Αποστολέας Θέμα: ξύστρες τρόχισμα  (Αναγνώστηκε 9687 φορές)

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
Απ: ξύστρες τρόχισμα
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 02:04:35 μμ »
steliosguitar
 {celebrate014}
ευχαριστω στελουκο !!!
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 04:13:27 μμ »
το τροχισμα της ξυστρας ειναι πολυ απλο.....πρεπει οι πλευρες να ειναι απολυτα γωνιασμενες και γυαλισμενες με πολυ ψιλα γυαλοχαρτα νερου σε σημειο που να γυαλοκοπαει το μεταλο.                                                                                                                                                     ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑς ΜΗΝ ΜΑς ΦΥΓΕΙ......ΜΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 12:19:08 πμ »
Αυτό που γράφεις Αποστόλη με τα ψιλά γυαλόχαρτα νερού,μπορεί να γίνει και με ένα λαδάκονο Κρήτης ,μετά βέβαια άμα χρειάζεται τρόχισμα με τίς λίμες μετά λαδάκονο να γυαλίσει και μετά οι γνωστές διαδικάσίες για να δημιουργήσουμαι τα δόντια-ακμές.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 11:20:32 πμ »
βάρα τους αποστολε  χαχαχα

{music009}

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 03:55:29 μμ »
θα  γινουν ολα οπως ειναι υπολογισμενα.....τραβας  ζορι βλεπω....

Εισαι καινουρια εδω μεσα και δε με γνωριζεις.Φυσικο κι επομενο ειναι να με παρεξηγησεις. Οχι χρυσο μου δεν τραβαω κανενα ζορι με το αν εχεις να μας δειξεις κατι η οχι. Σε κουβεντα να βρισκομαστε. Σε φορουμ οργανοποιων μπηκες κι οχι σε κωμοτηριο. Γι αυτο το ειπα....................
Απλα να ξερεις οτι εδω μεσα δεν ειναι μονο για να ρωτας αυτο , να ρωτας το αλλο ,ολοι να σκιζονται να σου ανοιξουν τα ματια , κι αφου κανεις τη δουλεια σου να εξαφανιζεσαι. Εχει γινει στο παρελθον , και θα ξαναγινει φανταζομαι. Φροντισε να με διαψευσεις..............................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 02, 2016, 02:55:01 μμ »
steliosguitar
 {celebrate014}
ευχαριστω στελουκο !!!
!!!!!!!!!ΤΥΧΕΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!
τζουτζουκο {celebrate018} {celebrate018} {celebrate018}

Ζαρκ την φίλη μας με το τριαντάφυλλο
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 02, 2016, 07:15:22 μμ »
steliosguitar
 {celebrate014}
ευχαριστω στελουκο !!!
!!!!!!!!!ΤΥΧΕΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!
τζουτζουκο {celebrate018} {celebrate018} {celebrate018}

Ζαρκ την φίλη μας με το τριαντάφυλλο

Κωστα με ξερεις χρονια. Φτιαχνω οργανα απο το 2004 , ψαχνομαι ακομα ομως, κι ακουω τους παντες. Απο τον αρχαριο που εφτιαξε κατι που μοιαζει με μπουζουκι, μεχρι τον γαματο μαστορα που ντρεπεσαι να ακουμπησεις το οργανο του.Ειμαι απο τους λιγους που τσαλακωνω την εικονα μου ( ισως και σε βαθμο υπερβολης) προκειμενου να γελασουμε και να περασουμε ωραια. Επισης ειμαι ενας απο ολους αυτους που δεν απαξιωνει κανεναν, κι απανταει σε ερωτησεις διαφορες, μηνηματα , τηλεφωνα κλπ κλπ προκειμενου να εξυπηρετησω εναν συνφορουμιτη, ενα δικο μας παιδι τελος παντων , που θελει κατι. Γι αυτο εχω και σχεδον 4.500 μηνυματα. Αλλα την τζαμπα μαγκια φιλε ............δεν τη σηκωνω.
Αυτη την νεοελληνικη αργκο την μιλαω κι εγω αλλα ξερω που, και σε ποιους απευθηνομαι. Μεχρι εδω....................................
ΥΓ. Την φιλια Κωστα την κερδιζεις μερα με τη μερα, δεν την απαιτεις.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 03, 2016, 08:35:39 πμ »
ΖΑΡΚ....είσαι λεβεντιά ρε φίλε...την καλημέρα μου ...με την ευκαιρία ...σε όλους...!!!

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 12:00:03 μμ »
εδω ειναι απο γυαλι,αν και επικινδυνο να σπασει στα χερια μας...
! No longer available

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 28, 2017, 04:33:27 μμ »
Επίσης την δουλειά του μασγαλά μπορεί να την κάνει και μια παλιά βαλβίδα από κινητήρα απλά να μην έχει τίποτα χτυπήματα στο στέλεχος.
Από διαμαντόπετρες έχει χρησιμοποιήσει κάποιος?προτάσεις?
Κάτι τέτοιο ίσως όπως φαίνεται να χρησιμοποιούν και στα βίντεο?
http://www.ebay.co.uk/itm/Double-Sided-Diamond-Whetstone-Water-Stone-Knife-Sharpening-Stone-Sharpener-Tool-/262423418937?hash=item3d19a79839:g:bPQAAOSwcL5XMXSb
Κάτι αντίστοιχο ελλάδα το βρήκα γύρο στα 45 ευρό!!!

Sparus auratus

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 28, 2017, 07:24:38 μμ »
Έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου αυτή τη διαμαντόπετρα:

https://www.amazon.co.uk/Faithfull-Tools-FAIDWKIT-Diamond-Sharpening/dp/B015JMIPP0/ref=sr_1_1?s=diy&ie=UTF8&qid=1490715783&sr=1-1&keywords=faithfull+diamond+stone

Για τις 19 λιρες που την είχα πάρει τότε μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι απόλυτα επίπεδη (δεν συμβαίνει πάντα με τις φτηνές πέτρες), η επίστρωση διαμαντιού είναι ομοιόμορφη (ακόμα και ένας κόκκος να είναι αρκετά μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους θα σου κάνει γραμμές στο μέταλλο)και στις δύο πλευρές και έχει αντέξει προς το παρόν σε πολύ αντίξοες συνθήκες (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το χειμώνα και πάρα πάρα, μα πάρα, πολλή υγρασία στο γκαράζ) χωρίς πρόβλημα.

Η τραχιά πλευρά (400) είναι συνήθως αρκετή για τρόχισμα (όχι πάντα) και η πιο λεπτόκοκκη πλευρά για ακόνισμα πριν το τελικό στάδιο με δέρμα.

Θα προτιμούσα να είναι συνεχόμενη η επίστρωση του διαμαντιού (κυρίως για μικρές λεπίδες) και όχι με ρόμβους.

Γενικά τα πλεονεκτήματα που έχουν οι διαμαντόπετρες είναι:
1) Ευκολία χρήσης (ψεκάστε, ακονίστε, σκουπίστε, τελειώσατε)
2) Κόβουν και τα σκληρότερα σύγχρονα μέταλλα με άνεση.
3) Παραμένουν επίπεδες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
4) Δεν χρειάζονται συντήρηση παρά μόνο σκούπισμα μετά τη χρήση.

Τα μειονεκτήματά τους είναι:
1) Είναι σχετικά ακριβές σαν αρχικό κόστος.
2) Δεν φτάνουν συνήθως σε κόκκο πάνω από 1200 (είναι υπέρ-αρκετός αν μετά χρησιμοποιείς δέρμα)

Οι καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι DMT και οι EZE Lap με τις πρώτες να είναι αρκετά ακροβότερες χωρίς πιθανά να είναι καλύτερες.

Πάντως το πόσο κοφτερό θα γίνει το εργαλείο δεν εξαρτάται από το μέσο χρησιμοποιείς για ακόνισμα, αλλά από τον τρόπο που ακονίζεις και από το μέταλλο της λεπίδας. Δεν είδα διαφορά σε σχέση με τα γυαλόχαρτα νερού πάνω σε γυάλινη πλάκα που χρησιμοποιούσα πριν. Η μεγάλη διαφορά είναι στην ευκολία χρήσης και στο χρόνο που χρειάζεται για ακόνισμα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Απ' τον κόσμο αυτόν τον ψεύτη είμαστε περαστικοί,
πριν τον νιώσουμε τον ζούμε και περνάμε βιαστικοί

Tags: