Επιστροφή από το εξοχικό και σιγά σιγά θα πιάσουμε πάλι τα σκαρπέλα να τελειωσουμε τις δουλειές που αφήσαμε στην μέση.
Από τις αρχές Ιουνίου έχω ουσιαστικά να δουλέψω στο εργαστήριο αλλά δυστυχώς διάφορα γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι στο εργαστήριο μου κόψανε κάθε διάθεση. Τον Ιούλιο πλυμηρισε το εργαστήριο (υπόγειο) γιατί οι άθλιοι της ΕΥΔΑΠ παρόλο που είχανε ειδοποιθεί δεκάδες φορές από όλη τη γειτονία κάνανε 3 ημέρες να έρθουν να διορθώσουν μια μεγάλη διαρροή στον μετρητή του απέναντι σπιτιού. Επί 3 ημέρες έτρεχε νερό με φουλ πίεση, άπειρα κυβικά νερού χαμένα την ώρα που κατά την αναμονή στο τηλέφωνο (27 λεπτά) για τις βλάβες της ΕΥΔΑΠ ακούγαμε τα διαφημιστικά μυνήματα να προτέπουν να κλείνουμε το νερό όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για να μην σπαταλιέται το νερό (τραγική ειρωνία, ε;). Το νερό πότισε όλο το υπέδαφος, βούλιαξε το οδόστρωμα και μέσα από τα τειχία του υπογείου πέρασε στο υπόγειο μας που γέμισε 2 δάχτυλα νερό. Αφού το μαζέψαμε, ευτυχώς η ηλεκτρική σκούπα που εχω συνδεδεμένη με την κορδέλα τραβάει και νερά. Γέμισμα κουβάδων και άδειασμα στον δρόμο. οι ζημιές ευτυχώς σχετικά μικρές. Κάποια λίγα μαδέρια που ακουμπάγανε στο πάτωμα τραβήξανε νερό, κάποια εργαλεία σε κουτιά στο πάτωμα σκουριασμα κοκ.
Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Το Σάββατο που κατέβηκα μετά από καιρό, βλέπω 3 όργανα στο πάτωμα. Τα είχα κρεμασμένακαι πέσανε κάτω. Μια ηλεκτρική έτοιμη (αυτή με το κοκομπόλο) για μικροσετάρισμα, ένα μπουζούκι μου παλιό που περίμενε για αλλαγή τάστων, και το μισομπούζουκο μετατροπή από μαντολίνο. Μια πρώτη ματιά ουσιαστική ζημιά μόνο στο μισομπούζουκο που έσπασε το καπάκι. Η ζημιά είναι επισκευάσιμη αλλά μου έχει χαλάσει όλη η διάθεση. Βασικά φοβάμαι πως άμα τα δω πιο προσεκτικά θα βγούν και άλλα, οπότε όσο πιο πολύ μπορώ το αναβάλλω. Αν την σκαπουλάραμε με μόνο αυτά μάλλον είμαι τυχερός στην ατυχία μου. Φωτογραφίες δεν άντεξα να βγάλω.