Αποστολέας Θέμα: ΤΡΙΑΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ  (Αναγνώστηκε 7326 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
ΤΡΙΑΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ
« στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 03:00:00 μμ »
Ρε παιδιά, μήπως να φτιάχναμε τα καλούπια μας με αυτόν τον τρόπο; Θα τρελαθούμε

http://www.videoman.gr/7808
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: ΤΡΙΑΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 05:50:59 μμ »
Ρε Βαγγέλη,
γιατί σταμάτησες στα καλούπια;

Τι θα παιδευόμαστε με τα όργανα;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 06:08:06 μμ »
Γινονται αυτα ρε παιδια?Με παραξενευει οτι εχει και κινουμενα μερη , δεν ειναι combact.Δεν ξερω στο csi-miami  εχω δει εναν τετοιο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 06:08:37 μμ »
Απίστευτο!! Όχι μόνο καλούπια, μουσικά όργανα ολόκληρα μπορείς να φτιάξεις!! Αυτή η τεχνολογία πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα που ξέραμε ως τώρα και να ανακαλύψει καινούργια! Έχω πάθει πλάκα με την ανθεκτικότητα του εργαλείου που φτιάχτηκε!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 06:58:52 μμ »
Απίστευτο!! Όχι μόνο καλούπια, μουσικά όργανα ολόκληρα μπορείς να φτιάξεις!! Αυτή η τεχνολογία πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα που ξέραμε ως τώρα και να ανακαλύψει καινούργια! Έχω πάθει πλάκα με την ανθεκτικότητα του εργαλείου που φτιάχτηκε!

Χωρίς να θέλω να φανώ πολύ σκεπτικιστής, βλέποντας τη όλη κατασκευή προσωπικώς δεν την κρίνω ικανή για τρισδιάσταστη "αναπαραγωγή". Ακόμα και το σάρωμα του αντικειμένου με φορητό σαρωτή δεν είναι και ότι καλύτερο από πλευράς ακρίβειας και μάλιστα στα 40 micron.

Εδώ, στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να σαρώσουν τρισδιάστατα αντικείμενα τα κρατούν σταθερά και τα σαρώνει σταθερή "laser" δέσμη. Αν με βάζατε να το εξηγήσω θα σας έλεγα ότι το αντίγραφο είναι ένα άλλο βαμμένο γαλλικό κλειδί. Με καμία άλλη ερμηνεία δεν μπορώ να εξηγήσω και τον κινούμενο κοχλία, που για να κατασκευαστεί θα πρέπει ο σαρωτής να διαπεράσει με ακτίνες "Χ" το μέταλλο και να βρει διαμέτρους αξόνων κλπ. Αν το έκανε ένα-ένα ξεχωριστά για κάθε κινούμενο κομμάτι θα με μπέρδευε περισσότερο. Έτσι, νομίζω ότι είναι ένα video επιστημονικής φαντασίας.

Υ.Γ. Μήπως είναι κανένα πρωταπριλιάτικο videoαστείο;

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 07:17:55 μμ »
δεν πρεπει να ειναι αστειο... ετσι κι αλλιως τα τελευταια χρονια η τρισδιαστατη εκτυπωση χρησιμοποιειται ευρεως... προσωπικα ξερω για αρχιτεκτονες που εκτυπωνουν τις μακετες τους σε τρισδιαστατο... Η καινοτομια στο βιντεο ειναι τα κινουμενα μερη... κι εχεις δικιο φιλε Κουρε οτι πρεπει να το διαπερασουν ακτινες... κι ετσι μου φαινεται... στην αρχη πρεπει να το σκαναρουν με υπερυθρες... καπως ετσι μοιαζει στην εικονα του υπολογιστη... (κανω τον εξυπνακια λιγο... συγνωμη..  ;D  ;) )

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 12:31:43 μμ »
Φίλε Σωτήρη,
όταν λες ότι κάποιοι αρχιτέκτονες "εκτυπώνουν" τρισδιάστατες μακέτες, εννοείς ότι φτιάχνουν ολόσωμα κτίρια με κάποιο CNC ή εκτυπώνουν σε χαρτόνι το ανάπτυγμα όλων των πλευρών των κτιρίων (και όχι μόνο) και μετά το κόβουν και το διαμορφώνουν σε τρισδιάστατο κτίριο;

Σε ρωτάω γιατί θα μ' ενδιέφερε να μπορώ να παρουσιάσω σε πελάτη τρισδιάστατη μακέτα από το π.χ. επιπλωμένο παιδικό δωμάτιο που θα του φτιάξω και το οποίο του το παρουσιάζω μέχρι τώρα μόνο ως τρισδιάστατη εικόνα σε υπολογιστή.

