Πολλά μπράβο για την λύρα αλλά και για την εκτέλεση. Χαίρομαι πολύ να βλέπω "ερασιτεχνικές" κατασκευές με ισορροπημένο ήχο, όταν ακόμα και λύρες επαγγελματιών εμφανίζουν τον φαινόμενου του "λύκου" σε συχνότητες/νότες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα κρητικά κομμάτια.
Πρώτο μου πόστ στο φόρουμ, οπότε καλώς σας βρήκα. Παίζω χρόνια λύρα αλλά με κατασκευή δεν έχω ασχοληθεί καθώς μόλις πρόσφατα μου εντρύφησε το μεράκι της οργανοποιίας ένας φίλος. Προς το παρόν είμαι στο στάδιο του ψαξίματος και της οργάνωσης.
Όσον αφορά τις λύρες, που τις γνωρίζω σαν όργανο, βλέπω πως εδώ στο φόρουμ έχουν γίνει υπέροχες κατασκευές και γιαυτό αξίζουν πολλά μπράβο.
Αν και σκοπεύω να ξεκινήσω με κατασκευή λαουτοειδούς, ψάχνω και πράγματα για την λύρα για να μάθω τι είναι τελικά αυτό που κρατάω στα χέρια μου τόσα χρόνια και βγάζω τα μεράκια μου. Έπεσα και σε ένα site που αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για την κατασκευή της λύρας
http://www.cretanlyra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=498 . Εύχομαι να βοηθήσει επόμενες κατασκευές λυρών ώστε να δούμε ακόμα καλύτερα όργανα.