Αποστολέας Θέμα: το πρωτο μου μπουζουκακι  (Αναγνώστηκε 18860 φορές)

dimitris_7

• Sr. Member
το πρωτο μου μπουζουκακι
« στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:08:57 μμ »
καλησπερα...επιτελους τελειωνω με μια κατασκευη που παλευω απο το καλοκαιρι λογω ελειψης χρονου...δεν ειναι τιποτε το ιδιαιτερο απλα με βοηθησε πολυ στην αποκτηση εμπειριων

dimitris_7

• Sr. Member
Απ: το πρωτο μου μπουζουκακι
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:17:38 μμ »
εχει τοποθετηθει βεργα στο μπρατσο,η ταστιερα ειναι απο maple,εχει κολληθει και "σιδερωθει,"καπλαμας ice tree στο καπακι,στη κολατζα και στο καραολο...η νυχτεριδα,και τα 2 απλα σχεδιακια στη κολλατζα και στο καραολο ειναι απο celluloint..το βαψιμο ειναι αρχικα με υδατοχρωματα,και μετα seeller ξυλου και βερνικι νιτρου.( θελει την τελικη του επεξεργασια σε καμια βδομαδα)..μενουν οι καβαλαρηδες και το αρματωμα και η χορδιερα για να δουμε τι ηχο θα βγαλει....τα φιλετα και το καπακι και στην ταστιερα ειναι απο ξυλο(ασπρο μαυρο) με τελειωμα ασπρο celluloint....

δεν ειναι τιποτε ιδιαιτερο,απλα αποκτησα καποιες εμπειριες απο τη διαφορετικη τεχνικη που χρειαζεται σε πολλα σημεια η κατασκευη του μπουζουκιου...

ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους με βοηθησαν με τις γνωσεις τους,και ιδιαιτερα στο δημητρη το θεοδωροπουλο για τις συμβουλες του στα υδατοχρωματα και τα βερνικια νιτρου
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:25:49 πμ από dimitris_7 »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:22:50 μμ »
Εγω παλι το βρισκω ΠΟΛΥ ιδιαιτερο, μην το αδικεις! Και μονο που δοκιμασες τοσα πραγματα σε πρωτη κατασκευη ειναι κατι που δειχνει επιμονη και θαρρος. Μπραβο φιλε μου!

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:32:53 μμ »
ευχαριστω φιλε μου...αλλα λογω της απλοτητας της κατασκευης,και της φιλοσοφιας μου ,και της μεγαλης αγαπης για την ηλεκτρικη,σκεφτηκα οτι αφου θα φτιαξω που θα φτιαξω,κατι απλο ,να εχει κατι που να μου αρεσει...γενικως μου αρεσουν πολυ τα νερα στα ξυλα,και ιδιαιτερα τα "ασπρα" ξυλα..το σιγουρο ειναι οτι οσο απλη και να ειναι η κατασκευη,δεν εχει καμια σχεση με τις ηλεκτρικες...ξερεις,κοψιματα,φιγουρες,κορδονια..ελπιζω το επομενο να βγει εξισου ικανοποιητικο ,για μενα,

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:33:38 μμ »
Μπράβο Δημήτρη,συμφωνώ με το Γιάννη :)

spirosgiapros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 10:59:01 μμ »
εχει κολληθει και "σιδερωθει,"καπλαμας ice tree ατο καπακι,στη κολατζα και στο καραολο...

δηλαδή ?

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:37:12 πμ »
εκανα λαθος στην ορθογραφια φιλε..ηθελα να γραψω ..εχει κολληθει σιδερωθει στο καπακι..εαν η ερωτηση ειναι αυτη..

εαν η ερωτηση ειναι για το σιδερωμα,,μετα το κολλημα του καπλαμα και αφου στεγνωσει λιγο η ξυλοκολλα,του περνας μια γρηγορη με το σιδερο απο πανω,και απλωνει καλυτερα η κολλα,και εχει και καλυτερο πατημα στο ξυλο..οπως  κολανε τους καπλαμαδες στις μελλαμινες και στα mdf...

Δημήτρης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:42:00 πμ »
Χωρίς παρεξήγηση, είναι πολύ άσχημο (για την αισθητική μου). :)

spirosgiapros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 01:33:13 πμ »
το καπάκι σε όλη του την επιφάνεια έχει καπλαμά ? και αν ναι γιατι τα βαψίματα δεν έγιναν απευθείας στο κανονικό καπάκι ?

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:24:46 πμ »
δεν ξερω φιλε σπυρο κατα ποσο φαινεται στη φωτογραφια...το σχεδιο που βλεπεις και στο καπακι και στη κολατζα και στο καραουλο ειναι το φυσικο σχεδιο του καπλαμα...ειναι ασπρος καπλαμας με μαυρα νερα και ονομαζεται ice tree...ειναι δυσκολο κομματι εμφανισιακα για να βρεθει....απλα για να μην ειναι κατασπρος με μαυρα νερα εγω εδωσα μια αποχρωση ελαφρυ πρασινο με υδατοχρωμα...
πως βλεπεις στις κιθαρες που φαινονται τα νερα του maple ξυλου και απο πανω εχει μια αποχρωση(πρασινη κοκκινη μπλε)..κατι τετοιο προσπαθησα να κανω και εγω..θα το εφτιαχνα το καπακι και τη κολλατζα με ξυλο (καθεαυτου)maple διαμορφωμενο,και να εχει και τα φυσικα νερα του...αλλα δεν εβρισκα κομματι που να με ικανοποιει...
τωρα που ειδα πως εχει περιπου μια τετοια κατασκευη,το επομενο θα ειναι εξολοκληρου απο ειδικα ξυλα,με φυσικα νερα,και εντυπωσιακη εμφανιση...
βεβαια δεν τα βρισκεις ευκολα,και ειναι και πανακριβα..καμια σχεση με τα ξυλα που χρησιμοποιουνται για μπουζουκια....φαντασου οτι ενα αξιολογο κομματι για να φτιαξεις top κιθαρας (κατι αντιστοιχο με το καπακι ενος μπουζουκιου σχεδον σε μεγεθος) ξεπερναει τα 50 ε...φαντασου και το ξυλο για το μπρατσο,και το καραολο...

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:30:27 πμ »
αυτο ειναι το αποτελεσμα οταν γινει σωστη δουλεια με τα καταλληλα ξυλα...παντα για το γουστο του καθενος και την αισθητικη του....χωρις να θελω να παρεξηγυθω....αλλα δε βρισκεις ευκολα τετοια ξυλα....βολευεσαι με καπλαμαδες !!!! ;D ;D ;D ;D ;D

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:34:37 πμ »
φιλε δημητρη δεν παρεξυγιεμαι που δεν σου αρεσει...ισα ισα το ειπα οτι ειναι η πρωτη μου κατασκευη,και ηθελα πιο πολυ να μελετησω οσο πιο απλα μπορουσα την ιδιαιτεροτητα καποιων τεχνικων....εφαρμοζοντας ενα δικο μου στυλ βεβαια  ;) ;)

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:09:19 πμ »
Μπράβο Δημήτρη !!!! Πολύ ξεχωριστό, πολύ διαφορετικό.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:00:41 πμ »
Αν και δημήτρης 7 το έκανες πράσινο !!! (Στις ομάδες πάει)  ;)
Καλή κατασκευή αλλά ..... δεν είναι μπουζούκι :o , είναι το κιθαρομπούζουκο που λέγανε παλιά
σόρρυ φίλε δημήτρη , προσωπική μου άποψη , δεν πάνε αυτά τα σχέδια και τα χρώματα  στο μπουζούκι
Το μπουζούκι είναι αρχοντικό όργανο και έχει περάσει από πολλά στάδια για να καταξιωθεί
Πάντως συγχαριτήρια για την υπέροχη προσπάθεια

Να ρωτήσω ? Είναι κατασκευή από την αρχή ή τροποποίηση και ανακατασκευή παλαιού οργάνου ?

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 11:42:14 πμ »
Μπράβο σου!! Σαν κατασκευή φαίνεται πολυ καλή, αλλά τα χρώματά του είναι όντως πολύ ιδιαίτερα!