Αποστολέας Θέμα: Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2024  (Αναγνώστηκε 1381 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Επιτέλους τέλος.

Τελείωσε η "ανακατασκευη" της τρίτης μου κιθάρας.
Τριφτηκε και βάφτηκε ξανά από γομαλακα σε νιτρο . Νέα γέφυρα Gilbert 20γρ από την παραδοσιακή που είχε στα 23γρ .
Αλλαγή ταστιερας και διόρθωση γωνιας μανικιού.
Συχνότητα αέρα από G σε F# που έδωσε άλλο χαρακτήρα στο όργανο ( σαν να μπήκε reverb)
Και προστέθηκε και armrest από τον ίδιο παλισανδρο με την γέφυρα.

Action 3.5 μπάσο, 2.5 καντινι.

Sent from my SM-N980F using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2024, 11:01:30 πμ από sakkalis »

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Όμορφη δουλειά και τα λούστρο ουάου.
Ωραίος.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2024, 11:02:57 πμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
συμφωνω με το δημητρη, πολυ ωραια δουλεια,  :-* και ηχητικα αφου εισαι ευχαριστημενος, αξιζε η κουραση-κοπος για την ανακατασκευη...

(χαιρομαι που αλλαξες γνωμη για το ρεζονεϊτορ- καλο επισης ειναι να ειναι λιιιγο πιο πανω απο το καθαρο φα#, δηλ. απο 186 εως 190 το πολυ)
και χαμηλη, μια χαρα λουκουμι....   :13:
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
συμφωνω με το δημητρη, πολυ ωραια δουλεια,  :-* και ηχητικα αφου εισαι ευχαριστημενος, αξιζε η κουραση-κοπος για την ανακατασκευη...

(χαιρομαι που αλλαξες γνωμη για το ρεζονεϊτορ- καλο επισης ειναι να ειναι λιιιγο πιο πανω απο το καθαρο φα#, δηλ. απο 186 εως 190 το πολυ)
και χαμηλη, μια χαρα λουκουμι....   :13:
Ο Αερας είναι F#  95hz ( συν μερικά εκατοστά) από G .  Το καπάκι μετα το τρίψιμο παρέμεινε Α# 228hz ...
Συνήθως όταν κάνω radial καμαρωμα βγαίνει αερας G και καπάκι G# . Αυτή είχε κάπως overbuild καμαρωμα και ήταν "ακαμπτη" .

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 15
Συγχαρητήρια Δημήτρη, όμορφα πράγματα!

Οι ανακατασκευές είναι και δικό μου αγαπημένο πεδίο.
Επισκέπτεσαι δουλειές που έκανες παλιότερα, σαν επιθεωρητής και διορθωτής πλέον, με φρέσκια ματιά, έχοντας κάνει "μια γύρα" μετά από κάποια τέρμινα...
Ατόφια, πολύτιμη εμπειρία!

songless_bird

• Hero Member
Συγχαρητήρια Δημήτρη, όμορφα πράγματα!

Οι ανακατασκευές είναι και δικό μου αγαπημένο πεδίο.
Επισκέπτεσαι δουλειές που έκανες παλιότερα, σαν επιθεωρητής και διορθωτής πλέον, με φρέσκια ματιά, έχοντας κάνει "μια γύρα" μετά από κάποια τέρμινα...
Ατόφια, πολύτιμη εμπειρία!
Αν και έχω κάνει αρκετές επεμβάσεις σε όργανα  μου ,όπως αλλαγή ταστιερας , ποτε δεν είχα πειράξει στοχευμενα μετά την κατασκευή το πάχος του καπακιού.
Μια από τις πολύωρες επεμβάσεις που έκανα ήταν ένα όργανο από γομαλακα να το κάνω νιτρο , αρκετές φορές, για να επιβεβαιώσω ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο ποιο βερνικι/λούστρο από τα δύο θα επιλέξεις καθώς δεν επιρρεασε κανένα δραματικά κάποια συχνότητα.

Εδώ όμως είχα "αποκαλυψη" . Επειδή κάνω μικρό σώμα κιθάρας το όργανο "ανάσανε" . Έπεσε το πάχος περιμετρικά σε επίπεδα που δε  θα τολμούσα πριν με τον κεδρο και πήρα πληροφορίες για το πως να κουρδισω τον αέρα. Η επόμενη κατασκευή θα έχει αρκετή μελέτη.

songless_bird

• Hero Member
Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Ξεκολλάμε ταστιερας από ένα μοντέλο  Admira artista.
Συναισθηματικής  αξίας. Είχε αρπάξει το μανίκι τοσο που δεν έπαιρνε διόρθωση από την ταστιερα με τρίψιμο. Οπότε αποφασίστηκε αλλαγή ταστιερας και να μπει και κόντρα μέσα....
Τελικά κάποιος είχε κάνει ήδη τα αυλάκια αλλά ξέχασε τις κόντρες... Και ένα αυτοκόλλητο δώρο....

Με γλύτωσε από μια δουλειά....

Θα διορθωθεί και μια ρωγμή που είχε γίνει παράλληλα με την ταστιερα στο καπάκι....

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Επιστροφή από το εξοχικό και σιγά σιγά θα πιάσουμε πάλι τα σκαρπέλα να τελειωσουμε τις δουλειές που αφήσαμε στην μέση.
Από τις αρχές Ιουνίου έχω ουσιαστικά να δουλέψω στο εργαστήριο αλλά δυστυχώς διάφορα γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι στο εργαστήριο μου κόψανε κάθε διάθεση. Τον Ιούλιο πλυμηρισε το εργαστήριο (υπόγειο) γιατί οι άθλιοι της ΕΥΔΑΠ παρόλο που είχανε ειδοποιθεί δεκάδες φορές από όλη τη γειτονία κάνανε 3 ημέρες να έρθουν να διορθώσουν μια μεγάλη διαρροή στον μετρητή του απέναντι σπιτιού. Επί 3 ημέρες έτρεχε νερό με φουλ πίεση, άπειρα κυβικά νερού χαμένα την ώρα που κατά την αναμονή στο τηλέφωνο (27 λεπτά) για τις βλάβες της ΕΥΔΑΠ ακούγαμε τα διαφημιστικά μυνήματα να προτέπουν να κλείνουμε το νερό όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για να μην σπαταλιέται το νερό (τραγική ειρωνία, ε;). Το νερό πότισε όλο το υπέδαφος, βούλιαξε το οδόστρωμα και μέσα από τα τειχία του υπογείου πέρασε στο υπόγειο μας που γέμισε 2 δάχτυλα νερό. Αφού το μαζέψαμε, ευτυχώς η ηλεκτρική σκούπα που εχω συνδεδεμένη με την κορδέλα τραβάει και νερά. Γέμισμα κουβάδων και άδειασμα στον δρόμο. οι ζημιές ευτυχώς σχετικά μικρές. Κάποια λίγα μαδέρια  που ακουμπάγανε στο πάτωμα τραβήξανε νερό, κάποια εργαλεία σε κουτιά στο πάτωμα σκουριασμα κοκ.
Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Το Σάββατο που κατέβηκα μετά από καιρό, βλέπω 3 όργανα στο πάτωμα. Τα είχα κρεμασμένακαι πέσανε κάτω. Μια ηλεκτρική έτοιμη (αυτή με το κοκομπόλο) για μικροσετάρισμα, ένα μπουζούκι μου παλιό που περίμενε για αλλαγή τάστων, και το μισομπούζουκο μετατροπή από μαντολίνο. Μια πρώτη ματιά ουσιαστική ζημιά μόνο στο μισομπούζουκο που έσπασε το καπάκι. Η ζημιά είναι επισκευάσιμη αλλά μου έχει χαλάσει όλη η διάθεση. Βασικά φοβάμαι πως άμα τα δω πιο προσεκτικά θα βγούν και άλλα, οπότε όσο πιο πολύ μπορώ το αναβάλλω. Αν την σκαπουλάραμε με μόνο αυτά μάλλον είμαι τυχερός στην ατυχία μου. Φωτογραφίες δεν άντεξα να βγάλω.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρίκοκο-Βερίκοκο-αχλάδι και αμυγδαλιά στου Προφήτη Λιά τα στενά.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
Γεια σου Δημήτρη, λυπάμαι για όλα αυτά που συννέβησαν, σημασία έχει τώρα να τα αντιμετωπίσεις, σου εύχομαι κουράγιο και ψυχική δύναμη να βγείς ασπροπρώσοπος, επίσης να έχουμε όλοι μας έναν ήσυχο χειμώνα, αν και δύσκολο πλέον.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
.
 ...... Το νερό πότισε όλο το υπέδαφος, βούλιαξε το οδόστρωμα και μέσα από τα τειχία του υπογείου πέρασε στο υπόγειο μας που γέμισε 2 δάχτυλα νερό....

Για τούτο που γράφεις ανησυχώ ...    :o   Μηχανικός είσαι ξέρεις !

Για τα όργανα και τα ξύλα στεναχωριέμαι .  Να πω όμως κάτι .

Οσα καταφέρεις να σώσεις και επιβιώσουν ως όργανα είναι βέβαιο οτι περάσανε ένα πολύ δύσκολο test drive !

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
Μπρατσακια μητσαρα, και σαμπρέλα φλαμίνγκο.

Μη στεναχωριέσαι για το νερό που χάθηκε, οι ιθυνοντες καρεκλοπιρτσιναδοροι, θα ποτίσουν την Αττική από την υπογα.

Μεγαλεία, νερό με άρωμα  κέδρου με μια εσανς καρύδι,
Θα έχει extra και σίδηρο από τα πριονια.

Να πίνουμε και να νομίζουμε ότι σκαρπελιαζουμε...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: