Αποστολέας Θέμα: το καλουπι μου  (Αναγνώστηκε 5577 φορές)

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
το καλουπι μου
« στις: Απριλίου 03, 2012, 06:14:21 μμ »
Παιδια παρουσιαζω το καλουπι που εφτιαξα.
θα ηθελα την γνωμη σας και τις παρατηρησεις σας, τωρα που ειναι νωρις γιατι τα ξυλα για ντουγιες ερχονται, και μην αρχισω να κολαω.
βαζω οσες πιο πολλες φοτο γινετε.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: το καλουπι μου
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:00:43 μμ »
Μπραβο σου συνονοματε. Εγω δεν αξιωθηκα να το τελειωσω.Το μονο που βλεπω ειναι ενα ομορφο καλουπι ,αλλα ο τακος μαλλον σου πεφτει λιιιγο ποιο χαμηλα απο τον πρωτο νομεα.Αυτο δειχνουν οι φωτο σου.Ας παρεις και καποιου ποιο εμπειρου τη γνωμη γιατι εγω οπως προειπα δεν εχω τελειωσει ακομη το δικο μου
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:10:01 μμ »
Μπραβο για την προσπαθεια,ωραια δουλεια εκανες.
Δυο πραγματακια εχω κι εγω να παρατηρησω...χωρις να ειμαι ο εμπειρος

Συμφωνω με τον Κωστα Ζαρκαδα οτι ο τακος σου πεφτει λιγο χαμηλοτερα απο τον πρωτο νομεα και θα σε ταλαιπωρησει ενδεχομενως οταν θα στρωνεις τις ντουγες.

Το αλλο ,μηπως εχεις δωσει πολυ στενη καταληξη στον τακο με αποτελεσμα να σου βγει πολυ λεπτο το μανικι;....βεβαια δεν ξερω και το πλανο σου :)
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:31:57 μμ »
δεν ειναι προβλημα ο τακος BLEKO . Θα τον παρει μιση πριονια και θα χοντρηνει οσο θελει

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:56:13 μμ »
Μπράβο Κώστα. Ωραία δουλειά και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια. Μια παρατήρηση μόνο. Δεν έχεις τοποθετήσει την εγκάρσια διατομή Νο 3-4. Δηλαδή αυτή που βρίσκεται μεταξύ της Νο3 και της Νο4. Στην κατασκευή αν δεν την τοποθετήσεις τελικά, το πιθανότερο είναι να σου βυθίζονται τα φιλέτα λόγω της καμπυλότητας σε αυτήν την περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάστηκε αυτή η διατομή και όπως καταλαβαίνεις και από την ονομασία της Νο3-4, σχεδιάστηκε τελευταία.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

xaris

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Βρεγμενη σανιδα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 03, 2012, 11:06:32 μμ »
Μην ξεχασεις να ανοιξεις τρυπες απο κατω γιατι διαφορετικα δεν θα μπορεσεις να κολησεις την κολαντζα σωστα.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 04, 2012, 12:47:38 πμ »
Μπράβο φίλε, φαίνεται περιποιημένο το καλούπι σου.Λάβε υπ όψην σου αυτό που λέει ο Βαγγέλης είναι σημαντικό αλλά και ο τάκος όπως λέει ο Κωστής πρέπει να είναι πρόσωπο. Καλό θα ήταν να γύρναγες μια ντουγομάνα και κάνα δυο άλλες αριστερές και δεξιές ντούγιες για να ελέξεις την πλήρη εφαρμογή τους και το πως κάθονται στο καλούπι, ώστε να κάνεις τις ενδεχόμενες διορθώσεις αν απαιτούνται...και πάλι μπράβο φίλε μου!

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 04, 2012, 01:34:14 μμ »
Εγω γιατι δεν βλεπω αυτο που λετε? το οτι ο τακος πεφτει πιο χαμηλα? τον βλεπω ακριβως να συνεχιζει προς τον πρωτο νομεα,μπορει αλλοστε να το τσεκαρει με δοκιμαστικες ντουγες η με  ενα μικρο ισιο χαρακα.Ισως να φαινεται ετσι επειδη εχει αφησει κενο μεταξυ τους.Φαινεται καλυτερα στις προφιλ φωτο.
     Αυτο που λεει ο Βαγγελης ειναι πολυ σημαντικο, η αρχη ειναι  οπου υπαρχει μεγαλη καμπυλοτητα οι νομεις μπαινουν σε μικροτερα μεσοδιαστηματα.Οσο για τις τρυπες για να μπαινουν οι σφικτηρες κατα την αποψη μου ειναι πολυ πιο βολικο ενα καλουπι να γινεται αδειο απο μεσα.Βοηθαει σε πολλα αυτο πρωτα απο ολα γινεται ελαφρυ,βαζουμε σφικτηρες οπου και οπως θελουμε χωρις να μας περιοριζουν οι τρυπες,εχουμε ελεγχο της ολης δουλειας απο μεσα,σε περιπτωση βυθισης του φιλετου το σηκωνουμε απο μεσα με το δαχτυλο, στο τελος βοηθαει περισσοτερο στην εξαγωγη του σκαφους απο το καλουπι.Θελει λιγο παραπανω δουλεια στην κατασκευη αλλα αφοσων γινεται με σχεδιαστικο προγραμμα η περισσοτερη δουλεια πεφτει στο υπολογιστη.Μπορω να αναφερω  με φωτογραφιες πως κανω εγω το δικο μου εαν υπαρχει ενδιαφερον.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 04, 2012, 03:31:43 μμ »
Χρησταρα μου εχεις δικιο.Αν κοιταξεις προφιλ ειναι μια χαρα.Αυτες οι φωτο μπερδευουν .......

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 04, 2012, 04:37:05 μμ »
Καταρχην σας ευχαριστω για τα σχολεια σας, γιατι με βοηθανε πολυ.
και ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους εσας σε αυτο το φορουμ,γιατι χωρις εσας ουτε θα ηξερα οτι χρειαζεται καλουπι για να γινει ενα μπουζουκι

μερικες λεπτομεριες που παρελειψα να αναφερω.
Το μηκος του καλουπιου ειναι 36,7 εκ. Τα σχεδια τα εκτυπωσα με PDF kαι οπως και να προσπαθησα, συνεχεια με αυτες τις διαστασεις  μου εβγαιναν.
Ολα ομως, νομεις κτλ. βγηκαν συμμετρικα. :D.
Τους νομεις δεν τους βιδωσα αλλα τους κολλησα.  :o . Ωσο γαι τον τακο, ο 6ος νομεας κολληθηκε ναι μεν καθετα, αλλα στραβα(μερικα χιλ.)
Ο τακος στην αρχη ηταν εφαπτομενος στον νομεα αλλα επειδη δεν τον βιδωσα καλα στην αρχη, εφυγε λιγο μπροστα :-X
Το μπροστινο σημειο του, οπου θα μπει το μπρατσο εχει υψος 1,5 εκ.
το νομεα 3-4α τον ξεχασα  :-[ αλλα εχω λυση

ευχωμαι να σας κουρασα ;D ;D ;D ;D

GALANICK

• Full Member
  • ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ..
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 04, 2012, 06:44:45 μμ »
Μην ξεχασεις να ανοιξεις τρυπες απο κατω γιατι διαφορετικα δεν θα μπορεσεις να κολησεις την κολαντζα σωστα.

Φιλε Κωστα πολυ καλη δουλεια εχεις κανει.Δες το δικο μου,ποσο πολυ αφαιρεσα απο τους νομεις,για να μην εχω προβλημα μετα,με την κολατζα και τα παραπετια+πλαινα...
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΗ...

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 04, 2012, 07:01:15 μμ »
Θελει λιγο παραπανω δουλεια στην κατασκευη αλλα αφοσων γινεται με σχεδιαστικο προγραμμα η περισσοτερη δουλεια πεφτει στο υπολογιστη.Μπορω να αναφερω  με φωτογραφιες πως κανω εγω το δικο μου εαν υπαρχει ενδιαφερον.

Χρήστο είναι ερωτήσεις αυτές. Και φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον. Όσες περισσότερες απόψεις και τεχνικές τόσο το καλύτερο. Για κάνε μας λοιπόν μια ενημέρωση.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 04, 2012, 08:07:28 μμ »
συμφωνω με τον βαγγελη,αντε χρηστο μην τεμπελιαζεις,κωσταντινε μια χαρα ειναι το καλουπι σου αλλα οπως ειπαν και τα παιδια να ανοιξεις τις τρυπες απο κατω και σε λιγο καιρο να καμαρωσουμε μια σκαφαρα απο τα χερια σου

Tags: