Αποστολέας Θέμα: Κάρμα  (Αναγνώστηκε 8184 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Κάρμα
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 20, 2012, 10:32:44 μμ »
Ασε να κατέβω εγω να το χαρώ  την άλλη βδομάδα και τη παραεπόμενη το .. βουλιάζετε το νησί ;D

θα ειμαι Χανιά τέσσερις μέρες ;)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 20, 2012, 10:57:02 μμ »
Ρε 'σεις πότε ήρθατε στα Χανιά;

Πάρτε ρε κανένα τηλέφωνο να βρεθούμε : 6945568819.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 21, 2012, 12:53:09 πμ »
Ρε 'σεις πότε ήρθατε στα Χανιά;

Πάρτε ρε κανένα τηλέφωνο να βρεθούμε : 6945568819.
Τριαντάφυλλε απο Δευτέρα που θαμαι κάτω θα σε πάρω :)

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 22, 2012, 05:25:54 μμ »
Επέστρεψα και ξαναεπεμβαίνω, παρότι από ότι βλέπω το θέμα έληξε με πλήρη ομοφωνία, για να εκφράσω μερικές σκέψεις μου.
"ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΣ ΤΟ ΚΑΡΜΑ. ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΩ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ"  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Λοιπόν Γιάννη καλά έκανες και το εξαφάνισες, γιατί νομίζω ότι πρώτα από όλα το αγαπημένο μας φόρουμ δεν είναι χώρος για καλλιστεία και δεύτερον αν κάποιος θέλει να καλύψει την ματαιοδοξία του, υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι τρόποι. Επίσης νομίζω ότι ένας σωστός άνθρωπος πρέπει ως μέλημά του να έχει το να είναι χρήσιμος και όχι το πως θα είναι αρεστός με κάθε τίμημα. Αν είναι χρήσιμος είναι φυσικό επακόλουθο κάποια στιγμή να γίνει και αρεστός και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι αρεστός για τους σωστούς λόγους.
Τώρα δεν σας κρύβω, ότι παρότι είμαι άνθρωπος που έχει ψάξει αρκετά μέσα του και έχει καταλλήξει σε μια στάση ζωής, που λέει ότι δεν μου καθορίζουν οι άλλοι την ζωή μου ούτε την στάση μου απέναντι στα πράγματα, αλλά εγώ προσωπικά και επομένως όταν έχω πεισθεί ότι αυτό που κάνω είναι από την πλευρά του καλού του χρήσιμου, δεν το αλλάζω με τίποτα, όταν σε αρκετές περιπτώσεις είδα τα αρνητικά κάρμα να πέφτουν, αναρωτήθηκα τι κακό έχω κάνει και σε ποιόν για να έχει αυτήν την αντίληψη και να την εκφράζει με αυτόν τον τρόπο. Προβληματίστηκα και κάποια στιγμή μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ αυτό που λέει ο καλός μου φίλος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Μήπως πρέπει να σταματήσω να μοιράζομαι αυτά που εμπάση περιπτώση ξέρω και αυτά που μαθαίνω με κόπο? Αφού τελικά αυτό δεν εκτιμάται. Ευτυχώς ήταν πολύ μικρή η διάρκεια αυτών των προβληματισμών. Γιατί Δημήτρη μου όπως τα έχουμε συζητήσει πίνοντας καφέ, η ασχήμια στην ζωή μας υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αφήνουμε να μας επηρεάζει και να μας δηλητηριάζει. Η μαγκιά είναι να την αγνοούμε και να μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο. Όπως σου είχα πει σε κάποια συζήτησή μας, η δυσμενής κριτική θα πρέπει να σε επηρεάζει ή μάλλον καλύτερα να την παίρνεις στα σοβαρά (και πάντα με την καλή έννοια, δηλαδή του προβληματισμού για βελτίωση) μόνον όταν προέρχεται από έναν αποδεδειγμένα σοβαρό και καλόβουλο άνθρωπο. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να την αγνοείς ή να μην την αφήνεις να σε επηρεάζει αρνητικά.
Όταν λοιπόν πέφτει ένα αρνητικό κάρμα, δεν ξέρεις ούτε από ποιόν είναι ούτε για ποιόν λόγο έπεσε. Άρα αμέσως προυποθέσεις για να αγνοήσεις το γεγονός. Ξέρεις πολύ καλά ότι μέσα σε μια ανοιχτή ομάδα ανθρώπων, που δεν επιλέγονται με κάποια κριτήρια, υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι. Υπάρχουν οι σωστοί (ξέρεις τι εννοώ), υπάρχουν και οι πουτανίτσες (ζητώ συγνώμη για την έκφραση) που στα κρυφά κοιτάζουν να σε μαχαιρώσουν πισώπλατα. Μην τρελαίνεσαι λοιπόν αυτούς τους αγνούμε και μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο. Άλλωστε βλέπεις πόσοι νέοι φίλοι (σε ηλικία εννοώ) ενδιαφέρονται για το αντικείμενο κάτι που εμένα προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αξίξει για αυτούς τους ελάχιστους κακόβουλους να την πληρώσουν και αυτοί. Και σε μια εποχή που δεν υπάρχουν και τόσες πολλές "ευγενείς" ασχολίες για τους νέους.
Όπως και να έχει αν επιμένεις να σταματήσεις δημοσίως να παρέχεις τις γνώσεις σου και την βοήθειά σου, εγώ επειδή γνωρίζω ποιός είσαι σέβομαι απόλυτα την απόφασή σου.
Και για να κλείσω είμαι της άποψης ότι πρώτα από όλα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο φόρουμ και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον σκοπό του, δηλαδή της ανταλλαγής γνώσεων για το καλό όλων μας. Όσο για την έκφραση των απόψεών μας, τι περισσότερο αντρίκειο από το επώνυμο post. Θα μου πει κάποιος τι μας λες τώρα ρε vagges2010. Ωραίος επώνυμος είσαι και εσύ και τα σχόλιά σου. Γι' αυτόν τον λόγω επειδή για συναισθηματικούς λόγους δεν μπορώ να καταργήσω το "brand name" vagges2010,  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dαπό σήμερα εντός παρενθέσεως γράφω και το πραγματικό μου όνομα στα Ελληνικά, για να είμαι επώνυμος κι εγώ και τα σχόλια μου και όποιος θέλει ας ακολουθήσει.
Αυτά και συγνώμη για το ζάλισμα των .................. :( :( :( :( :(
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 23, 2012, 10:27:24 πμ »
Πληροφορία δεν σημαίνει και γνώση.Η πληροφορία πρέπει να επεξεργαστεί,να εφαρμοστεί,και κατόπιν να γίνει  εμπειρία,δηλαδή εφαρμοσμένη γνώση.Αν δεν είχαμε τουλάχιστον την πληροφορία,θα είμαστε στο παλαιό καθεστώς των κλειστών συντεχνιών,που και δεν σου παρείχαν καμιά πληροφορία,αλλά και αν σε έβλεπαν να έχεις πάρει κάποιο δρόμο σωστό,μέχρι που φρόντιζαν , με την μέθοδο της  "εμπιστευτικής" συμβουλής να σε αποπροσανατολίσουν.Δεν θεωρώ ότι αυτός ο χώρος προσφέρεται για τέτοιου είδους αντιλήψεις,άλλωστε τότε δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΙΣ ΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.Για το κάρμα αυτό που έχω να πω,είναι ότι δεν προσφέρεται σε ένα καλό φόρουμ,γιατί συν τοις άλλοις,τρέφει την ματαιοδοξία,με όλα τα επακόλουθά της.Δεν θεωρώ τόσο σοβαρό τον λόγο που επικαλείται ο Δημήτρης,-αν και αυτός ο λόγος έχει την βαρύτητά του-, όσο ότι συσπειρώνει τα άτομα σε ομάδες (κλίκες),να ψηφίζει το ένα το άλλο,με σκοπό την βαθμοθηρία.Και φυσικά αυτός δεν είναι στόχος ενός σοβαρού φόρουμ.

Tags: