αυτο που με δυσκολευε πολυ ηταν το θεμα ταστιερας μιας και δεν εχω χαραξει ποτε, στο μαντολινακι ηταν ετοιμη και στον μπαγλαμα την χαραξε ο yiannis. εκει κοιταζοντας το οργανο παρατηρησα οτι ειχε αυτο το ψευτικο το ταστακι πανω πανω αντι για ζυγο. Οποτε μου ηρθε η ιδεα να συμπληρωσω την ταστιερα προς τα πανω (ταρζανια ε?) και να βαλω αυτο για πρωτο ταστο.

μετρησα με το fret calculator σε ποια κλιμακα ταιριαζουν τα ταστα της 65αρας απο το 2 και κατω. οποτε μου βγηκε 68,85 αν θυμαμαι καλα. Και ξεκινησα το ψαξιμο σε φιλους και γνωστους απο το φορουμ για να βρω ενα κομματακι βεγγε 4 χ 5 ποντους για να τσονταρω την ταστιερα. Αδικα, κανενας απο τους κοντινους δεν ειχε δουλεψει βεγγε για να εχει κανενα ρεταλακι να μου δωσει. Ευτυχως βρεθηκε ο Παναγιωτης ο ΚΑΠΑ και μου εφερε ενα. Το εκοψα το διαμορφωσα το κολησα και η χαρα μου ηταν τοσο μεγαλη που ελυσα αυτο το θεμα παρολο που δεν μου ταιριαζαν και πολυ τα χρωματα και τα νερα. Μεχρι που που μου κοψε την χαρα ο Νασος οταν μου ειπε γελοντας, ¨τετοιο βεγγε ηθελες, απο αυτο ειχα πολυ να σου δωσω, ειναι παλισανδρος βρε.....¨ ουπς παλι μαμακια εκανα! Δεν βαριεσαι την κατεβασα λιγο ακομα και κολησα απο πανω ενα καπλαμα παλισανδρο που ειχα παρει απο τον yianni για την πεναρια. Εσκαψα και το καπακι και του περασα την πεναρια να κρυψω και ενα χτυπημα που ειχε.

προσπαθησα να φτιαξω μια κολατζα με σχεδιο αλλα καταφερα και την εσπασα! εφτιαξα τελικα κατι μικροτερο και πιο απλο.
Εκει που ηταν να κολησω την κολατζα για να προχωρισω, περασα μια απο του yianni να μου πει και αυτος πως την βλεπει ως εκεινο το σημειο. Κανει μια ετσι και ξυνει λιγο το ξυλο στο μερος της κολατζας, και μου λεει, φιλε εχει ωραια νερακια απο κατω και με τοσο χρωμα τα εχει κρυμενα δεν την ξυνεις ολη να φανει. Ωωωωραια ιδεα! Αλλα οχι ιουλιο μηνα με 200αρι γυαλοχαρτο! μου εφυγαν τα χερια στο τριψιμο. Εφυγε και το χρωμα αλλα μεσα στους πορους κρατουσε λιγο. Ετσι αρχισα να κατεβαινω σε νουμερα, μεχρι που φτασαμε στο 60. Τα κοκκινακια παραμενουν ακομα και τωρα, αλλα δεν γινοταν να την κατεβασω αλλο.
επειτα ταπωσα τις τρυπες στο καραολο με καβυλιες και ανοιξα καινουργιες για τετραπλα κλειδια.
[ Invalid Attachment ]