Αποστολέας Θέμα: Μουρια με σκουλήκι  (Αναγνώστηκε 2875 φορές)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
Μουρια με σκουλήκι
« στις: Μαρτίου 05, 2023, 08:33:51 μμ »
Καλησπέρα, είχα βρει ένα κομμάτι μουρια τον Σεπτέμβριο, έβαψα τα σοκορα τότε και του έριξα βενζίνη καθαρή διότι έχει σκουλήκια, ήξερα ότι δεν έγινε δουλειά και σήμερα του έβγαλα τον φλοιό, και το έλουσα να παει παντου βενζίνη που βάζουν στα μηχανάκια, δεν ξέρω αν εκανα σωστά, έχετε να προτεινετε κάτι; ευχαριστώ.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
Απ: Μουρια με σκουλήκι
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2023, 08:08:14 πμ »
καλημέρα Νίκο! είχα κάποτε πρόβλημα με ένα αρχαίο έπιπλο, φώναξα έναν ειδικό και το έβαλε σε καραντίνα για κανα δίμηνο: τυλιγμένο όλο ασφυκτικά να μην παίρνει αέρα καθόλου, σε σελοφάν συσκευασίας, αφού πρώτα έβαλε βαμβάκια σκορπισμένα σε διάφορες θέσεις, εμποτισμένα με κάτι που μύριζε πολύ έντονα καμφορά.
Δεν ξέρω ακριβώς την σύσταση, θα προσπαθήσω να μάθω (πάνε δέκα - δώδεκα χρόνια τώρα) και επανέρχομαι.
Πάντως η οδηγία ήταν να το αφήσω έτσι "δεμένο" τουλάχιστον ένα μήνα, κι αν μπορώ ακόμα περισσότερο, ώστε να "καθαρίσει" όχι μόνο από τα ζώντα έντομα αλλά και τους απογόνους τους - που τη στιγμή που βάζεις το φάρμακο μπορεί να μην έχουν εκκολαφθεί ακόμα.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2023, 05:44:14 πμ »
μαστρο νικολα ετοιμαζω τα καλαμια
μη βαζεις αλλη βενζινη στο ξυλο να τη βαλουμε στ αυτοκινητο,
και φυγαμε για ψαρεμα...

σιγα μη περιμενουμε το μητσαρα να μας ταϊσει καλαμαρακια και χταποδακια με ουζακι :-X
λιθρινια θα τρωμε...  :13:
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 08, 2023, 04:04:23 πμ »
Ευχαριστώ Μάνο!!! όταν και άμα μάθεις γράψε μου, Στέλιο φίλε, μην μου μιλάς για αχταπόδια και καλαμάρια μήτε για λεθρίνια, πάμε θάλασσα να πιάσουμε σπάρους και γύλους και χάνους άσε που μπορεί να μας <<κάτσει>> και καμιά τσιπούρα αλανιάρια, πάμε θάλασσα να ρουφήξουμε ιώδιο, θα μας χρειαστεί εξάλλου αφού τα πυρηνικά (παναααααθεματουςςς που έλεγε και ο Βέγγος) είναι της μόδας. Καλημέρα!!! υγιαίνετε μπυρα

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 22, 2023, 09:17:08 πμ »
Καλημέρα, η μουρια είναι έτσι καιρό τώρα, την διχοτομισα όπως στον εμφυλιο αριστεροι-δεξιοι, το. Σκουλήκι ή τα σκουλιιιικιααααα νομίζω αποθαναν, σε 4 χρονάκια θα φτιάξω κάτι, πρωτα ο θεος.

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 28, 2023, 11:28:04 μμ »
Αν θέλεις βάλε πετρέλαιο σε ένα κουτί από αζαξ και ψεκασε τα και μετά αποθήκευσε τα.
Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο και μετά από λίγο ξανά εμφανίστηκαν.

Με πετρέλαιο βρήκα την ησυχία μου.

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 29, 2023, 01:42:12 μμ »
Ευχαριστώ Γιωργο, νομιζω οτι τωρα δεν εχει σκουληκι, αν δω παλι θα το κανω.