Λοιπόν άρχισα να περνάω τάστα απ τον ζυγό προς το σκάφος, το πρώτο μπήκε σχετικά εύκολα στο δεύτερο ενώ είχε μπει στις άκρες καλά, έκανε καμπύλη στη μέση, το χτύπησα με το σφυράκι για να κάτσει ευθεία πάνω στην ταστιέρα, μάλλον παραπάνω απ ότι έπρεπε γιατί το κρακ το άκουσα, ξεκόλλησα την ταστιέρα κάτω απ το τάστο ως το ζυγό, δηλαδή περίπου 4 εκατοστά, με το μάτι δεν φαινόταν αλλά έβαλα μαχαιράκι από κάτω και είδα ότι σηκωνόταν, αυτή ήταν η πρώτη μ……..κια που έκανα. Δεύτερη μ…… Μετά ξεκόλλησα την ταστιέρα και ξεφλούδισα το καπάκι. λίγο ήταν αλλά φαινόταν μπροστά απ την ταστιέρα, Τρίτη μ………. πήρα μάρμαρο το έστρωσα γυαλόχαρτο και έβαλα την ταστιέρα πάνω να την τρίψω να φύγουν οι κόλλες και πήρε απ την μια πλευρά μισό χιλιοστό, την έφερα στα ίσα μ ένα τάκο και γυαλόχαρτο όσο μπορεί να έρθει στα ίσα δηλαδή, έτριψα και τις κόλλες απ το μανίκι και προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπο να κολλήσω την ταστιέρα στο μανίκι, με σφικτήρες δεν γινόταν γιατί το μανίκι ήταν στρογγυλεμένο δεν μπορούσαν να πατήσουν και να σφίξουν, οπότε κόλλησα την ταστιέρα γύρισα όλο το όργανο ανάποδα να πατάει η ταστιέρα κάτω και έβαλα βάρος σε όλο το πάνω μέρος μήπως και το σώσω έτσι. Την άλλη μέρα είδα την τέταρτη μ………… που είχα κάνει, είχε φύγει η ταστιέρα απ τα κέντρα 1 χιλιοστό περίπου και στο καπάκι δεν είχε κάνει καλή εφαρμογή, πάει αυτό ήταν το χάλασα το όργανο, τώρα όλα πάλι απ την αρχή απ το μηδέν κυριολεκτικά.
Πρέπει να ανοίξουμε και ένα θέμα με γκάφες κτλπ, να εγώ έκανα την αρχή, να με βάλετε πρώτο πρώτο μέσα.
Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, δεν το έχω χωνέψει ακόμα, 3 μέρες έχουν περάσει και ακόμα νευριάζω, στο τέλος ακριβώς την έκανα τη χαζομάρα, χτύπησα πολύ δυνατά με το σφυρί εγώ φταίω. Παρακάτω έβαλα φωτογραφίες που έχω τραβήξει, είναι περίπου στη μέση της κατασκευής αυτές.