σε ενα οργανο να ειναι ολες ετσι?

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 01:24:01 μμ »
απ'οτι καταλαβαινω μιλαμε για το να εινα η δουγα πλανισμενη απο τη δεξια μερια μπροστα,και απο την αριστερη πισω!δηλαδη να σχηματιζει μορφη τελικου ς (με μεγαλη φαντασια)...αυτο μου χει τυχει στις πρωτες προσπαθειες κατασκευης σκαφους,και συνηθως σημαινει οτι εχεις ξεφυγει απο την αρχικη γεωμετρια του σκαφους

Φουντούκος

• Jr. Member
  • **
  • Φουντούκος
  • Αγαπημένο ξύλο: -
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 02:48:27 μμ »
Δεν ξερω αν εχω δικιο αλλα μετρα το οργανο στον μπροστα τακο στον πισς τακο και στο υψηλοτερο σημειο του καλουπιου , αφαιρεσε το αθροισμα των πλαιναριων και διαιρεσε οτι σου μεινει με τον αριθμο των δουγων. χωρις φιλετα μιλαμε τωρα.
Symmetry and simplicity

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 08:46:38 μμ »
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι λαθος...για μενα ειναι σαν να εχουμε ενα καρπουζι και να κοβουμε φετες ΙΣΙΕΣ ,ωστε τα επιπεδα στον χωρο να  τεμνουν τις πλευρες της δουγας.....Αν αυτο που δειχνεις ειναι ΣΕ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΧΩΡΟ σαν S τοτε η διπλανη πρεπει να εινα το "αρνητικο" της η κατι τετοιο ωστε να την δεχτει πραγμα που εχει σαν αποτελεσμα κατ εμε τα φιλετα να κανουν ζικ ζακ......
Οπως εχουμε πει και κατ ιδιαν πρεπει οι δουγιες αμα πλανιστουν και εχουν φυσικη υποσταση στον τρισδιασταο χωρο να εφαπτονται 100% στο επιπεδο...η δικια σου το κανει??
η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ δυσνοητο σε 2 διαστασεις να απεικονισεις τρισδιαστο μοντελο ωστε να εχουμε εικονα...
Συμπερασμα:ειναι λαθος!(κατ εμε!) :) ;)

και αυτο που λεει ο φιλος picolo μπορει να εχει προκυψει απο πρεσσαρισμα με τον καιρο και να παραμορφωθηκε!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 10:40:41 μμ »
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι λαθος...για μενα ειναι σαν να εχουμε ενα καρπουζι και να κοβουμε φετες ΙΣΙΕΣ ,ωστε τα επιπεδα στον χωρο να  τεμνουν τις πλευρες της δουγας.....Αν αυτο που δειχνεις ειναι ΣΕ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΧΩΡΟ σαν S τοτε η διπλανη πρεπει να εινα το "αρνητικο" της η κατι τετοιο ωστε να την δεχτει πραγμα που εχει σαν αποτελεσμα κατ εμε τα φιλετα να κανουν ζικ ζακ......
Οπως εχουμε πει και κατ ιδιαν πρεπει οι δουγιες αμα πλανιστουν και εχουν φυσικη υποσταση στον τρισδιασταο χωρο να εφαπτονται 100% στο επιπεδο...η δικια σου το κανει??
η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ δυσνοητο σε 2 διαστασεις να απεικονισεις τρισδιαστο μοντελο ωστε να εχουμε εικονα...
Συμπερασμα:ειναι λαθος!(κατ εμε!) :) ;)

και αυτο που λεει ο φιλος picolo μπορει να εχει προκυψει απο πρεσσαρισμα με τον καιρο και να παραμορφωθηκε!!

Συμφωνώ. Βαγγέλη εάν θα μου έλεγες ότι το ανάπτυγμά της σου βγαίνει κάτι σαν μπούμερανγκ θα το δεχόμουνα. Σαν "S" όμως ........

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 11:57:39 μμ »
Αχιλλέας εδώ...
Αρχάριος στην οργανοποιία αλλά αρκετά έμπειρος σε 3D και CAD!
Δυστυχώς καμμία από τις παραπάνω απαντήσεις δεν είναι σωστή ή λάθος, και αυτό γιατί στην φωτό που δείχνεις δεν φαίνεται η καμπυλότητα της δούγας σου. Σίγουρα υπάρχει στερεό "εκ περιστροφής" με τομέα αυτό που μας δείχνεις, ωστόσο δεν φαίνεται πολύ πρακτικό για να το φτιάξει κανείς με ξύλο! Μια δούγα με σχήμα "φέτας καρπουζιού" όπως λέει ο συνάδελφος πιο πάνω σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο.
Για να μην πολυλογώ...η μέθοδος που χρησιμοποιώ εγώ (και μέχρι στιγμής είναι αλάνθαστη) είναι η εξής:
1. Χρησιμοποιώ 3D Studio Max για να σχεδιάσω το σκάφος (οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που κάνει export σε .3ds κάνει επίσης)
2. Κάνω export το μοντέλο σε μορφή αρχείου .3ds
3. Χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα που λέγεται "Pepakura Designer" (ψάχτο στα torrents) για να βγαλω το ανάπτυγμα του μοντέλου σε επίπεδο.
4. Το τυπώνω...και από εκεί και πέρα τα άλλα είναι εύκολα  ;)

Αν θες βοήθεια στο κομμάτι το 3d-design, στείλε μου mail. Θα χαρώ να βοηθήσω

Tags: