Αποστολέας Θέμα: το πρωτο μου μπουζουκακι  (Αναγνώστηκε 19125 φορές)

dimitris_7

• Sr. Member
Απ: το πρωτο μου μπουζουκακι
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:55:38 πμ »
φιλε spirano συμφωνω απολυτα με αυτα που λες..εξαλου το ειπα και εγω οτι ειναι μια απλη κατασκευη.με μια απλη φιγουρα..πιο πολυ για την αποκτηση εμπειριων(πως κοβονται τα σχεδια,πως χαρασεται το καπακι,πως μπαινουν τα κορδονια κ.λ.π)
η κατασκευη ειναι εξολοκληρου απο την αρχη,και παρολο που υπαρχουν κοντρες στο μπρατσο,ανοιξα καναλι και τοποθετησα βεργα...
εξαλου δεν συναντησα ιδιαιτερες δυσκολιες απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιηθηκαν ιδιαιτερα ξυλα,ουτε εγιναν περιτεχνα σχεδια ,φιγουρες,κλπ...
το σκαφος μονο ηταν ετοιμο...δεν εβρισκα κελεμπεκι της προκοπης για να φτιαξω ασπρο σκαφος..
εχω ιδιαιτερη αδυναμια στα ασπρα ξυλα και δεν υπηρχε περιπτωση να κατσω να φτιαξω σκαφος απο καρυδια...
πιστευω συντομα να βρω,για να αξιοποιησω και τα σχεδια που εχει δωσει ο κυριος βαγγελης για καλουπι...

spirosgiapros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:59:07 πμ »
μιας και πετυχες από ότι φαίνεται το βαψιμο στο σχέδιο των νερών του καπλαμά θα ηταν πιστεύω καλή ιδέα να δοκιμάσεις την ίδια τεχνική σε ανοιχτόχρωμο ξύλο και να οπου το ice tree εχει μαυρα νερά να τα κάνεις πολύ σκούρο καφέ και όπου εχεις βάλει πράσινο να παιξεις με δυο δυαφορετικές αποχρώσεις ανάμεσα στο λευκό και στο σκούρο

αντικατάσταση δηλαδή του πράσινου με το χρώμα των κεντημάτων και του μαύρου με το χρώμα του χελιδονιού

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:22:44 μμ »
αυτο ακριβως θελω να κανω στο επομενο φιλε μου..ενα σκαφος ασπρο σαν και αυτο που δειχνεις,με οσο το δυνατο περισσοτερα φυσικα νερα.εχει ανοιξει ενα θεμα ο immortalx με ενα σαιτ που πουλαει φοβερα ξυλα για τα γουστα μου,και αρχισε να γινεται ενδιαφερον το θεμα...
και οταν εχει εντονα νερα το ξυλο μπορεις να παιξεις και με τις αποχρωσεις που λες!!!
βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα εχω την υπομονη να φτιαξω ενα σχεδιο στα πλαινα,οπως αυτο που δειχνεις...λιγο χλωμο το κοβω ;) ;)

spirosgiapros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:46:55 μμ »
βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα εχω την υπομονη να φτιαξω ενα σχεδιο στα πλαινα,οπως αυτο που δειχνεις...λιγο χλωμο το κοβω ;) ;)

ειπε κανεις οτι ειναι υποχρεωτικο να το κανεις ?  ;)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 03:56:22 μμ »
Εγω λεω μπραβο για την προσπαθεια και τις ωρες δουλειας που εριξες, αλλα φανερα επιρεασμενος απο τις ηλεκτρικες κιθαρες ...εκανες και τον μπογιατζη στο τελος, και γκρεμισες τον πυργο που με τοσο κοπο εχτισες.Γιατι?  Σιγουρα ειναι θεμα γουστου και αισθητικης, αλλα για φαντασου να ηταν βιολι.Θα το πειραζες?Τωρα θα μου πεις εχουμε δει στα μπουζουκια..τον πατερα του και τη μανα του..αυτο θα μας πειραξει?Εχουμε δει παγωνια( τα πτηνα ενοω) εχουμε δει εκλησιες Αι γιωργηδες, Αι φανουρηδες, εχουμε δει βαμενα καπακια με κοκκινα ακρυλικα διπλης, μονης, και...αρχιεπισκοπης που ελεγε κι ο φιλος Ντανης.Τελος θα σημφωνησω με τον φιλο Sirpanos οτι το οργανο θελει σεβασμο( εκτος κι αν προκειτε για κιθαρα των kiss) ας μην του φερομαστε ετσι.Και παλι μπραβο για την προσπαθεια
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 04:17:25 μμ »
Νομίζω είναι ότι πρέπει για την συλλογή του Φλωρινιώτη, αν το συνδιάσεις και με λεοπάρ κολάν, τι να πω ... μούρλια.  ;D

Πάντως πέρα από την πλάκα ενώ φαίνεται να έχεις κάνει αρκετά καλή δουλειά ακολουθώντας την παραδοσιακή γραμμή του μπουζουκιού, την χαράμισες στον βωμό της εμφάνισης.
Ίσως να μου καθόταν καλύτερα στα μάτια εάν επρόκειτο για μια προσπάθεια κατασκευής ενός αμιγός ηλεκτρικού μπουζουκιού, χωρίς ηχείο.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 04:55:38 μμ »
δεν νομιζω παιδια οτι εχει σχεση..εμφανισιακα...με κλασικο παραδοσιακο μπουζουκι..ακομη και το χρωμα να μην εβαζα ,ουτε σχεδια στα πλαινα εχει,ουτε στο καραολο ουτε στο καπακι...2-3 απλα σχεδιακια μονο και μονο για να δω πως δουλευονται τα celluloint...η ταστιερα επισης σαν χρωμα και σαν σχεδιο στους τσαμπουκαδες,παλι δεν εχει σχεση με παραδοσιακο μπουζουκι....ηταν μια απλη προσπαθεια,χωρις πολλα στολισματα,με καποια χαρακτηριστικα που αρεσουν σε μενα(περιεργα χρωματα,ασπρα ξυλα,shark inlays κ.λ.π)
εξαλου θα εχετε δει παρα πολλα μπουζουκια ,καταμαυρα η κατακκοκκινα,με μια απλη "νυχτεριδα" στη τρυπα,να στεκονται στις πιστες....
οπωσδηποτε ενα αυστηρα παραδοσιακο οργανο,θελει αλλη φιλοσοφια και στην κατασκευη,και στα στολισματα,και στα χρωματα,και στα βερνικωματα...
δε νομιζω οτι θα φτιαξω ποτε αυστηρα παραδοσιακο μπουζουκι..εξαλου ερασιτεχνης ειμαι,κανω κατι για τη πλακα μου,και για δοκιμες αισθησιακες...

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 05:09:07 μμ »
φιλε ζαρκαδα συμφωνω με οσα λες..απλα να διαφωνησω σε κατι....το αν μου αρεσει η ασπρη ταστιερα αντι ο εβενος,,αν μου αρεσει οι τσαμπουκαδες να ειναι shark inlays αντι για παραδοσιακοι μεανδροι και κηροπηγια,και αν προτιμω ενα απλο σχεδιακι απο μια κλαρα,η αν προτιμω ενα ξυλο με νερα με το βαψιμο του ,αντι το κλασικο χρωμα του ελατου...δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι το οργανο....
αυτος δηλαδη που βαζει τη φωτογραφια του στο καπακι,με φοντο τον αη γιωργη ,η το ντυνει στο οστρακο για να πουλαει μουρη το σεβεται περισσοτερο απο μενα?
αυτος που μετραει μερα νυχτα το καπακι να ειναι 2,5 χιλιοστα η 2,4 χιλιοστα μη του ξεφυγει καμια τριχα,,και μετα το ξεπατωνει στα στολιδια και στα κορδονια αλλιωνοντας τον ηχο του, το σεβεται περισσοτερο απο μενα?
αυτος που φτιαχνει κιθαρα με λακα τη σεβεται περισσοτερο απο αυτον που τη φτιαχνει με curly maple και υδατοχρωματα? (οπως στις φωτο παραπανω που εδειξα)
νομιζω οτι ειναι μια απλη κατασκευη,χωρις ιδιαιτερη δυσκολια,με προσωπικο γουστο,αλλα χωρις να προσβαλω κανενα οργανο..

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 06:20:44 μμ »
Πολυ καλα εκανες και μπραβο για τις δοκιμες σου...μονο ετσι μαθαινεις και απ'ότι φαινεται τ ακαταφερες ;D
Ειναι αποκριατικο μπουζουκι....μπουζουκι ντυμενο ηλεκτρικη κιθαρα ;D ;D ;D

Ο καθενας κανει οτι γουσταρει φτιαχνοντας χωρις να τιθεται θεμα σεβασμου κλπ.Δικαιωμα σου ειναι να το κανεις οπως θελεις.Συμφωνω οτι παραειναι κακογουστα κατι μπουζουκια με Αη-Γιωργηδες η με greek syrtaki,παρθενωνες και ατελειωτες κλαρες.οστρακα,εξαπτερυγα και δε συμμαζευεται.Γουστα ειναι αυτα και εμενα γνωμη μου!

Τα πιο ιδιαιτερα που εχω δει ειναι αυτο με τον Αη-Γιωργη και ενα αλλο που ειχε καραολο αυτια bugs bunny και το ενα αυτι διπλωμενο παρακαλω!!!,τσαμπουκαδες καροτακια,γυρω απ την τρυπα καροτακια και για φιγουρα εναν bugs bunny και τον taz η τον tweety.Δυστυχως εχασα τη φωτο σε format.Απο οτι μου ειχαν πει το bugs bunny παικτικα και ηχητικα ηταν πολυ αξιολογο μπουζουκι.
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 07:06:16 μμ »
Παράθεση
και ενα αλλο που ειχε καραολο αυτια bugs bunny και το ενα αυτι διπλωμενο παρακαλω!!!,τσαμπουκαδες καροτακια,γυρω απ την τρυπα καροτακια και για φιγουρα εναν bugs bunny και τον taz η τον tweety.

Φίλε Blekos μάλλον για αυτό το κουκλί μιλάς... :D

Πάντως πέρα από την πλάκα τα πάντα είναι θέμα γούστου.Και για να υπάρχει μπουζούκι με αυτιά Μπαγκς, πάει να πει πως σε κάποιον αρέσει.

Φίλε Δημήτρη πολύ καλή πρώτη προσπάθεια.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 08:12:24 μμ »
Συγχαρητήρια και από εμένα φίλε Δημήτρη!!
Πραγματικώς φαίνεται πολύ καλή κατασκευή!!

Τώρα όσον αφορά τα χρώματα, περί ορέξεως..... κολοκυθόπιτα!
Αν αρέσει σε εσένα μην ακούς κανένα. Το επόμενο αν σ' αρέσει βάψτο και ροζ.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:14:56 μμ »
πλακα πλακα ,εδω που τα λες φιλε κουρο με το ροζ,για ριξε μια ματια στο μπουζουκι του μπακς μπανυ..πως το κοβεις το ροζακι στο καραολο?καλα το εχει πετυχει ;D ;D ;D ;D

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:40:30 μμ »
Ω ναι φιλε Γιαννη....γι αυτο το κουκλι μιλαω!!!
Νομιζα οτι δε θα ξαναβλεπα αυτη τη φωτο....και ποιος θα με πιστευε;!!! ;D ;D ;D
ΘΕ'Ι'ΚΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:45:30 μμ »
Εγω αγορινα δεν σε μαλωσα ουτε για τα inlays ουτε για την ταστιερα .Ουτε επικροτω αυτους με τα πολλα οστρακα στο καπακι οπως δεν επικροτω τον σειχη στο dubai που γεμισε με swarofski το καπο της Mercedes 500  κι εκοβε βολτες κορδομενος.Απο τη στιγμη ομως που ασχολουμαστε ολοι με κατι και το ψιριζουμε σε βαθμο κακουργηματος πχ καπακι δεν μπορει καποιος να το βαφει κιτρινο, κοκκινο,να το φωρτωνει με οστρακα, και να περιμενει να βγαλει και φωνη.Την γνωμη μου λεω μην με παρεξηγεις.Διαβασε τι λεει ο Σπουρδαλακης η ο Βαρλας που θεορουνται απο πολλους γκουρου στο ειδος, για το πως πρεπει να ειναι το μπουζουκι.Απο κει και περα εσυ ακολουθα την καρδια σου, και μην ακους κανεναν

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:47:22 μμ »
Ω ναι φιλε Γιαννη....γι αυτο το κουκλι μιλαω!!!
Νομιζα οτι δε θα ξαναβλεπα αυτη τη φωτο....και ποιος θα με πιστευε;!!! ;D ;D ;D
ΘΕ'Ι'ΚΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!
Φιλε bleko...δεν μας τα λες καλα