Αποστολέας Θέμα: 7χορδη Super Strat  (Αναγνώστηκε 17375 φορές)

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: 7χορδη Super Strat
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:12:34 μμ »
Παράθεση
Υπομονή λέμεεεεεεε!!!!

Καλά λέει ο Ζαρκ,πότε θα φτιάξεις όργανο ::)μετά την έλευση των εξωγήινων :) ;)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:15:19 μμ »
Παράθεση
Υπομονή λέμεεεεεεε!!!!

Καλά λέει ο Ζαρκ,πότε θα φτιάξεις όργανο ::)μετά την έλευση των εξωγήινων :) ;)

Περιμένω να 'ρθουν για να μου δώσουν έμπνευση!!! ;D ;D

Υ.Γ. Υπόσχομαι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τελειώσω το καλούπι.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:17:08 μμ »
Ρε συ δεν εχω υπομονη θελω να σε δω χωμενο μεσα στα ροκανιδια.Ασε...... υπομονη μας λεγανε τοσα χρονια και οι κυβερνησεις κι ειδες που φτασαμε.
Περναει ο καιρος κουρε και δεν τον περνουμε χαμπαρι.Σημερα που μιλαμε ειμαι 47 και μια μερα φιλε.Γι αυτο σου λεω.Φτιαξε ενα οργανακι...........
με επιμονη και υπομονη, κι αν βγει και μουφα δεν θα σε πειραξει και κανενας.Εχεις εμενα αλλωστε.........τι ταχουμε τα γαλονια?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:17:59 μμ »
Άντε με το καλό! Μπουζούκι θα ξεκινήσεις;

Γιάννης 21

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:20:05 μμ »
Για τους εξωγήινους δεν είμαι τοσο σίγουρος, αλλα κάνε οτι μπορείς γρήγορα γιατί θα ρθουν άλλοι και θα σε φορολογήσουν επειδή φτιάχνεις όργανα στο γκαράζ σου(μόνο αυτό λείπει ακόμα).

Υ.Γ.: Τι όργανο φτιάχνεις;

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 07, 2012, 11:37:49 μμ »
Λοιπόν παιδιά για να πούμε και δυο σοβαρές κουβέντες, θέλω πολύ περισσότερο απ' όλους σας να ξεκινήσω κάτι και ειδικώς μπουζούκι και δη τετράχορδο. Ο χρόνος όμως είναι τόσο περιορισμένος που σταματάω το καθημερινό τρέξιμο την ώρα που με βλέπετε να μπαίνω στο φόρουμ. Δυστυχώς έχω βάλει τόσα πολλά στο κεφάλι μου για να ισοσταθμίσω τις περικοπές που ούτε στο δάσκαλο δεν πηγαίνω. Να φανταστείτε ότι με βλέπει μια φορά την εβδομάδα και με υποδέχεται με τη φράση "Που 'σαι ρε χαμένο κορμί;" Στο εργαστήριό του υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα όργανα που περιμένουν και εμένα (καλόμαθε και δεν αγγίζει όργανο αν δεν είμαι κι εγώ) και κάθε φορά που πηγαίνω και τα βλέπω, αγχώνομαι.

Όταν ασχολείσαι με έπιπλα, με ελιές, με κήπους, με κοτόπουλα και γουρούνια, με μεταφράσεις ιατρικών κειμένων, με εκπονήσεις παρουσιάσεων σεμιναρίων, με γέμισμα δεδομένων ιστοσελίδων και έχεις και μια οικοδομή υπό επισκευή για σπίτι, δε μένει χρόνος όχι για χέ.... αλλά ούτε για κλά..... Άσε και τα φροντιστήρια των παιδιών που κάνω καθημερινώς τουλάχιστον για 4 ώρες τον ταξιτζή.

Θα τελειώσω όμως το καλούπι και που ξέρετε μπορεί να του αρματώσω και χορδές, έτσι για να μην έχετε να λέτε!! ;D ;D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 06:57:18 πμ »
Εχοντας γνωρισει τον Τριανταφυλλο απο κοντα μπορω να πω με σιγουρια οτι θα υπολογισει τα παντα μεχρι την παραμικρη λεπτομερεια και μετα θα ξεκινησει, διχως να παρασυρεται απο ενθουσιασμο! Τρανταχτο παραδειγμα ειναι ο οδηγος με τον παραπλανητικο τιτλο "Γνωριζοντας το ξυλο". Θα του αρμοζε περισσοτερο ο τιτλος "Εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις το ξυλο; Για ξανασκεψου το..."  ;)
Τριανταφυλλε αν εχω αδικο διορθωσε με  ;)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 08:37:23 πμ »
Εχοντας γνωρισει τον Τριανταφυλλο απο κοντα μπορω να πω με σιγουρια οτι θα υπολογισει τα παντα μεχρι την παραμικρη λεπτομερεια και μετα θα ξεκινησει, διχως να παρασυρεται απο ενθουσιασμο!

Θα διαφωνήσω : κατέχεις τη τεχνική μα το κίνητρο ειναι ο ενθουσιασμός!!!

ΖΑΡΚ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 08:57:47 πμ »
Χαχα, Νασο δεν διαφωνω, οπωσδηποτε χρειαζεται ο ενθουσιασμος αρκει να μην σε παρασερνει. Εχω κανει χιλιες δυο γκαφες απο ενθουσιασμο γι'αυτο ζηλευω αυτους που ειναι υπομονετικοι  ;D

Κωστα εχεις γενεθλια αγορινα? Ευχομαι να τα 1000σεις και να χεις παντα αυτη την τρελα που κουβαλας  ;)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 04:45:25 μμ »
Ευχαριστω για τις ευχες σας ....ρε Νασο που το πηρες χαμπαρι?Απο το face-book to εσβυσα να μην γραφει χρονολογια γεννησης, οι τρελογιατροι το λενε κριση μεσης ηλικιας αυτο που μ εχει πιασει φετος.Οχι δεν πηγα σε γιατρο να κατσω καναπε και να τα πω ολα.Αν μου βρειτε ομως μελαχρινη γιατρινα με μαυρο σκελετο στα γυαλια, γοβες μυτερες ,και σταυροποδι να παιρνει μυαλα............θα παω

να κατι τετοιο με γυαλια θελω.............................

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 07:11:26 μμ »
Πολύχρονος Κωστάκη!
Να μείνεις για πάντα έτσι τρελοκομείο!
Πάρε και το δώρο σου

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 08:24:32 μμ »
ευχαριστω Γιαννη θα παρω την πρωτη με το ταγιερακι...............

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:55:36 μμ »

Περναει ο καιρος κουρε και δεν τον περνουμε χαμπαρι.Σημερα που μιλαμε ειμαι 47 και μια μερα φιλε.Γι αυτο σου λεω.Φτιαξε ενα οργανακι...........

Μόνος σου το μαρτύρισες ;)

Λοιπόν για τις αλοιφές: χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες αυτές που είναι σκέτο κερί και μπαίνουν μέσα στίς πολύ ελαφρές αυλακώσεις γρατσουνιές μετα απο το τελικό γιαλοχαρτάρισμα με πολύ ψιλό γιαλόχαρτο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση της στιλπνής επιφάνειας
Και  αυτές που ειναι γαλακτώδης καί έχουν πολύ ψιλή σμύριδα που  τρίβοντας σταδιακά εξαφανίζουν τις αυλακώσεις, όσο πιο πολύ τρίβεις με μαλακό πανι και αλοιφή τοσο πιο στιλπνό αποτέλεσμα θα πάρεις.

Στην τελευταία κιθάρα blues king  που γιάλισα είχα αλοιφή με απλό κερί  και δεν πήρα την γνώριμη  απόλυτη στιλπνάδα, γι αυτό έψαξα και βρήκα το προιόν της 3Μ scracth and swirl remover (473 ml) που ανοίκει στη δεύτερη κατηγορία αλοιφών που μπορείς ακόμα καί ξεκινόντας μετα απο 1000 νούμερο γιαλόχαρτο να έχεις απ ευθείας άριστο αποτέλεσμα.
Η συγκεκριμένη αλοιφή κάνει και για χρώματα αυτοκινήτων(ακρυλικά) και για βερνίκια πολυουρεθάνης ή νιτροκυτταρίνης ,σημαντικό ειναι να μην αφήνουν αυτές οι αλοιφές κάποιο επιφανειακό λάδι πχ σιλικόνης ΡTF ή άλλο γιατί δυσκολεύουν πολύ τη περίπτωση ξαναβαψίματος τυχόν του οργάνου και απομακρύνονται δύσκολα απο την παλιά επιφάνεια ;D

Ελπίζω να μην σας κούρασα ;)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 10:02:46 μμ »
Naso με πανι η με 3000 γυαλοχαρτο?

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 10:52:42 μμ »
Naso με πανι η με 3000 γυαλοχαρτο?
Όσο πιο πολύ πας με γιαλόχαρο νερου μετα το 1000 τόσο λιγότερο με την αλοιφή που μπορείς με πανί στο χέρι ή  με κάποια προέκταση απο μαλλί που υπάρχει για δράπανο, βέβαια οταν χρησιμοποιείς δράπανο η γενικά κάποιο μηχανικό τρόπο για γιάλισμα κερδίζεις σε χρόνο και κόπο αλλά με το χέρι έχεις καλύτερο έλεγχο!
Θυμάμαι την πρώτη φορά που το δοκίμασα -σε εποχές προ ιντερνετ και youtube- δεν το πιστεύα πως το θολό ματ βερνίκι μεταμορφώθηκε σε γυαλί ;)

Tags: