Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΙΕΣ  (Αναγνώστηκε 12148 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 13, 2012, 08:42:19 μμ »
αψογος!! :) ;)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 13, 2012, 09:39:16 μμ »
πολυ σωστη απορια θα ελεγα!!!!θα ηθελα και γω να μαθω!!
αλλα ετσι για να γουσταρουμε δειτε μια multi scale κιθαρα οπου καθε χορδη εχει αλλη κλιμακα...οχι οτι εχει λυθει το intonation...καμμια σχεση...απλα ειναι πολυ πρωτοποριακη ιδεα!!!!
παντως φιλε Δημητρη αν δεις τη γεφυρα αυτα τα ασπρα κανονιζουν το ntonation..το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η τοποθετηση υπο γωνια της γεφυρας στα μπουζουκια...σαν τις λες πωλ ενα πραμα....

Γιαπωνεζοι βρυκολακες με καλωδια στο αιμα.....ελεγε ο Πανουσης καποτε.Κοιτα να δεις τι εφτιαξε ο ανθρωπος
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 14, 2012, 12:11:25 πμ »
πολυ σωστα φιλε γιαννη.τωρα μενει να γινει πραξη μια τετοια κατασκευη,με ολους τους πειραματισμους που εξειπακουονται.ελπιζω να ακουστουν και αλλες λυσεις για το προβλημα..

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 22, 2012, 01:13:45 πμ »
καλησπερα παιδια..προχωραμε σε επομενη απορια,μιας και απο οτι φαινεται οι επομενες καλυφθηκαν!!!!
ποσο ελαφρυ μπορει να γινει ενα μπουζουκι? και τι συνδιασμος ξυλων απαιτουνται,για να επιτευχθει κατι τετοιο?

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 08, 2012, 04:37:10 μμ »
γειά σας κι από μένα φίλοι. έπειτα από μικρή απουσία στη σμύρνη της τουρκίας θέλω να πω χρόνια πολλά σε όσους θα γιορτάσουν αυτές τις μέρες... να σχολιάσω και εγώ σύμφωνα με τις προηγούμενες απορίες σου φίλε dimitri όσον αφορά πρώτα για τα λιμάκια... το πρώτο κοκκαλάκι που χάραξα ήταν με ένα χασαπομάχαιρο με πριονοτή λάμα...νομίζω πως ο καθένας μπορεί να κάνει τη δουλειά του με ότι εργαλείο και όποιον τρόπο θέλει....αρκεί να τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα...τα ειδικά λιμάκια όμως κάνουν τη δουλειά πιο εύκολα και πιο γρηγορα.... όσο για τη STEW MAC βγάζει καλά εργαλεία αλλά δεν είναι μόνο αυτή.....
τωρα όσο για το V χάραγμα δεν νομίζω πως έχω κατι άλλο να πω και όσο για τη γωνια στο πισω μέρος του καβαλάρη σε αυτή δηλ που βλέπει στη χορδιέρα το χάραγμα πρέπει να ακολουθεί τη γωνία που σχηματίζουν οι χορδές στην πορεία τους προς τη χορδιέρα ώστε το πατημα της χορδης στο κόκκαλο να ακολουθεί την πορεία της χορδής μεταδίδοντας την κινητική ενέργεια προς το καπάκι με τρόπο που να κάνει μεγαλύτερη εξοικονόμιση της ενέργειας.
τώρα για το βάρος του οργάνου πρεπει να μου πεις μεχρι πόσο ελαφρύ θελεις να το κάνεις και τι ζητάς από το όργανο....

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 08, 2012, 05:03:30 μμ »
όσο για τη κιθάρα του γιαπωνέζου είναι τρόπος εντυπωσιασμου θα μπορούσε να γίνει και στο μπουζουκι και αλλου ... ο καλυτερος τρόπος όμως ελενχου της τάσης των χορδων και μάλιστα κάθε μιας ξεχωριστα θα ήταν να κολλουσε κάποιος ένα καβαλάρη τύπου κιθάρας σε μπουζούκι....

Tags: