Γεια χαρά.
Για τους φίλους που ζητήσανε ηχητικό δείγμα:
Συγχωρέστε με για το κακότεχνο παίξιμο μου αλλά λόγω έλλειψης ικανού παίχτη έκανα ότι μπορούσα.
Δυστυχώς το μικρόφωνο της βιντεοκάμερας δεν γράφει τον ήχο πλήρως με συνέπεια τα 2 όργανα να μοιάζουν στο βίντεο ίδια. Από την μεριά μου αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως και τα δύο όργανα έχουν καθαρό ήχο τριχορδου αλλά το κελεμπέκι πριμάρει περισσότερο ενώ η καρυδιά έχει μεγαλύτερο βάθος, ένταση, αρμονικές, σκάσιμο και sustain. Στα δικά μου αυτιά μου αρέσουν και τα δύο (παιδιά μου είναι βλέπεις!) αλλά το καθένα έχει τον χαρακτήρα του και ανάλογα με την στιγμή μια προτιμώ το ένα και μιά το άλλο για να παίζω.
Το κελεμπέκι μου πάει πιό πολύ για Βαμβακάρη και ντουζένια ενώ η καρυδιά για Τσιτσάνη και διπλοπενιές.
Σημειώστε πάντως πως οι χορδές και στα δύο όργανα είναι ταλαιπωρημένες και κανονικά θέλουν αλλαγή. Η καρυδιά θέλει σίγουρα στρώσιμο μιας και έχει παιχτεί ελάχιστα κα έχει να δώσει ακόμα. Μιας και ο καβαλάρης της καρυδιάς θέλει κατέβασμα να μαλκώσουν οι χορδές το παίξιμο έχει μια μικρή δυσκολία.
Τα σχόλια σας καλόδεχτα.