Αποστολέας Θέμα: δεν μπορω να ξεκολησω το δεσιμο σωμα- μπρατσου  (Αναγνώστηκε 2554 φορές)

nickteach

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 1
δεν μπορω να ξεκολησω το δεσιμο σωμα- μπρατσου
« στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 12:49:42 μμ »
καλημερα ,ειμαι καινουργιος στο forum , ερασιτεχνης σε επισκευες  δικων μου οργανων σε μικρες δουλειες ,αλλα διαβαζοντας διαφορες δουλειες δικες σας ανοιξαν τα σκορδα μου,θα ηθελα λοιπον να με βοηθησετε γιατι  φοβαμαι να προχωρησω στο παρακατω βημα. εχω μια ακουστικη  παλια  που θελω να αλλαξω μανικι της , εχω ξεκολησει την ταστιερα αλλα δεν μπορω να ξεκολησω το δεσιμο σωμα- μπρατσου,οποια πληρροφορια σας θα ηταν χρησιμη ,ευχαριριστω εκ των πρωτερων.

αποστολης τ

• Hero Member
Απ: δεν μπορω να ξεκολησω το δεσιμο σωμα- μπρατσου
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:12:09 μμ »
καλωςηρθες φιλε,πρωτα θα πρεπει να βρεις με ποιον τροπο εχει κολληθη το μπρατσο πανω στο σωμα,μπορει το μπρατσο με τον τακο να ειναι μονοκοματο,μην βιαστεις, θα σου απαντησουν τα παιδια που ασχολουνται με κιθαρες.

nickteach

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:28:37 μμ »
δεν εχω ιδεα πως εχει κολληθει, σε ευχαριστω

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 02:38:00 μμ »
Η επισκευή που προσπαθείς νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες στην κιθάρα. Όπως λέει και ο Αποστόλης, θα πρέπει πρώτα να δεις με ποιό τρόπο έχει συνδεθεί το μπράτσο με το σώμα της κιθάρας. Για τους πιθανούς τρόπους μπορείς να δεις εδώ.

Ο πιό πιθανός τρόπος είναι να έχει κολληθεί το μπράτσο με τη μέθοδο της χελιδονοουράς. Αν είναι έτσι, μετά την αποκόλληση της γλώσσας της ταστιέρας από το καπάκι, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ζεστάνεις την κόλλα στην ένωση ώστε να χαλαρώσει και έτσι να βγάλεις το μπράτσο. Μια μέθοδος είναι να βγάλεις το 13ο ή 15o τάστο (ανάλογα σε ποιό ενώνεται το μπράτσο με το σκάφος), στη χαραγματιά να κάνεις 1-2 μικρές τρύπες για να φτάσεις στην ένωση μπράτσου-σκάφους και εκεί με κάποιο τρόπο να διοχετεύσεις ατμό για να λοιώσει η κόλλα.

Αν ψαξεις στο Internet για "neck joint repair" ή "neck reset" θα βρεις αρκετές πληροφορίες και φωτογραφίες με ολόκληρη τη διαδικασία. Για παράδειγμα δες εδώ.   

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2012, 05:52:16 μμ από ΚαΠα »
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

nickteach

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 11:38:21 πμ »
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και τα link ηταν πολυ κατατοπιστικα.

Tags: