Αποστολέας Θέμα: Συμβουλες για setup , βασικη συντηρηση οργανου (μπουζουκι)-βοηθεια!  (Αναγνώστηκε 5291 φορές)

atlas

• Full Member
Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα...
1.Δεν ειμαι μπουζουξης, απλα το γρατζουναω για βιοποριστικους λογους καθε σαββατο
2. Εχω παντελη αγνοια πανω στο οργανο(ακομη και η κατασκευαστικη ορολογια του  μου ειναι ξενη), ευτυχως καποια πραγματα τα μαθαινω απο εσας εδω μεσα πλεον.
3.Αμα πεταξω καμια κουλη απορια,γελαστε με την καρδια σας(δεν το κατεχω το αθλημα του συγκεκριμενου οργανου καθοτι μου λειπουν πολυ καιτα ακουσματα, εκτος ισως απο Παπαζογλου που μου αρεσει αρκετα θα λεγα)
Ερωτηση 1η: τι μπορω να κανω απο μερους μου για βασικη εβδομαδιαια συντηρηση ? (δεδομενου οτι παω παιζω σαββατο , φευγω το βαζω στη θηκη και το ξαναβγαζω το επομενο σαββατο)
Ερωτηση 2η: ισως να αφορα το συγκεκριμενο μπουζουκι αλλα η ΛΑ μου ακουγονται πολυ αδυναμες σε σχεση με τις υπολοιπες και φθειρονται εμφανως πιο γρηγορα απο τις αλλες χορδες.(δεδομενου οτι παιζουμε σκετα, φανταστειτε οτι μαλλον σε κρουστο παραπεμπει η εκτελεση παρα σε εγχορδο)
Ερωτηση 3η: μηπως υπαρχει κανεις κοντα στη Νεα Φιλαδελφεια να του ριξει καμια ματια μηπως και κανει κανα μαγικο και ακουγεται καλυτερα?(απο κυριακη-σαββατο πρωι ειναι διαθεσιμο)
σημειωση: προκειται για ενα οργανο αγορασμενο περιπου καμια τετραετια-πενταετια πριν απο αγγελια(μαλλον ιδιοκατασκευη ειναι,ουτε ταμπελες ουτε τιποτα,τιγκαρισμενο μαλλον σε ασετοπαστο-φιλντισο κλοουν κατασταση και κοστισε τοτε 330-380, δε θυμαμαι καλα, εψαχνα εναγωνιως κι εκτακτως μπουζουκι να παιζω τα βραδια για τις αναγκες του εργου.
χμ φωτο(τωρα που το σκεφτομαι δεν το χω βγαλει ποτε) καπου θα βρω ενα λινκ να βαλω μπας και καταλαβει κανειςτι σοι πραμα ειναι
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408279385910552&set=pb.204094206329072.-2207520000.1352121277&type=3&theater
"Τα πάντα ρει"

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Φίλε μου να χαλαρώνεις λίγο τις χορδές, ιδίως όταν το αφήνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα,ακόμη να μην το αφήνεις ποτέ έκθετο επάνω σε τραπέζια ή καρέκλες,πάντα στην θήκη του,με μια χαρτοπετσέτα να καθαρίζεις τους ρύπους που μαζεύονται στις χορδές,περνάς την χαρτοπετσέτα κάτω από τις χορδές στην περιοχή μπροστά από τον καβαλάρη και την γλιστράς κατά μήκος των χορδών προς το κόκαλο(μαξιλάρι),θα δεις πόση μαυρίλα θα βγάλει. Αραιά και που με ένα μαλακό πανάκι περνάς την ταστιέρα με λίγες σταγόνες από lemon-oil. Αγόρασε ένα καλό καθαριστικό-γυαλιστικό για να καθαρίζεις και το σκάφος και το καπάκι.Και μακρυά από πηγές θερμότητας-υγρασίας-ψύχους κ.λπ.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Και ποτέ αφημένο επάνω σε τραπέζι με το καπάκι προς τα κάτω ακόμα και όταν είναι μέσα στη θήκη του.
Δεν υπάρχει χειρότερη θέση καθώς το βάρος του οργάνου πιέζει το καπάκι και προσθέτει στην πίεση απ' τις χορδές με αποτέλεσμα το καπάκι να κάνει κοιλιά πολύ πιο εύκολα.

atlas

• Full Member
ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια, ουτως ή αλλως αυτα τα κανα απο την κιθαρα, απλα δεν ηξερα μηπως χρειαζεται κατι αλλο εκτος αυτων.Οπως και να χει καποια στιγμη θα χρειαστει να το δει καποιος ειδικος να αλλαξει κατω καβαλλαρη(θα δει απο κοντα γιατι) και ισως καποιες αλλες προσαρμογες που ισως χρειαζεται(αν γινεται βεβαια), δεν εννοω τσαμπα, απλα αν αξιζει τον κοπο μπας και διορθωθει λιγο το οργανο.
Οποιος ενδιαφερεται και μενει σχετικα κοντα ας στειλει κανενα μηνυμα.(δεν βιαζομαι αλλα τουλαχιστον μεσα σ αυτην τη σεζον αν γινεται)
"Τα πάντα ρει"

Tags: