Αποστολέας Θέμα: Επισκευή βιολιού  (Αναγνώστηκε 97 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Επισκευή βιολιού
« στις: Ιουνίου 20, 2026, 10:53:36 μμ »
Έπεσε στα χέρια μου ένα ακόμα βιολί. Μου το χάρισε μίαφίλη που το βρήκε στα σκουπίδια. Ένας παππούς πέθανε και όπως αδειάζουν τα σπίτια όταν ''φεύγει'' ένας άνθρωπος, ξεφορτωθήκανε και το βιολί του. Δεν έχω εμπειρία από βιολιά αλλά δεν νομίζω πως είναι κάποιας αξίας αλλά ο παππούς το είχε παίξει πολύ. Η αρχική του κατάσταση δεν φαίνεται να έχει θέματα σοβαρά αλλά βρέθηκε χωρίς χορδές και χωρίς τρίχες στο δοξάρι. Έχει κάποια φθορές στα βερνίκια κατά κύριο λόγο, κάποια χτυπήματα αλλά το σοβαρότερο φαίνονταν πως είναι δύο σημάδια σαν ανοίγματα στο καπάκι. Με ενδοσκοπική κάμερα φα΄νηκε πως τελικά δεν πρόκειται για σχισίματα στο έλατο  που φτάνουν μέχρι κάτω αλλά κυρίως στο βερνίκι. Μι αενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι για την ψυχή. Είναι πακτωμένηλοξά και όχι τελείως κάθετα. Συν τις αλλοις στην πάνω μεριά της ψυχής έχει τυλιγμένο κάτι σαν σπάγγο. Εν τέλει μάλλον έχει ξεκόλλημα στην ένωση του καπακιού. Έχει όλα τα εξαρτήματα τα οπότε φαίνεται πως θα είναι μία έυκολη επισκευή.
Η κατασκευή του οργάνου είναι για εμένα άγνωστη καθώς η ετικέτα είναι λειψή. Μάλλον πρόκειται για βιομηχανικό όργανο. Η θήκη πάντως είναι κινέζικη. Όποιος μπορεί να βοηθήσει για πιθανό κατασκευαστή είναι ευπρόσδεκτος.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Απ: Επισκευή βιολιού
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 20, 2026, 10:56:24 μμ »
Και κάποιες ενδοσκοπικές φωτογραφίες
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: