Φίλοι καλημέρα καί ἰδιαιτέρως σέ σᾶς πού διοργανώνετε τίς ἐκθέσεις καί εἶστε ἀξιέπαινοι γι' αὐτό !!!
Δέν μπορῶ νά καταλάβω ὅμως ἕνα πρᾶγμα : γιατί τόση ἀπαισιοδοξία ; Γιατί , ἐπειδή δέν ὑπάρχει πιά μεγάλη συμμετοχή , δέν εἶναι δυνατόν νά γίνονται ἐκθέσεις ; Αὐτές μποροῦν νά γίνονται , κατά τή γνώμη μου καί μέ λιγώτερους ἐκθέτες . Μέ δύο ἐκθέτες ; Μέ δύο . Μέ τρεῖς ; Μέ τρεῖς . Μέ πέντε ; Μέ πέντε . Ἐκτός ἄν πιστεύετε ὅτι δέν ἀξίζει τόν κόπο γιά τόσους λίγους ἐκθέτες . Πάντως , καί λίγοι νά εἶναι , σκεφθεῖτε πόσο ὡραῖα θά εἶναι , ἔστω καί μ' αὐτούς . Πόσο ὡραῖα θά περάσουμε ἐμεῖς πού θά συναντηθοῦμε , ἀλλά καί πόσο θά ὠφεληθοῦν καί οἱ ἐπισκέπτες , διότι αὐτές οἱ ἐκδηλώσεις , εἶναι πολιτισμός , καί νομίζω δέν ἔχουμε τό δικαίωμα νά τόν στεροῦμε ἀπ' τούς ἀνθρώπους . Γιατί , ναί μέν ἐμεῖς εὐχαριστιόμαστε μ' αὐτό πού κάνουμε , ἀλλ' αὐτό λειτουργεῖ σάν ἐκπαίδευση γιά τόν κόσμο , ἀφοῦ ἡ τέχνη προορίζεται νά ἐκπαιδεύη πολιτιστικά τό λαό . Σκεφθεῖτε ὅτι ἐμεῖς , εἴμαστε σ' αὐτό τόν τομέα , κάποιοι πού ἐκπαιδεύουν τούς ἀνθρώπους πού " δέν τὄχουν " , καί αὐτό δέν πρέπει νά σταματήση . Δέν ξέρετε ἄν , αὐτό τό λίγο , ἡ φτωχή ἔκθεση , δέν παροτρύνει ἀργότερα καί ἄλλους , πιό νέους , νά θελήσουν νά μάθουν ὀργανοποιϊα . Αὐτό πού ἄρχισε δέν πρέπει νά σταματήση καί νομίζω ὅτι πρέπει ν' ἀλλάξουμε τήν νοοτροπία " ἥ πολλά ἤ τίποτα " , καί ν' ἀρκεστοῦμε σ' αὐτό πού ἔχουμε , φροντίζοντας πάλι νά τό μεγαλώσουμε .
Φέτος στή Θήβα , ὅπου κατοικῶ , ἔχω προγραμματίσει νά κάνουμε μέ τόν συνάδελφο στήν ἰστοσελίδα Γιῶργο Παγάνη , μέ τόν ὁποῖο συνεργαζόμαστε , μιά ἔκθεση τόν Μάϊο , ἐμεῖς οἱ δύο . Μέ οὔτε δέκα ὄργανα . Τί σημαίνει ; ὅτι δέν ἀξίζει ἐπειδή εἴμαστε δύο μέ λιγοστά ὄργανα ; Μόνο τήν χαρά τῆς συνάντησης τῶν ἀνθρώπων , πού ὅλοι πιά κλειστήκαμε στό καβούκι μας , τόν πολιτισμό ,τό κάτι νέο πού θά δοῦνε καί θά μάθουν , πού θ' ἀκούσουν μουσική , ἔ , νομίζω ὅτι ἀξίζει κάθε κόπο !!!!
Γι' αὐτό λέω καί τό φωνάζω , νά γίνη ἔκθεση καί πάντα νά γίνεται , ὅσο εἶναι ἐνεργά ἔστω καί δύο μέλη τῆς ἰστοσελίδας !!!!!