Αποστολέας Θέμα: Επιλογή εργαλείων  (Αναγνώστηκε 20775 φορές)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Επιλογή εργαλείων
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 06:17:43 μμ »
Παιδιά τι λέτε για αυτό το ρούτερ?

http://www.bmtools.gr/Product/1446/Instance/1485/Page/181/?ref=bestprice.gr

Έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερα να δέχονται 1/2'' εξαρτήματα μιας και είναι πιο σταθερά συγκριτικά με τα μικρότερα.Επίσης τι γνώμη έχετε για την B&D βγάζει αξιόπιστα εργαλεία?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 07:34:57 μμ »
Και εγω σε κατι τετοιο προσανατολιζομαι αν και μεχρι τωρα την εχω βγαλει με ενα παμφθηνο Einhell. Για το B&D συγκεκριμενα δεν γνωριζω αλλα μια εναλλακτικη κοντα σε αυτα τα χρηματα ειναι αυτο http://www.amazon.co.uk/Draper-45368-230-Volt-350-Watt-Combination/dp/B00142B980/ref=sr_1_7?s=diy&ie=UTF8&qid=1350403721&sr=1-7
Αν θυμαμαι καλα ειναι Αγγλο-Κινεζικο αλλα εχει αρκετα καλα reviews. Το πλεονεκτημα του συγκεκριμενου ειναι οτι περιλαμβανει 2 βασεις και μπορει να χρησιμοποιηθει τοσο σε τραπεζι ρουτερ οσο και χειροκινητα.
Εχω ακουσει τα καλυτερα για τα ρουτερ της Trend και της Triton αλλα ξεφευγουν απο αυτη την κατηγορια τιμης. Επισης δες και τα ρουτερ με 1/2" κολετ της Dewalt, ειναι σε αρκετα προσιτες τιμες.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 08:06:57 μμ »
Ναι όντως φαίνεται πολύ καλό.Συνολικά είναι 200 ευρό περίπου μαζί με τα μεταφορικά αλλά με την εγγύηση τι γίνεται?Δεν λέει κάτι... >:(
Αλλά και να έχει εφόσον είναι οικογενεική επιχέιρηση όπως λέει θα πρέπει να το στείλουμε πίσω αγγλία?
Τα dewalt με 1/2'' ξεκινάν από 350...έχει και έναι στα 260 με δύο βάσεις αλλά είναι στα 8mm

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 09:29:30 μμ »
.........................
Τα dewalt με 1/2'' ξεκινάν από 350...έχει και έναι στα 260 με δύο βάσεις αλλά είναι στα 8mm

Γιάννη για την οργανοποιία δε χρειάζεσαι στέλεχος διαμέτρου μεγαλύτερης από 8 χιλ. Νομίζω όμως ότι μια σύγχρονη μεγάλη φρέζα (πάνω από 1000W) παίρνει διαφορετικά χιτώνια (κόλετ) που κάνει καμιά 15αριά€ το καθένα (αναλόγως τη μάρκα) ώστε να παίρνει κοπτικά με μεγαλύτερο πάχος στελέχους.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 09:44:29 μμ »
Πιστεύω πως και με 8mm μπορώ να κάνω την δουλειά ναι,αλλά αν θες να κάνεις καμιά χοντροδουλειά είναι καλύτερο,απ όσο έχω διαβάσει τουλάχιστον,όσο πιο μεγάλο το στέλεχος τόσο καλύτερη εφαρμογή άρα και ακρίβεια θέλω να πιστέυω,παίζει ρόλο και η ποιότητα της φρέζας αλλλά και των κοπτικών.Αλλά όσον αφορά της φρέζες πλέον δεν ξέρω αν πληρώνουμε μόνο όνομα μιας και υπάρχουν παιδιά όπως ο γιάννης πιο πάνω που έχει ένα πάμφθηνο Einhell όπως λέει και τα καταφέρνει μια χαρά.Όσον αφορά τις διαμέτρους μπορούν να πάρουν μόνο μικρότερα,πχ αν σου λέει ότι είναι μηχάνημα των 8mm μπορεί να πάρει και 6mm και 1/4'' με είδικούς αντάπτορες (reduction sleeves) αλλά να μπορεί να πάρει μεγαλύτερο από 8mm απ'όσο ξέρω δεν παίζει,λογικά πάει φιξ με το μοτερ,αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. :)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 09:59:06 μμ »
Πιστεύω πως και με 8mm μπορώ να κάνω την δουλειά ναι,αλλά αν θες να κάνεις καμιά χοντροδουλειά είναι καλύτερο,απ όσο έχω διαβάσει τουλάχιστον,όσο πιο μεγάλο το στέλεχος τόσο καλύτερη εφαρμογή άρα και ακρίβεια θέλω να πιστέυω,παίζει ρόλο και η ποιότητα της φρέζας αλλλά και των κοπτικών.Αλλά όσον αφορά της φρέζες πλέον δεν ξέρω αν πληρώνουμε μόνο όνομα μιας και υπάρχουν παιδιά όπως ο γιάννης πιο πάνω που έχει ένα πάμφθηνο Einhell όπως λέει και τα καταφέρνει μια χαρά.Όσον αφορά τις διαμέτρους μπορούν να πάρουν μόνο μικρότερα,πχ αν σου λέει ότι είναι μηχάνημα των 8mm μπορεί να πάρει και 6mm και 1/4'' με είδικούς αντάπτορες (reduction sleeves) αλλά να μπορεί να πάρει μεγαλύτερο από 8mm απ'όσο ξέρω δεν παίζει,λογικά πάει φιξ με το μοτερ,αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. :)

Γιάννη έχω μια μεγάλη φρέζα BOSCH 1700W που όταν την πήρα (το 1990) είχε τσόκ 6,35 χιλ (1/4"). Έχω βρεί κατάλληλα χιτώνια 6, 8, 9.5 και 12 χιλ. Νομίζω ότι αυτές με κινητήρα πάνω από 1000W μπορούν να πάρουν όλες κοπτικά με στέλεχος διαμέτρου 12 χιλ. Απλώς κάθε μάρκα και κάθε συγκεκριμένο μοντέλο απευθύνεται σε συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό και συνήθως δίνει μαζί και κάποια συλλογή κοπτικών για το συγκεκριμένο χιτώνιο. Καλό είναι όμως αφού θέλεις στέλεχος 12 χιλ. να βεβαιωθείς ότι μπορεί να το "φορέσει" πριν την πάρεις.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 11:52:55 μμ »
Τουλαχιστον απο οσο το εχω ψαξει δεν εχουν τη δυνατοτητα ολα τα ρουτερ ανω των 1000W να δεχτουν κοπτικα 12mm. Το δικο μου ειναι 1200W και το μεγιστο ειναι 8mm.
Στα χαρακτηριστικα των ρουτερ στο εμποριο, αναφερεται η μεγιστη διασταση κοπτικου που μπορουν να δεχτουν και μπορεις να βαλεις μονο μικροτερο και οχι μεγαλυτερο.

Τα πλεονεκτηματα των ρουτερ με κολετ 1/2 ειναι πολλα. Συνηθως ειναι καλυτερα κατασκευασμενα και με ισχυροτερα μοτερ για να μπορουν να "οδηγησουν" τα μεγαλυτερης διαμετρου κοπτικα χωρις κραδασμους. Για ηλεκτρικη κιθαρα συγκεκριμενα, μπορεις να βρεις κοπτικα με μεγαλο μηκος κοπης οπου μπορεις να ξεγυρισεις σωμα με τη μια. Σε μικροτερη διαμετρο δεν βγαινουν τοσο μεγαλα κοπτικα γιατι δεν ειναι ασφαλη. Αν πας να κοψεις wenge 50mm με μικρο ρουτερ και κοπτικο, δουλευουν οριακα τοσο το κοπτικο οσο και το εργαλειο.

Τριανταφυλλε εχεις δικιο οτι γενικα για την οργανοποιια τα 8mm ειναι αρκετα αλλα πιστευω οτι η ηλ. κιθαρα ειναι εξαιρεση λογω του μεγαλου παχους των ξυλων.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 12:43:55 πμ »
Τουλαχιστον απο οσο το εχω ψαξει δεν εχουν τη δυνατοτητα ολα τα ρουτερ ανω των 1000W να δεχτουν κοπτικα 12mm. Το δικο μου ειναι 1200W και το μεγιστο ειναι 8mm.
Στα χαρακτηριστικα των ρουτερ στο εμποριο, αναφερεται η μεγιστη διασταση κοπτικου που μπορουν να δεχτουν και μπορεις να βαλεις μονο μικροτερο και οχι μεγαλυτερο.

Τα πλεονεκτηματα των ρουτερ με κολετ 1/2 ειναι πολλα. Συνηθως ειναι καλυτερα κατασκευασμενα και με ισχυροτερα μοτερ για να μπορουν να "οδηγησουν" τα μεγαλυτερης διαμετρου κοπτικα χωρις κραδασμους. Για ηλεκτρικη κιθαρα συγκεκριμενα, μπορεις να βρεις κοπτικα με μεγαλο μηκος κοπης οπου μπορεις να ξεγυρισεις σωμα με τη μια. Σε μικροτερη διαμετρο δεν βγαινουν τοσο μεγαλα κοπτικα γιατι δεν ειναι ασφαλη. Αν πας να κοψεις wenge 50mm με μικρο ρουτερ και κοπτικο, δουλευουν οριακα τοσο το κοπτικο οσο και το εργαλειο.

Τριανταφυλλε εχεις δικιο οτι γενικα για την οργανοποιια τα 8mm ειναι αρκετα αλλα πιστευω οτι η ηλ. κιθαρα ειναι εξαιρεση λογω του μεγαλου παχους των ξυλων.
Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο για χρόνια χρησιμοποιούσα ενα πανάλαφρο πλαστικό  ρούτερ BD πού έδινε τεράστιους κραδασμούς και ειδικά με ογκώδη κοπτικά, κάθε φορά που ξεγύριζα ξύλο έτρεμε η ψυχή μου, τώρα χρησιμοποιώ ενα αρχαίο Makita που πρέπει να ζυγίζει 3-4 κιλά με δυνατότερο μοτέρ και τα ίδια κοπτικά στο 6-6.35 χιλ και ειναι σαν να οδηγείς mercedes δύο τόνων  ;D

Tags: