Αποστολέας Θέμα: επισκευη σπασμενου μπρατσου  (Αναγνώστηκε 4026 φορές)

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
επισκευη σπασμενου μπρατσου
« στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:50:06 μμ »
γεια χαρα σε ολους ,ειμαι ο νικολας και ειμαι καινουργιος σχετικα με την ασθενεια του οργανοποιου, ο γιατρος μου συνεστησε ,καθε μερα ανασες, απο φλαμουρια ,κεδρα, ελατα ,μαονια και αλλα ξυλα και ειναι πολυ ευχαριστημενος με την κουρα , γιατι θα ακουσει και αυτος το οργανο του ,(το μουσικο ,νομιζω) τωρα ,θα ηθελα τα φωτα σας, καποιος φιλος ,μου δανεισε εναν τζουρα ,βαζοντας του τις χορδες ,ολα πηγαιναν μια χαρα ,μεχρι που εβαλα την εκτη  και τοτε ο τζουρας μεταμορφωθηκε ,σε τοξο, ξεκολησε το μπρατσο απο τον τακο, θα ηθελα να ξερω, τι κολλα να χρησιμοποιησω ,γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερο σημειο ,το οργανο δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο ,αλλα δεν μπορω να τον αφησω ετσι ,εκτος και αν πηγαινω για τοξοβολια πραγμα που δεν το βλεπω
ευχαριστω
νικολας

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: επισκευη σπασμενου μπρατσου
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 13, 2012, 10:11:52 μμ »
Καλως ορισες Νικολα!
Ολοι την ιδια ασθενεια εχουμε!

Μιας και εισαι καινουριος θα σου προτεινα να κολησεις με εποξικη δυο συστατικων η οποια γεμιζει
ολα τα τυχον κενα που υπαρχουν! Αλλα δεν υπαρχει επιστροφη αν θες να ξεκολησεις, θα πρεπει να
φας το ξυλο ! Δεν ξεκολαει με τιποτα! Να προσεξεις να ανακατεψεις καλα τα δυο συστατικα
και αν ειναι δυο σωληναρια να μην βαλεις το καπακι του ενος στο αλλο γιατι δεν θα ανοιξει παλι!!

Πολυ καλη λυση ειναι και η κολα πολυουρεθανικης βασης
που χρησιμοποιουν στα καίκια και η οποια και αυτη γεμιζει τα κενα! Πανισχυρη!!!
Θα την βρεις σε καταστηματα με χρωματα και εργαλεια!!

Εξειδικευμενα τωρα αριστη κολα οργανοποιίας ειναι η titebond

Καλη επιτυχια και αν θες βαλε και καμια φωτογραφια να δουμε!!!

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:25:08 μμ »
το ανοιγμα που μπορω να βαλω την κολλα, ειναι  γυρω στα 3χιλιοστα υψος και φαρδος οσο του μπρατσου ,δεξια και αριστερα, δεν εχει δημιουργηθει ανοιγμα, οποτε πρεπει να βαλω μια κολλα ,η οποια θα εισχωρισει σε ολη την επιφανεια συγκολησης , και αυτο νομιζω επιτυγχανεται με ρευστη κολλα ,εκτος απο την titebond οι αλλες δυο ειναι εξισου ρευστες ?
ευχαριστω

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:48:46 μμ »
Μονο η εποξικη δεν ειναι ρευστη!!
Η titebond ειναι πιο ρευστη απο την πολυουρεθανικης βασης που ειναι σαν μελι!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 14, 2012, 11:46:50 μμ »
το ανοιγμα που μπορω να βαλω την κολλα, ειναι  γυρω στα 3χιλιοστα υψος και φαρδος οσο του μπρατσου ,δεξια και αριστερα, δεν εχει δημιουργηθει ανοιγμα, οποτε πρεπει να βαλω μια κολλα ,η οποια θα εισχωρισει σε ολη την επιφανεια συγκολησης , και αυτο νομιζω επιτυγχανεται με ρευστη κολλα ,εκτος απο την titebond οι αλλες δυο ειναι εξισου ρευστες ?ευχαριστω

Νικόλα,
κατά τη γνώμη μου τα 3 χιλ. είναι πολύ για να τα γεμίσεις με οποιαδήποτε κόλλα. Όχι ότι δεν θα γεμίσουν αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να φτιάξεις μια καλή σφήνα ή ακόμα καλύτερο να προσθέσεις κολλητό κομμάτι στο μάνικο και να το ξαναδιαμορφώσεις ώστε να έρθει και να ταιριάξει καλώς στο θηλυκό του.

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2012, 02:08:15 πμ »
τα 3χιλιοστα ειναι το ανοιγμα που εφοσον μπει κολλα, θα πρεσαριστει και η κολλα θα ξερασει απο τα πλαγια, αλλο προβλημα εντοπισα, πως σφιγεις με ασφαλεια ,το μπρατσο με το σκαφος ,αντε απο πανω το μπρατσο ειναι ισιο, απο κατω ομως που ειναι το σκαφος τι κανουμε?

chris

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 15, 2012, 02:47:09 πμ »
άνοιξε μία τρύπα στό κέντρο τού μόρσου τού μάνικου 2 μμ και αφού βάλης κόλα τίτεμποντ στό μόρσο τού σκάφους τοποθέτησε τό μάνικο μετά βίδωσε μία λαμαρινόβιδα περίπου25-30 μμ  μάκρος καί πάχους 2μμ  βίδωσέ την καλά πάρε τίς κλίσεις νά είναι όκ βάζοντας μιά πολύ λεπτή σφινούλα στό πίσω μέρους τού τάκου καί άστο καμιά2 ώρες να σφίξη η κόλα καλά βγάλε μετά τήν βίδα καί στήν πολύ λεπτή τρυπούλα τής βίδας βάλε τίτεμποντ μέχρι να τήν ξεράση.μετά από μία μέρα άν τό ξεκολήσεις θά σού δόσω νόμπελ

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 15, 2012, 06:06:23 μμ »
τι ειπες τωρα, πολυ καλη ιδεα, πιστευω οτι θα κολλησει πολυ καλα με αυτον τον τον τροπο,τα απτελεσματα θα τα εχω λιαν συντομως
ευχαριστω

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 24, 2012, 07:55:42 μμ »
η επισκευη ολοκληρωθηκε με επιτυχια, εβαλα το τζουρα στο αυτοκινητο και με την ζεστη που υπαρχει μαλακωσε η ψαροκολλα, με αποτελεσμα, να βγει πολυ ευκολα το μπρατσο, μετα, αφου καθαρισα καλα ,την ψαροκολλα απο το μπρατσο και το σωμα ,ανοιξα την τρυπα (με βαρια καρδια) οπως μου συνεστισε ο φιλος chris, εβαλα την titebond και ηρθε και εσφιξε πολυ καλα, παντως chris νομπελ δεν βλεπω να περνω, τωρα για φωτο προσπαθησα αλλα με προδωσε η τεχνολογια.

Tags: