Αποστολέας Θέμα: Athens Music Instrument Show  (Αναγνώστηκε 1258 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Athens Music Instrument Show
« στις: Μαρτίου 27, 2025, 05:59:44 μμ »
Καλησπέρα πληρορφορήθηκα από τον Γιώργο της XYLOFAN πως τοιν Μαϊο θα γ'ινει το 1ο Athens Music Instrument Show.

https://athensmusicinstrumentshow.gr/

H Xylofan  είναι εκθέτης και θα φέρει αρκετά ενδιαφέροντα υλικά. Θα έχει και κατασκευαστές οργάνων αλλά ακόμα δεν ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές.
Πιστεύω πως είναι ενδιαφέρον και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα περάσω μια βόλτα.
Λογικά έχει και ενδιαφέρον για κάποιον που έχει έτοιμα όργανα προς έκθεση και πώληση
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2025, 05:37:54 μμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Athens Music Instrument Show
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2025, 01:38:58 μμ »
Μια χαρα ...τετοια να γινονται.Αλλα μην κοροιδευομαστε κιολας.Τι πρωτη εκθεση οργανοποιων λεει η αφισα? Αφου την πρωτη των πρωτων την καναμε εμεις το 2012 στο ταπεινο καφενειο των φιλων Κρητων στο Χαιδαρι.Δεν εκθεσαμε οργανα εμεις? Τι εκθεσαμε? Μπρικια η κατσαρολες?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 16, 2025, 07:32:31 πμ »
Η πρώτη έκθεση ήταν το 2008, μόνο κλασικές κιθάρες, που διοργάνωσε το ταρ με τον αείμνηστο Μαυρουδή
https://www.tar.gr/organopoiia_1i_ekthesi_ellinikis_klasikis_kitharas_poy_diorganwse_to-article-1467.html?category_id=90
Και με τρεις υπέροχες συναυλίες, κ με παρουσία δυναμικη του "δικού" μας Βασίλη Βασιλειάδη, όπου ήταν ο πρώτος που εκθεσε εκτός των κιθάρων και Σταντ με τα μέρη της κιθάρας.

Η δικιά μας ήταν η δεύτερη στην Ελλάδα, κ γιγαντώθηκε σε μια εκ των μεγαλύτερων,και καλύτερων,  σε σχέση με ότι ακολουθήθηκε ανά καιρούς 
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 16, 2025, 09:04:03 μμ »
ok............................δευτεροι εμεις.Τι λενε αυτοι λοιπον?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 22, 2025, 08:16:54 μμ »
Το Σαββατο κατα τις 2 -2 μιση θα ειμαστε με τον Στελιο στην Εκθεση. Οποιος ψηνεται να ανταμωσουμε με χαρα να τα πουμε κι απο κοντα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 27, 2025, 08:12:04 μμ »
ωραια η εκθεση...
μητσαρα γυρισες η εισαι ακομη εκει;;;  :-X

υπεροχα ξυλα - υπεροχες ιδεες - λαμπερα μυαλα - νοσταλγοι...

βεβαια υπηρχαν και τα διαμαντακια-κοτσαναρες, (οπως κ στην εκθεση που προηγηθηκε κατα ενα μηνα με κιθαρες...)
σταχυολογώντας:

- εκατσα δυο χρονια στο εργαστηρι του μαστορα, και εμαθα ολα τα μυστικα (ωχ βαγγελιστρα μου, η επιφοιτηση του σκαρπελου)
-η πλατη δεν παιζει ρολο αν ειναι μονη η διπλη (μανα μου η πλατη μου πονει)
-οταν παιζεις μια νοτα, μπορει αυτη να παραξει και φθογγο χαμηλοτερο της θεμελιου (μπορουν και μετα τους μηχανικους απο την προαναφερθησα εκθεση, σε δαυτην να σκισουν τα πτυχια τους και οι φυσικοι)
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 28, 2025, 12:26:04 μμ »
1. Με όποιον δάσκαλο και αν κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

2. Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι η πλάτη δεν επιρρεαζει αν είναι διπλή, με 3 ή 4 καμάρια, arched ,flat ή domed, μασίφ 2.5 μμ , μασίφ 3.5 μμ ή laminate 6mm...

3. Μήπως εννοούσε τις αρμονικές που παράγονται όταν παίζεις μια νοτα;

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 28, 2025, 01:03:20 μμ »
1. Με όποιον δάσκαλο και αν κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

2. Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι η πλάτη δεν επιρρεαζει αν είναι διπλή, με 3 ή 4 καμάρια, arched ,flat ή domed, μασίφ 2.5 μμ , μασίφ 3.5 μμ ή laminate 6mm...

Άρα έννοιες βαρύτητα ακαμψια δεν παίζουν ρολο..πάλι καλά να μην τραβιέμαι σε τριβεια να λεπταινω πλάτες..
Μη πιάσουμε για συχνοτητες και να έχουν την ίδια πλάτη με καπακι..άστο εκεί ακριβώς.. είναι ρομαντικό να μοιράζονται την ίδια συχνότητα..

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 28, 2025, 01:37:35 μμ »

3 και;
Ολα είναι απάνω, οκτάβα, οκτάβα Πέμπτη τρίτη Τετάρτη, ούτε καν συμπαθητικές χορδές, συντονισμός κλπ,  είναι...  φύσιν αδυνατο
εκτος ισως απο δυο...

Tags: