Αποστολέας Θέμα: Κορομηλια  (Αναγνώστηκε 4530 φορές)

MetalBaby

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Κορομηλια
« στις: Ιουλίου 19, 2012, 02:23:28 μμ »
Στο χωριό είχα μια κορομηλια 25+ χρόνων αλλα δυστυχώς ξεραθηκε :'( έβγαζε και ωραία κορομηλα :'(. Δεν την έχω κόψει ακόμη γι αυτο πείτε μου την γνωμη σας, αξίζει για κατασκευή σκάφους ηλεκτρικης; Ψόφισε λογο έλλειψης νεροΰς και όχι απο ποντίκια,σκουλήκια,καμπιες.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
Απ: Κορομηλια
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 19, 2012, 08:52:13 μμ »
Στο χωριό είχα μια κορομηλια 25+ χρόνων αλλα δυστυχώς ξεραθηκε :'( έβγαζε και ωραία κορομηλα :'(. Δεν την έχω κόψει ακόμη γι αυτο πείτε μου την γνωμη σας, αξίζει για κατασκευή σκάφους ηλεκτρικης; Ψόφισε λογο έλλειψης νεροΰς και όχι απο ποντίκια,σκουλήκια,καμπιες.

Για ηλεκτρική δεν ξέρω,αλλά για κεμεντζέδες είναι εξαιρετική.

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 20, 2012, 05:08:37 μμ »
εχεις  δικιο  Νικο  και  μετα απο  25  χρονια  8α  εχει  και  καλο  παχος  για  να  βγαλει  αρκετους  κεμεντζεδες  κανουμε  αμαν  για  τετοια  ξυλα  δεν  ξερω  βεβαια  που  ειναι  το  χωριο  του  φιλου  αλλα  8α  χαιρωμουνα  ιδιαιτερα  αν  ειχα  ενα  κομματι  απο  αυτο  το  δεντρο  παντος  φιλε  metalbaby  αν  εχει  βγαλει  τα  υγρα  του  το  δεντρο  κοφτο  γιατι  8α  σκουλικιαση  και  θα  το  χασεις  αν  το  κοψης  βαλε  στα  σοκορα  κολα  και  χαρτι  για  να  μην  σκασει  παντος  ενα  κομματι  απο  αυτο  το  δεντρο  αν  δεν  το  δουλεψης  για  κατι  αλλο  το  θελω  να  μην  σου  πω  και  ολο  το  δεντρο  χαχαχαχαχα  ακουσα  κορομηλια  και  γελασαν  και  τα  μουστακια  μου.

MetalBaby

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 20, 2012, 05:21:30 μμ »
Λέω να το κόψω να το βάλω στον φούρνο(έχουμε και τους μεγάλους τους πετρινους), να ξεραθει λίγο και να το πάω σε έναν γνωστό μου ξυλουργό να μου το σκησει και να μου το κάνει μαδερι. Ύστερα θα το κάνω σιγα σιγα μπράτσο, για μια κιθάρα που κάνω. Μάλιστα είχε και αδερφη η κορομηλια, πιο μικρή βέβαια δίπλα δίπλα, την κλεω και αυτη.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 20, 2012, 10:45:12 μμ »
Λέω να το κόψω να το βάλω στον φούρνο(έχουμε και τους μεγάλους τους πετρινους), να ξεραθει λίγο και να το πάω σε έναν γνωστό μου ξυλουργό να μου το σκησει και να μου το κάνει μαδερι........................................

Φίλε μου αν δεν είναι ήδη ξερή (όπως έχεις πει) μην τη βάλεις σε φούρνο.

Η τεχνητή ξήρανση γίνεται σε ειδικούς φούρνους με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και αερισμό και μάλιστα με συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε είδος ξύλου.

Είναι κρίμα το ξύλο σου να πάει χαμένο από μεγάλες ραγάδες που θα προκληθούν λόγω ανυπομονησίας.

Βρες από κάποιον ένα υγρασιόμετρο για ξύλα να δεις την υγρασία του (αφού το κόψεις) και αναλόγως αποφασίζεις. Μπορεί να μη χρειάζεται να μπεις στον κόπο να το ξηράνεις παραπάνω.

MetalBaby

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 30, 2012, 12:16:03 πμ »
Ευχαριστω παιδιά για τις συμβουλές. Το δένδρο κόπηκε, η υγρασια του είναι 14% και απο τι ξέρω το καλυτερο είναι απο 13% δεν νομίζω να υπάρχει θέμα αλλα θα τα αφήσω άλλο λίγο στον ήλιο μπας και πεσει.
Ευχαριστω :)

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 30, 2012, 02:22:56 πμ »
Ευχαριστω παιδιά για τις συμβουλές. Το δένδρο κόπηκε, η υγρασια του είναι 14% και απο τι ξέρω το καλυτερο είναι απο 13% δεν νομίζω να υπάρχει θέμα αλλα θα τα αφήσω άλλο λίγο στον ήλιο μπας και πεσει.
Ευχαριστω :)

Κάτω από 12% είναι το καλύτερο. Όχι στον ήλιο όμως φίλε μου!!! Άστο σε σκιά κανά δίμηνο.

Θα μου πεις βεβαίως, μέχρι τώρα στον ήλιο δεν ήταν;

MetalBaby

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 30, 2012, 10:06:38 μμ »
Στον ήλιο ήταν :). Άμα πω καμία φορά βλακεία να με διορθώσετε γιατι δεν είμαι κανένας επαγγελματίες οργανοποιός η ξύλουργός μονος μου παλεύω κουτσά στραβά.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 30, 2012, 10:24:46 μμ »
Στον ήλιο ήταν :). Άμα πω καμία φορά βλακεία να με διορθώσετε γιατι δεν είμαι κανένας επαγγελματίες οργανοποιός η ξύλουργός μονος μου παλεύω κουτσά στραβά.

Όλοι μας έτσι είμαστε φίλε. Μη χολοσκάς. Όλοι μας τις έχουμε πει τις κοτσάνες μας και μάλιστα αρκετές φορές πιο χοντρές.

Μη βιάζεσαι μονάχα!!!!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 31, 2012, 02:06:08 πμ »
Νά πού αφήνουν οί οργανοποιοί τά ξύλα τους. www.stroikos.gr/el/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Tags: