ξεκιναει απο μεσα Σεπτεμβριου η λειτουργια της επιχειρησης XYLOFAN στην Αγχιαλο θεσσαλονικης
Θα προσπαθήσω να συμπληρώσω την εικόνα ξεκαθαρίζοντας ότι
δεν έχω κανένα συμφέρον από αυτά που θα πω.Επισκέφτηκα σήμερα την αποθήκη ξυλείας στην στροφή Αγχιάλου κοντά στη Θεσσαλονίκη (14ο χλμ Θεσσαλονικης – Εδέσσης)
Βρήκα τον κύριο Γιώργο Γαβριηλίδη να καμαρώνει ένα καινούργιο τριβείο με δυο γυαλόχαρτα που μόλις είχε παραλάβει και ετοιμαζόταν να το εντάξει στη συλλογή των υπόλοιπων μηχανημάτων. Με ξενάγησε πρόθυμα στο εντυπωσιακό στοκ ξυλείας που διαθέτει και προετοιμάζει για κοπή και πώληση.
Είδα πολλές καλές σφήνες κορμών από έλατο Άλπεων που περιμένει να κοπεί για καπάκια. Είδα μεγάλους κορμούς από κέδρο (Αλάσκας όπως μου είπε) καθώς και κομμένα καπάκια κέδρου με πολύ καλά νερά. Είδα τα κλασσικά σφεντάμια, καρυδιές, μαόνια αλλά και καραγάτσια και φλαμούρια, και λεύκα με σγουρά νερά (που δεν έχω ξαναδεί). Όλο και κάποιο θα ξεχνάω... Άκουσα ακόμη για καλή μουριά και για έβενο που είναι στο δρόμο. Είδα επίσης και πλατάνι με νερά που με εντυπωσίασαν, κάτι σαν Brazilian lacewood. Πήρα με 30 ευρώ δυο κομμάτια από αυτό το πλατάνι (ξαδελφάκι με το σφεντάμι που ως γνωστό λέγεται Acer pseudoplatanus).
Δεν θα πω περισσότερα για να μη παρεξηγηθώ αλλά ένοιωσα σαν πιτσιρικάς σε ζαχαροπλαστείο! Θα ξαναπάω…