Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια 16/09-22/09  (Αναγνώστηκε 13391 φορές)

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια 16/09-22/09
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 02:20:08 πμ »
Εχω εγω φλαμουρι ρε πατριδα παρε με ενα τηλ να σου στειλω.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 04:51:18 μμ »
Αστο ρε μητσο εφτιαξα απο κελεμπεκι τελικα .Σημερα προσπαθησα να λυγισω μερικες δουγιες απο διαφωρα ξυλα για να καταληξω τι στο διαολο ξυλο θα βαλω. Λογο του σχηματος του σκαφους (  αποτομο πολυ) αλλα και λογο του οτι δεν εχω ποντεσιομετρο στην λαμπα και μου τα τσουρουφλιζει, πολλες εσπαγαν και δεν κρυβω οτι ψιλοαπελπιστηκα. Παρατηρησα οτι ποιο ευκολα λυγιζε η καρυδια απο το ιροκο και ακομα ποιο ευκολα το κελεμπεκι , αλλα καιγοτανε. Τι ξυλο να παρω να φτιαξω το σκαφακι λοιπον και ποσο να ξεχωντρισω τις δουγιες..................αντε Ανδρεου μην κωλοβαρας πιασε το πληκτρολογιο και γραφε.Και σεις οι υπολοιποι μην καθεστε.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:35:37 μμ »
Μαστρο Ζαρκ οχι κατω απο 3mm με υπομονη μη βιαζεσαι αν εχεις βραστηρα νερου βαλτες μεσα μεχρι να αρχιζει να βραζει το νερο σβησε μηχανημα και αστες μεσα ακομα 5 λεπτα λυγισε με το χερι πανω στο καλουπι και βαλτες να στεγνωσουν ορθιες σε ενα πλαισιο .Οταν αρχισεις να τις τοποθετεις διορθωσε μικρολυγισματα με βρεξιμο και γκαζακι

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:30:27 μμ »
Κώστα υπομονή και επιμονή. Και ντούγιες θα σου σπάσουν και στο πλάνισμα κάποιες θα σου ξεφύγουν κ.λ.π. Αυτό που αξίζει στην προκειμένη περίπτωση είναι το ταξίδι και λιγότερο ο προορισμός. Γι' αυτό φρόντισε να απολαύσεις το ταξίδι και να αποκτήσεις εμπειρίες. Προσωπικά θεωρώ την κατασκευή του σκάφους την περισσότερο ενδιαφέρουσα δουλειά στην όλη κατασκευή. Καλό θα είναι στην συσκευή σου να βάλεις έναν θερμοστάτη. Δεν είναι δύσκολο.
Τώρα το φλαμούρι για τάκους θεωρώ καθαρά λόγω βάρους ότι είναι το καλύτερο.
Για ξύλο στο σκάφος θα πρότεινα μουριά και μόνο λόγω σχήματος του καλουπιού. Δες ένα πανέμορφο σκάφος ενός πανέμορφου οργάνου του Τάσου (νομίζω ότι μοιάζει με το καλούπι σου)  http://memoriesoftheinnocentage.blogspot.gr/2012/01/politiko-bowl.html
Βέβαια μουριά είναι δύσκολο να βρεις. Εμένα θα μου άρεσε και κελεμπέκι σαν δεύτερη επιλογή.
Λοιπόν βουρ στον πατσά με όρεξη και χαρά και ότι μπορούμε εστω και από μακριά, θα το κάνουμε
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:47:37 μμ »
Ναι μοιαζει αλλα το δικο μου ειναι ποιο αποτομο.Για την ωρα εχω κολησει 3 δουγιες κι ολα πηγαν ρολοι.Εβαλα ιροκο δουγιες τελικα. Η κουβεντα που μου ειπες τωρα ( επιμονη κι υπομονη) μου την ειπες και στην εκθεση αν θυμασαι, και με συντροφευει απο τοτε σε καθε δυσκολια ρε φιλε Βαγγελη.
Να εισαι καλα παντα.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:59:49 μμ »
με το καλο το πρωτο σκαφακι Κωστα!!υπομονη,πολλη υπομονη χρειαζεται!!και να ξερεις,ολοι πεταξαμε μισα σκαφη στο τζακι στις πρωτες προσπαθειες,οποτε μην απελπιζεσαι και δε θ αργησει!!και το καλουπι πολυ σενιο!!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 11:05:25 μμ »
Κωστη τα ειπαμε και στο τηλ.! Το εχεις για πλακα το σκαφακι!!
Μην μασας! Εσυ εισαι μαστορας!!!!!

Περιμενουμε την εξελιξη σε φωτο!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 11:42:42 μμ »
ΑΝΤΕ 3 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ?ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΑΡΑ

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 12:04:59 πμ »
Kωστη παντα ελεγχος σε ισια επιφανεια να παταει τελεια η δουγα!
Αν καποια ξεφυγει μετα δεν μαζευεται! Καλυτερα να πεταξεις τωρα στην αρχη μερικες δουγιες
για να μην ξεφευγεις ποτε απο αυτη την αρχη!

Μπορει να την εχεις ελεγξει και να ειναι ενταξει και μετα στο καλουπι
να την πιεσεις να ερθει σε επαφη με την αλλη και να χαθει αυτη η επιφανεια!
Αυτο θα γινει αν η προηγουμενη δουγα δεν ειναι σωστη! Το ταιριαγμα με την αλλη να
γινεται μονο με το που θα την ακουμπας διπλα της να εφαρμοζει τελεια χωρις πιεση!

ΥΣ Μπορει να ξεγελαει η φωτο αλλα μου φαινεται οτι η αριστερη δουγα οπως την κοιταζω
     εχει αυτο το προβλημα!!! Εκτος και αν ειναι η φορμα του καλουπιου που το κανει να φαινεται ετσι!
    Και με αυτο το προβλημα αν συνεχισεις γινεται το σκαφος και μπορει να μην φαινεται τιποτα
   αλλα θα σε παιδεψει παρα πολυ να ταιριαξεις την μια με την αλλη ενω οταν τις κανεις ολες επιπεδες
   εχεις αυτο τον γνωμωνα και τις κανεις ολες ιδιες να εφαρμοζουν ωραια και ευκολα!!!

Περιμενω με ενδιαφερον και την εξελιξη στην περιοχη κολαντζας που
   ως τωρα αυτο που εχεις κανει φαινεται παρα πολυ καλο!!

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 01:43:13 πμ »
Καλή φάση τα συγκεκριμένα threads :)

Δυστυχώς έχω πολλές ανακατατάξεις στο σπίτι, οπότε χρέη εργαστηρίου εκτελεί το σαλόνι και το μπαλκόνι  ;)

Kαι μια δική μου, με το σχέδιο της Jackson RR τυπωμένο πρόχειρα για τις πρώτες μετρήσεις και σημειώσεις. Θα προσπαθήσω να κάνω και καμιά καλύτερη εκτύπωση σε πλότερ για να μπορέσω να ξεπατικώσω το σχέδιο σωστά για τη μεταφορά του στα ξύλα.

Προς το παρόν πελαγώνω τι εργαλεία να πάρω και από που να πάρω ξύλα  ;)

[ Invalid Attachment ]

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 12:58:38 μμ »
κωστα οταν λυγιζεις της ντουγιες στην περιοχη του μπροστινου τακου να βαζεις στην σωληνα μια βρεγμενη πετσετα για να αποφυγεις τα καψιματα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 02:12:26 μμ »
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΠΕΤΣΕΤΑ.............ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΟΥΜΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ.  ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕΤΑ. ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΤΙΣ ΞΥΛΟΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΓΚΛΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΟΥΓΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΑΛΛΙΩΣ...............................................................................ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΦΙΛΕ.   ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ. ΚΑΤΣΕ ΦΤΙΑΞΕ, ΔΙΟΡΘΩΣΕ, ΚΟΨΕ, ΡΑΨΕ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΦΑΚΙ ΜΟΝΟ.

ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ..........ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ.   ΠΡΩΤΟΝ Η ΛΑΜΠΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΩΛΗΝΑ ΗΤΑΝ 500W ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑΞΑ ΜΕ 250W.  ΠΡΙΝ MOY EKAΙΓΕ ΤΙΣ ΔΟΥΓΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΓΙΣΕΙ. ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΚΑΝΙ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΩ ΔΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΓΓΕΝΗ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΡΟΚΑΝΙ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ....ΘΑ ΔΟΥΜΕ.... ΡΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 02:23:57 μμ »
Κωστα μην απελπιζεσαι!!! Δεν σε κηνυγαει κανεις!
Και εγω το πρωτο εκανα 5 δουγιες και μετα ειδα οτι ηταν στον αερα και τις πεταξα και
ξανα απο την αρχη! Μια χαρα τα πας ως τωρα!
Μια χαρα ειναι η λαμπα 250watt εγω λυγιζα με 150 watt
Προσοχη στη συσκευη αυτη για ηλεκτροπληξια!
Εγω εβαζα ενα χοντρο μαδερι 40χ40 στο πατωμα και ανεβαινα επανω και δουλευα!
Να προσεχεις τα νερα να μην σταζουν επανω και η βρεγμενη πετσετα
ειναι επιφοβη για ηλεκτροπληξία! Πολυ καλα τα πας!!! Συνεχισε με αλλες δυο ακομα να δεις πως παει!

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 04:30:49 μμ »
Παλιοβλαχε.....αξιοζηλευτο το καλουπι σου!!!!
Δωσ'του προσπαθησε το!!!

Εγω ειμαι σε σκαφος τζουρα τωρα...και παραο το οτι το εκανα σχεδιαστικα σωστοτατο....μου βγαζει την πιστη και παλι.

Ειναι επιστημη η ντουγα....:)
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 07:05:43 μμ »
ΜΠΛΕΚ...........ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΩΜΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΨΑΡΟΚΟΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΜΙΑ ΔΟΥΓΑ ΜΟΥΦΥΓΕ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ.   ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ.     ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ, ΑΝ ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , Ε ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Tags: