Αποστολέας Θέμα: Η επιδραση του βερνικιου στον ηχο!  (Αναγνώστηκε 13133 φορές)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Η επιδραση του βερνικιου στον ηχο!
« στις: Απριλίου 07, 2012, 07:25:17 μμ »
Το μπουζουκι μου κατασκευης Τσακιριαν 1991. Θα αφαιρεσω το βερνικι (εχει κιτρινισει πολυ και θελω να το ξαναζωντανεψω) και θα το περασω γομαλακα! Επισης θα επεμβω στο καπακι μιας και η αντοχη του ειναι αξιοζηλευτη τοσα χρονια! Θα το λεπτυνω πολυ λιγο σε καποιες περιοχες! Το βερνικι ηταν παρα πολυ παχυ και με δυσκολεψε πολυ να το βγαλω! Το περασα ενα ειδικο υγρο αφαιρεσης αλλα και παλι υπηρχαν στρωματα βερνικιου! Οπως θα προσεξετε στην αρχικη του μορφη δεν μπορει να σβησει την φλογα του αναπτηρα ενω μολις βγηκε το βερνικι την σβηνει!
Πιστευω με αυτο το πειραμα να φανει η επιδραση του βερνικιου στον ηχο!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Η επιδραση του βερνικιου στον ηχο!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 07, 2012, 07:48:59 μμ »
Εγκληματία!!!!!

Μονάχα που σε είδα να ξύνεις το βερνίκι ένιωσα ένα ταράκουλο!!! ;D ;D

Άντε, ετοίμασέ το για να το φέρεις και αυτό στην έκθεση. Αυτό σε λίγα χρόνια (αν όχι ήδη) θα είναι πραγματικώς συλλεκτικό κομμάτι!!! ;) ;)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 07, 2012, 08:02:16 μμ »
Δηλαδη τι επρεπε να το κανει?Αφου λεει ειχε πολυ παχυ στρωμα βερνικιου....................για λεγε τι κανουμε στην περιπτωση αυτη?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 07, 2012, 09:57:23 μμ »
Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο βερνικι ειχε επανω και ειχε κιτρινισει κιολας!
Αφου το ετριψα με τριβειο ποση ωρα απογοητευτηκα και μετα εβαλα το ειδικο υγρο και ειδατε ποσο παχυ ηταν το στρωμα! Ο ηχος χτυπωντας το καπακι εχει βελτιωθει πολυ τωρα!
Δειτε διαφορα στην φωτογραφια!! Εχω παθει πλακα!! Το ερωτευτηκα ξανα!!
Θα το βαψω με λευκη αποκηρωμενη γομαλακα ή βερνικι μπαλας νιτρου!!!
Ελπιζω να διακαιωθει ο κοπος μου και να ξαναζωντανεψει το οργανο!
Παρεπιπτοντως να σας ενημερωσω πως εχει 4 καμαρια και για αυτο το λογο εχει αντεξει
τοσα χρονια κουρδισμενο και δεν βουλιαξε το καπακι!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 07, 2012, 11:36:25 μμ »
4 καμαρια???
σε τι θεσεις ειναι τα καμαρια???
νομιζω πως πρεπει να το ψαξουμε λιγο αυτο το θεμα Δημητρη.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:01:57 πμ »
ΕΜΕΝΑ ΕΙΧΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΙΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΑΝ ΛΑΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΑΧΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 08, 2012, 02:02:16 πμ »
ΕΜΕΝΑ ΕΙΧΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΙΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΑΝ ΛΑΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΑΧΑ

Άμα φαίνεται ο λάκκος δεν τρέχει τίποτα. Σκεπασμένος να μην είναι και ................... >:( >:(

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:24:40 πμ »
Πεντακάθαρο φαίνεται το καπάκι Δημήτρη!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:23:30 μμ »
Εβαλα το κινητο μεσα στο σκαφος και προς μεγαλη μου εκπληξη ανακαλυψα 5 καμαρια!
4 τα εβλεπα οταν δεν ηξερα αλλα δεν ειχα υπολογισει και το καμαρι στον τακο!!
Στα καμαρια υπαρχει εγκοπη για να περναει το πηχακι που ειναι στην ενωση του καπακιου!

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:47:59 μμ »
Αυτο αν το εβλεπε ο Ζοζεφ με τα βουλιαγμενα του καπακια σαν τσιγαροχαρτο,  θα παθαινε εμφραγμα   ;D. Δημητρη τι ηχο εχει το οργανο?ανεβασε κανενα βιντεο αν ειναι δυνατον και μαλιστα θα ηταν καλυτερο να παιξεις και ενα αλλο μπουζουκι πριν ή μετα απ αυτο.Οχι οτι περιμενω χαλια ηχο απο τον Τσακιριαν αλλα ειναι πολυ ενδιαφερον  οργανο με τα πολλα καμαρια.Εκτιμω πως οταν ηταν καινουριο και φρεσκο δεν θα εβγαζε  ηχο με τετοιο καπακι αλλα τωρα μετα απο τοσα χρονια που "ψηθηκε" θα ειναι αλλο πραγμα.Αφου δεν εχει κατσει το καπακι ολα αυτα τα χρονια δεν θα παθει ποτε τιποτα.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:56:42 μμ »
Χρηστο ειχε καλο ηχο αλλα  το επομενο που πηρα απο Πολυ Καρανδρεα ηταν πολυ καλυτερο αλλα μου  βουλιαξε το καπακι απο την πρωτη μερα!!!! >:( Τραβηξα ενα προχειρο βιντεακι πριν αφαιρεσω το βερνικι για να το συγκρινω μετα το περασμα γομαλακας! Δειτε το για να καταλαβετε, βεβαια θελει σερβις το μπουζουκι στα ταστα!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:57:44 μμ »
Άλλο πάλι και τούτο !!!!!! Αν αυτό το όργανο έχει καλό ήχο και αυτό μπορεί να μας το πει ο Δημήτρης με ασφάλεια, τότε πάλι καταρρίπτονται πολλοί μύθοι. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον Δημήτρη να μας πεις την ποιότητα του ήχου και αν μπορείς γεωμετρικά στοιχεία (πάχη καμαριών, αποστάσεις μεταξύ τους κλπ) , έτσι ώστε να αρχίσουμε υπολογισμούς και αποκωδικοποίηση της τεχνικής.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 08, 2012, 11:10:50 μμ »
Προσπαθησα να δω στο βιντεο αν ειναι πακτωμενα  αυτα που βρισκονται στην αρμονικη ζωνη του καπακιου αλλα δεν φαινεται καθαρα,μπορεις να το διαπιστωσεις και να μας πεις? λογικα δεν πρεπει να ειναι ή ελαχιστα για να βγαζει ηχο.Εχει εξαιρετικο ενδιαφερον η περιπτωση

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 08, 2012, 11:16:10 μμ »
Φιλε Δημητρη παρακολουθω το πειραμα σου με μεγαλο ενδιαφερον μιας και πριν μερες κουβεντιαζα με φιλους ποσο θα ηθελα να ξυσω το μπουζουκι μου και να το περασω γομαλακα ωστε να δω αν θα διαφερει ο ηχος!!!
Προχωρα προχωρα σε θελει ολη η χωρα :)
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 09, 2012, 04:38:42 μμ »
μαγκες εδω μπερδευονται τα πραγματα και εγω θα σας μπερδεψω ακομα περισσοτερο με αφορμη την ερωτηση του χρηστου,η πρωτη μου επαφη με την οργανοποιοια ηταν η μετατροπη ενος τετραχορδου σε τριχορδο,το μπουζουκι ηταν του εμποριου με μεγαλο σκαφος και ασπρη φιγουρα(ξερεται αυτα τα αθλια τα μαθητικα)οταν εφτασε να κολλησω το καινουργιο καπακι δεν ηξερα οτι τα καμαρια στις ακρες τους καθονται στο σκαφος και ετσι εκοψα τις ακρες και τα καμαρια δεν πατουσαν πουθενα.το καπακι ηταν 3χιλ και το ετριψα ελαχιστα με ενα ψιλο γυαλοχαρτο(φοβομουνα να μην καθησει)οταν το κουρδισα το καπακι ηταν βραχος και το μπουζουκι σκοτωνε,η μουργκανα του ειναι απο τις πιο δυνατες που εχω ακουσει,δεν θυμαμε ομως παχος και υψος απο τα καμαρια.αυτο που θελω να πω ειναι πως μηπως τα καμαρια δεν πρεπει να ακουμπανε στο σκαφος?δημητρη μετρησε οτι μπορεσεις και πες μας.                                                                                                                                                                                                  τωρα ο ζαρκ θα θελει και βιντεο :D

Tags: