Αποστολέας Θέμα: Απορία για βέργα ανθρακονήματος στο μανίκι  (Αναγνώστηκε 1815 φορές)

mixalhs_m

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απορία για βέργα ανθρακονήματος στο μανίκι
« στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:01:40 μμ »
καλησπέρα,
ψάχνω να βρω πληροφορίες για την τοποθέτηση βέργας ανθρακονήματος, ώς προς τις διαστάσεις της βέργας, την προμήθεια της (έχω βρει κάποιες στο ebay), τι κόλλα χρησιμοποιούμε και αν είναι δυνατόν τον τρόπο τοποθέτησης (έχω δει το βίντεο του κ. Σπουρδαλάκη αλλά φαντάζομαι οτι θα υπάρχει και κάποιος τρόπος λιγότερο...."επιστημονικός").
Πολλές απορίες.... συγνώμη αν υπάρχουν κάπου οι απαντήσεις στο forum, έψαξα αλλά αν και βρήκα αρκετές αναφορές σε παρουσιάσεις κατασκευών για την χρήση της βέργας , δεν βρήκα πληροφορίες για την εγκατάσταση της. Αφού σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι πολύ ευκολο και μήπως είναι "χαζό" θέμα.
Τέλος πάντων, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη με χαρά.
Μιχάλης

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Απορία για βέργα ανθρακονήματος στο μανίκι
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:17:31 μμ »
Φίλε Μιχάλη έχουν ακουστεί πάαααρα πολλά για ανθρακονήματα , βέργες, κόλες ειδικές , ρητίνες κλπ...Δεν είμαι ειδικός στο θέμα και ειλικρινά δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω απ όλα αυτά. Η προσωπική μου εμπειρία από τις έτοιμες βέργες carbon που αγοράζω δείχνει μέχρι στιγμής ότι δουλεύουν . Δεν ξέρω πολλά οπότε απλά σου καταθέτω την δική μου εμπειρία. Μανίκια από μπουζούκια εκτεθειμένα στην ατμόσφαιρα δωματίου κουρδισμένα πάντα δείχνουν  οτι δεν έχουν κουνήσει χιλιοστό. ίσως σε βοηθήσει λίγο να διαβάσεις αυτό.... http://www.sever.si/luthier-professional-tools/carbon-rods

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 26, 2019, 10:05:11 μμ »

ώς προς τις διαστάσεις της βέργας, την προμήθεια της (έχω βρει κάποιες στο ebay)

http://dimizparts.gr/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-TRUSS-RODS?page=2

Πάρε τηλέφωνο θα σου πουν τις λεπτομέρειες

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 27, 2019, 04:41:59 μμ »
Εχω δουλεψει βεργες καρμπον σε ηλ.μπασα
Με κλασικη 2συστατικων την κολας,αν και ο στιουμακ λεει οτι και η τιτεμποντ τις κολαει

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 27, 2019, 06:04:42 μμ »
Οι περισσότεροι προμηθευτές με βέργες κάρμπον συστήνουν titebond , κυανοακριλικές, εποξικές....όλες μάλλον...!!! Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι που συστήνουν ειδικές ρητίνες και πάει λέγοντας...!!!! Εγώ τις έχω κολλήσει με όλες τις παραπάνω επιλογές αλλά ακόμα θεωρώ πως είναι νωρίς για συμπεράσματα. Δείχνουν να μην υπάρχει πρόβλημα με καμία κόλλα. Απλά λένε να τις τρίψεις λίγο.... Νομίζω ότι κάπου στο φόρουμ έχει ξαναγίνει κουβέντα γι αυτό...Δεν ξέρω πόσο υγιεινό είναι αυτό, καλού κακού κάποιες προφυλάξεις δεν θα μας έβλαπταν.

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 27, 2019, 11:21:55 μμ »
Καποιες που ειναι γιαλιστερες,λογικα θελουν τριψιμο.Αυτες απο το dimizparts δεν θελουν.Θελουν προσωχη ομως γιατι βγαζουν σαν ακιδες και σε καρφωνουν

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 28, 2019, 12:00:11 μμ »
Εγώ χωρίς να θέλω να αποτρέψω κάποιον να κάνει την δοκιμή του, θα πώ την δική μου εμπειρία.
 Σε δύο μπουζούκια έβαλα βέργα κάρμπον με εποξική 2 συστατικών, και τα δύο μου σκευρώσαν...!!!
Τώρα τι έφταιξε.....δεν μπόρεσα να καταλαβω !!!

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 28, 2019, 02:39:49 μμ »
Κάτι δεν θα έγινε σωστά.. Αν έχετε φωτο από την διαδικασία κάποιος με εμπειρία στο καρμπόν ίσως μπορέσει να δει τι έγινε λάθος..

mixalhs_m

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 29, 2019, 01:10:07 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση.
θα επανέλθω στο θέμα με τα αποτελέσματα μόλις κάνω τις δοκιμές μου.

Tags: