Αποστολέας Θέμα: λουστράρισμα μπουζουκιού. πόσο επηρεάζει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα?  (Αναγνώστηκε 5989 φορές)

ουσακ

• Jr. Member
  • **
πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν χημικά πολυουρεθάνης δύο συστατικών με ικανοποιητικά αποτελέσματα. άλλοι λένε βερνίκι μπάλας. τελικά ποιός κερδίζει τη μάχη. ανοίγω αυτό το θέμα σαν ένθερμος υποστηρικτής των βερνικιών που η φύση προσφέρει για τη φύση για να κλείσει επιτέλους αυτή η διαμάχη. δεδομένου του ότι κάποια μέλη από το φόρουμ αυτό είναι και κατασκευαστές ακόμα και πάνω από 2000 οργάνων θα ζητουσα και τη δική τους σεβαστή αποψη

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
εσυ ρε ουσακ μαθητευσες στον παναγιωτη.Εμεις τι να πουμε? Πως τα βαφατε εκει?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
εσυ ρε ουσακ μαθητευσες στον παναγιωτη.Εμεις τι να πουμε? Πως τα βαφατε εκει?

πες μας φιλε ουσακ .....τα μπρατσα και τα καπακια πως βαφονται???

ουσακ

• Jr. Member
  • **
με τα λούστρα ασχολήθηκα εκτενώς με δικό μου λουστράδικο πρίν από δέκα χρόνια περίπου. είχα την τύχη να είναι ο πατέρας μου ελαιοχρωματιστής και ο θείος μου ζωγράφος...ο ένας μου έμαθε τα υλικά και ο άλλος το πως να τα εφαρμόζω.στον κύριο στάμκο βρέθηκα σαν πελάτης για μπουζούκι.. πριν από τρισύμιση χρονια περίπου, που σημαίνει ότι όσον αφορά τα λούστρα μάλλον ο κυρ. παναγιώτης μαθήτευσε σε μένα για λίγο αφού πρώτα είχε μαθητεύσει στον κυρ. μάριο κοτσε εξαίρετο λουστραδόρο και κατασκευαστή. τα λουστρα λοιπόν που ρίχνει στο μαγαζί του όπως άλλωστε γνωρίζουμε είναι πολυουρεθάνης δύο συστατικών.  ειναι μια εφαρμογή για σχετικά γρήγορα τελειώματα με ικανοποιητική σκληρότητα που όμως δεν είναι τα καταλληλότερα για μουσικά όργανα.
 επισης η εφαρμογή βερνικιού σε μουσικά όργανα είναι μια επιπονη διαδικασία που δεν εχει σκοπό μονο να προσδώσει μια σκληρότητα στην επιφάνεια του ξύλου άλλά να το προστατεψει διαχρονικά να το θρέψει σε κυταρικό επίπεδο και να το ενισχύσει ηχητικά. έτσι ολα τα μέρη του οργάνου εσωτερικά η εξωτερικά πρεπει να προστατεύονται με το ίδιο τρόπο μιας και ένα όργανο είναι μια παλμική μηχανή μεταδοσης ενεργειας και λειτουργει σαν μια αντλία αέρα.
όπως όμως λέει και δημόσια ό κύρ στάμκος για δυόμιση χρόνια δίπλα του δεν έμαθα τίποτα αν και μάλλον αυτό σημαίνει πως δεν έμαθα τίποτα σε σχέση με το εμπόριο και το πως να βγάζω εύκολο χρήμα. ίσως αυτό να είναι αλήθεια αλλά δεν βλέπω στο τι αυτό προκαλεί το δημόσιο ενδιαφέρον...  το τι επάγγελμα θα ακολουθήσει ο καθένας όμως είναι καθαρα δικός του λογαριασμός, αλλά η τέχνη της κατασκευής μουσικών οργάνων εχει τους δικους της κανόνες που καλό θα ήταν αν όλοι, τους ακολουθούσαμε..   

αποστολης τ

• Hero Member
φιλε ουσακ συγνωμη για την παρεμβαση αλλα ας μην καταληξει το πολυ ενδιαφερων θεμα που ανοιξες σε προσωπικη διαμαχη με τον σταμκο,αν καταλαβα καλα εσυ θεωρεις την γομαλακα σαν το ποιο καταληλο για τα οργανα?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
όπως όμως λέει και δημόσια ό κύρ στάμκος για δυόμιση χρόνια δίπλα του δεν έμαθα τίποτα αν και μάλλον αυτό σημαίνει πως δεν έμαθα τίποτα σε σχέση με το εμπόριο και το πως να βγάζω εύκολο χρήμα. ίσως αυτό να είναι αλήθεια αλλά δεν βλέπω στο τι αυτό προκαλεί το δημόσιο ενδιαφέρον...  το τι επάγγελμα θα ακολουθήσει ο καθένας όμως είναι καθαρα δικός του λογαριασμός, αλλά η τέχνη της κατασκευής μουσικών οργάνων εχει τους δικους της κανόνες που καλό θα ήταν αν όλοι, τους ακολουθούσαμε..   

Εδω ανοιξαμε ενα καλο θεμα .Μην το τραβηξουμε τωρα σε αλλα κολπα.Παλι αντιπαραθεσεις, μου ειπε ,του ειπα,κλπ ας μεινουμε στο θεμα μας
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 17, 2012, 08:05:28 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Μήνυμα από συντονιστή :

Τα μηνύματα που αφορούν εμποτισμό ξύλων μεταφέρθηκαν στο ήδη υπάρχον θέμα :
"Εμποτισμός Ξύλου : Μύθος ή Πραγματικότητα;"

Tags: