Ευχαριστω ολους για τις επισημανσεις και τις συμβουλες,δεκτες ολες.Το μορσο ,ναι, ειναι λεπτο,αλλοστε η πεπατημενη ειναι γνωστη.Συμφωνω οτι πρεπει να ειναι πιο φαρδυ,ισως επιρρεασμενος απο το προηγουμενο οργανο που εκανα,ακριβως με το ιδιο μορσο ,και δεν εχει κουνηθει στον ενα χρονο ζωης του οργανου.Ισως και να ειναι επιφοβο τελικα.Οσο για να το ξανασκευτω αν θα κολλησω το καπακι για να το προχωρισω φιλε dimitris 7 θα το συνεχισω δεν γυρναω πισω ξανα,δεν με πειραζει ας καταστραφει ,αν εχω τετοια καταληξη θα το ξαναφτιαξω κανονικα οπως πρεπει. Φιλε κουρος οσα καμαρια στραβα εχω παρατηρησει (ολα σε μαντολινα) ολα μα ολα εχουν αυτη την κλιση ,προς την πριμα μερια πλησιαζουν τον καβαλαρη και στην μπασα απομακρυνονται.Εχω και ενα καπακι μαντολας που το φυλαω σαν κορη οφθαλμου,εχει αυτην την διαταξη, το εχω περασει γενικα απο κοσκινο ,μονο μοριακη αναλυση που δεν εκανα.Εχω δει και extreme πραγματα με κλισεις κοντα στις 45 μοιρες .Το σιγουρο ειναι οτι η κλισεις αυτες διαφοροποιουν τους τροπους δονησης ολου του καπακιου στις εκαστοτε συχνοτητες.Τα ερωτηματικα ειναι βεβαιως σε ποιες συχνοτητες?ειναι καλυτερος ή χειροτερος ο τροπος δονησης που επιτυγχανεται?Τι συμβαινει με τον συντονισμο των υπολοιπων μερων του οργανου? δεν ξερω αν μπορουν να απαντηθουν αυτα,ισως να μην τα γνωριζουν και οι περισσοτεροι επαγγελματιες οργανοποιοι.Σιγουρα για να εφαρμοζονται στα μαντολινα εδω και 150 χρονια εχουν καποια βαση.Βλεποντας το καπακι της μαντολας που αφαιρεσα το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο φτωχο μου μυαλο ειναι ο,τι η κλιση αυτη του καμαριου "βοηθαει" τα μπασα ετσι ωστε να μην χανονται.Που θα παει, καποια στιγμη θα μαθουμε κατι γι αυτο το θεμα.
Φιλε theodoropoulos δεν εκανα αντιγραφη αυτου του τροπου ενωσης που φαινεται στο ουτι αλλα τροποποιηση,στο δικο μου δεν θα σηκωθει ποτε το μπρατσο γιατι ειναι χελιδονοουρα (πυραμιδα και οχι παραλληλογραμμο το μορσο) να σπασει απο πλαγια κινηση και χτυπημα ναι, να σηκωθει απο τον τακο αδυνατο.
Φιλε ρεμα ναι,ετσι οπως τα λες.
Φιλε immortalx αν εκανα την εγκοπη με το ιδιο το πριονι θα ειχα κενα λογω τσαπραζιου που εχει,το καθενα απο τα 4 κομματια δουλευτηκε ξεχωριστα και κολληθηκαν στην ξυλινη βαση με σφηνομενο το πριονι αναμεσα τους γιανα εξασφαλιστει το κενο του παχους της λαμας, το τσαπραζι ειναι ελευθερο απο κατω.Το σαπουνι μετα κανει την λαμα να γλυστραει χωρις να εχει τον παραμικρο τζογο.