Αποστολέας Θέμα: Εξαγωγη ταστιερας και επανατοποθετηση!  (Αναγνώστηκε 10930 φορές)

locrian

• Jr. Member
  • **
Απ: Εξαγωγη ταστιερας και επανατοποθετηση!
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 10:43:57 πμ »
Καλημερα!! Κατ αρχας αυτος ο οργανοποιος ειναι κορυφη στο ειδος του και δεν κανει δουλειες αρπακολα! Δευτερον κολα δεν τοποθετειται στα ταστα! Ειναι μεγα λαθος τουλαχιστον στα μπουζουκια που ξερω! Αν βαλεις κολα σημαινει οτι τα ταστα δεν μπηκαν σφηνωτα και υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα σκευρωματος! Εγω δεν βλεπω τον λογο για να σκευρωσει η ταστιερα με αυτον τον τροπο! Τα ταστα τα αφαιρουμε οταν εχει σκεβρωσει η ταστιερα και θελουμε να την επαναφερουμε. Μετα απο αυτη τη διαδικασια βαζουμε ενα νουμερο μεγαλυτερο ταστο!

Σε ένα μπουζούκι σίγουρα δεν κολλάμε τάστα,,,, σε μια κιθάρα όμως που έχει μικρότερο και φαρδύτερο μανικο και ταυτόχρονα μηχανική υποστήριξη από βέργα, δεν είναι τόσο μεγάλης σημασίας το αν θα μπουν αρκετά σφινωτά. Όπως υποστηρίζουν οι φίλοι μας τα αμερικανάκια, το να βάλεις κόλλα στην σχισμή του τάστου βοηθάει σε μελλοντική περίπτωση αφαίρεσης του τάστου με την μικρότερη δυνατή ζημια στην ταστιέρα.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 02:32:29 μμ »
συμφωνω απολυτως με αυτο που λες φιλε locrian....η κολλα επισης βοηθαει επειδη καμια φορα μπορει να μην υπαρχει ταστο στο νουμερο που θελει ο πελατης αλλα με μεγαλυτερο δοντι..λογω του οτι δημιουργηθηκε ανοχη στο λουκι λογω βγαλσιματος των προηγουμενων ταστων...
αρα χρησιμοποιεις ιδιο νουμερο ταστο και ας υπαρχει μια μικρη ανοχη και το κενο το γεμιζει η κολλα...γιαυτο αν εχεις προσεξει βαζουν κολλα 2 συστατικων που "τσιμεντωνει" και κλεινει οποιοδηποτε κενο...την κυανοακρυλικη τη ρουφαει το ξυλο....
και σε μελλοντικη αλλαγη δεν γινεται ζημια ..οπως σωστα ειπες...και βγαινει ανετα το ταστο...
και φοβος σκευρωματος δεν υπαρχει γιατι βοηθαει η βεργα

mape

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 04:52:09 μμ »
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ "ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΣΤΙΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 07:21:35 μμ »
δεν υπαρχει ευκολος τροπος φιλε,αλλα σωστος και αποτελεσματικος αναλογα με το τι θελεις να κανεις...ο τροπος που δειχνει στη φωτο ο μαστορας ειναι ο πιο ευκολος,αλλα δεν κανει κατα τη γνωμη μου για ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ...ειναι για ευκολη εξαγωγη...
εαν θελεις να ξαναβαλεις την ταστιερα θα πρεπει να παιδευτεις περισσοτερο,αλλα θα δουλεψεις πιο σωστα για να σωσεις τα υλικα...
εαν κατω απο την ταστιερα εχει βεργα,θα παιδευτεις ακομη περισσοτερο για να μην πυρωσεις τη βεργα...
εαν η βεργα προστατευεται απο ξυλακι θα παιδευετεις ακομη περισσοτερο για να μην χαλασεις το ξυλακι...

γενικα οσο καλυτερη και απαιτητικη δουλεια κανεις τοσο πιο πολυ παιδευεσαι αλλα σε ανταμειβει το αποτελεσμα...

ευκολη δουλεια και σωστο αποτελεσμα δεν υπαρχει!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 08:02:13 μμ »
.......................... ευκολη δουλεια και σωστο αποτελεσμα δεν υπαρχει!!!

Αν και προηγουμένως είπα γιατί να μην το δοκιμάσουμε, συμφωνώ, επαυξάνω και υπογράφω !!!

Tags: