Αποστολέας Θέμα: Blog Ερασιτέχνη  (Αναγνώστηκε 2578 φορές)

Στέφανος Μαγουλάς

• Newbie
  • *
  • Φωτιά στα αερόστατα...
Blog Ερασιτέχνη
« στις: Μαΐου 10, 2011, 11:33:57 πμ »
http://lutheriefromscratch.blogspot.com/

Πρόκειται για ένα blog ενός κυρίου που περιγράφει την κατασκευή ενός μαντολίνου "αμερικάνικου" τύπου. Περιγράφει την διαδικασία εξ αρχής (από εργαλεία μέχρι λουστράρισμα με όλα τα ενδιάμεσα στάδια). Ίσως φανεί χρήσιμο, ιδιαίτερα στις περιγραφές για την δημιουργία της "χελιδονοουράς", του λυγίσματος των πλαινών, της κατασκευής του arched καπακιού. Νομίζω πως αυτά μπορούν να βρούν εφαρμογή στην κατασκευή κιθαρονιών, ένα project που με "γυροφέρνει" εδώ και καιρό [και λέω να βάλω μπρός μόλις τελειώσω 2 σκαφτά κιθαροτζουρομπούζουκα (!) κλίμακα ~65 εκατοστών (αν δείτε φώτο, που σκοπεύω να ανεβάσω εν καιρώ, θα καταλάβετε τι εννοώ) και την αλλαγή καπακιού στο ταλαίπωρο το πειραματόζωο το πρώτο μου μπουζουκάκι].

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, νομίζω πως πρόκειται για ένα, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον ιστολόγιο...
Φωτιά στα αερόστατα...

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
Απ: Blog Ερασιτέχνη
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 10, 2011, 11:44:16 πμ »
ο θεος σε εστειλε. θελω να φτιαξω ακριβως αυτο το μαντολινο. μονο που θα το κανω ηλεκτρικο semi-hollow.

Στέφανος Μαγουλάς

• Newbie
  • *
  • Φωτιά στα αερόστατα...
Απ: Blog Ερασιτέχνη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 10, 2011, 12:08:53 μμ »
...ο θεος σε εστειλε...

Ναι, κάτι μου έχουν πεί. Τώρα εξηγείται το ξανθό μαλλί. Κι έλεγα: "Μα, γιατί με βλέπουν όλοι και αναφωνούν: "Χριστέ μου!"?". Μόνο που μου τη δίνει ένα περιστέρι που με κυνηγάει συνεχώς...  ;D

Πλάκα προφανώς. Καλή επιτυχία συμπαθόντα (ως προς την οργανομανιτζεβελιά) φίλε Ηλία... :)

ΥΓ: Πάντα ήθελα να βάλω αυτά τα κινούμενα γράμματα. Εϊναι πολύ groovy...  8)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 10, 2011, 12:11:48 μμ από Στέφανος Μαγουλάς »
Φωτιά στα αερόστατα...

Tags: