Αν και δεν ασχολούμαι με κατασκευή οργάνων αλλά με γενικής φύσης κατασκευές απο ξύλο σαν χόμπι έπεσα πάνω στο φόρουμ σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Τωρα για την "σεγα" έχω "κολλήσει" 2 μήνες τωρα με το μηχάνημα. Στα αγγλικά λέγεται Scroll Saw και με ενα ψάξιμο θα βρεις άπειρα βίντεο και οδηγίες. Ενα πολυ καλο site που μπορείς να ξεκινήσεις ειναι το
http://scrollsawworkshop.blogspot.com/. Το μηχάνημα δουλεύετε σχετικά εύκολα αρκεί να έχεις υπομονή (όπως και ολα τα εργαλεία) που φαντάζομαι με το αντικείμενο που ασχολησε θα σου περισσεύει. Έχω το ίδιο περίπου μηχάνημα διαφορετικής μάρκας αλλά απο την φωτογραφία και τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν πολυ. Το τεντωμα της λεπιδας ειναι σημαντικό όπως και η ποιότητα αυτής. Όταν το πάχος της λεπιδας ειναι λεπτό θα πρεπει να ειναι τεντωμένη καλά. Θα την χτυπάς σαν χορδή και απο τον ήχο θα καταλαβαίνεις. Όταν κόβεις όμως χοντρά ή σκληρά (2.5-3 cm και πάνω) ξυλα κατεβαζεις την ταχύτητα γιατι ζεσταίνετε η λεπιδα και σπάει.Καλο ειναι να βάζεις πιο μεγάλο (χοντρή) νούμερο λεπιδας και λίγες στροφές για κόψιμο ευθείας και χοντρα ξυλα. Η ποιότητα της λεπιδας ειναι πολυ σημαντική για το μηχάνημα αυτό. Απο οτι έχω "καταλάβει" 2 ειναι η μάρκες που επικρατούν, ο Flying Dutchman και Olson Saw απο την Αμερική και οι δυο. Απο τον πρώτο έχω αγοράσει 2 φορές πολυ εξυπηρετικος και φτηνός. Μπορεις να κοψεις πλαστικό και μεταλο με τις ανάλογες λεπίδες.
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πες μου.
Καλοριζηκο και καλοδουλευτο.