Ρώτησα δύο αρχιτέκτονες, με τους οποίους συνεργάζομαι εδώ στα Χανιά, και μου απάντησαν ότι όταν πρόκειται για τρισδιάστατη μακέτα την αναλαμβάνει εξειδικευμένο γραφείο που φτιάχνει με CNC τέτοια πράγματα.

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 01:15:03 μμ »
Και εμένα πατάτα μου φένεται  !!
Ένα αντικείμενο για σκαναριστεί 3D πρέπει να γίνει αυτό από όλες τις πλευρές του
Εκτός αν στο συγκεκριμένο αυτό γίνεται με την πλάκα που έχει απο κάτω
Αλλά και πάλι το κινούμενο μέρος δεν γίνεται να αποτυπωθεί χωρίς να βγεί από το εργαλείο.
Επρεπε δηλαδή να τα σκανάρει χωριστά και μετά τα μοντάρει . Έτσι θα ήταν ποιο πιστευτό
Με αυτό τον τρόπο δεν νομίζω ως γίνεται.
Άσε τα δοχεία με το υγρό που παρουσιάζει είναι μικρότερα από τα μελάνια ενός εκτυπωτή
και με τόση ποσότητα πούδρας δεν θα έφτανε ούτε γιά ένα. ::)

Μιχάλης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:33:06 μμ »
Βρηκα αυτο το link http://redflyplanet.blogspot.com/2011/03/blog-post_2830.html καθως εψαχνα να δω τι ειναι ο τρισδιαστατος εκτυπωτης και πως λειτουργει.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:11:47 μμ »
Ρε παιδιά θα τρελαθούμε;

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές από το 1983. Τέτοιο πράγμα, δεν είχα ιδέα.
Τις δυο τελευταίες μέρες ρώτησα εκτός από τους δύο αρχιτέκτονες, ένα μηχανολόγο και έναν παντογραφίστα με CNC.
Κανείς τους δεν έχει ακούσει τίποτε. Και το δεύτερο site μιλάει για τεχνολογία δεκαετιών.

Τι γίνεται; Τόσο πίσω είμαστε; Τόσο πολύ έχουμε χάσει τη μπάλα;

Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; Κάποια μάρκα, κάποια εταιρεία κάτι συγκεκριμένο τέλος πάντων;

Μιχάλης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:35:40 μμ »

Μιχάλης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:42:35 μμ »
Δες και σε αυτο το link http://www.wdv-gmbh.de/english/products/ebzcorpZ650.shtml ειναι ο ZPrinter 650 κατεβασε να δεις και το video

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 11:52:24 μμ »
Φίλε Μιχάλη,
το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι

"αισθάνομαι τόσο γέρος σε ένα κόσμο τόσο νέο!!!

Ελπίζω σε καμιά πενταετία να μπορώ να τον αγοράσω!!

Μιχάλης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:04:13 πμ »
Στο ευχομαι φιλε Κούρο να το παρεις και να μας εκτυπωσεις και εμας κανα καλουπι.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:09:00 μμ »
Εγω κυριοι εξακολουθω να παραμενω ενας απλος μαλακας Ελληνας , και καχυποπτος μαζι.Ειχα δει στο παρελθον ενα τετοιο, καθοτι η ενασχοληση με με τους 2 τροχους με εχει κανει να ξερω απ εξω τα ταβανια του ΚΑΤ του ευαγγελισμου και αλλων πολλων νοσοκομειων της πατριδας. Αυτο λοιπον που ειδα το χρησιμοποιουσαν κατι ορδοπεδικοι στο εξωτερικο για να αντιγραψουν κοκαλο  σε μερος οπου ειχε διαλυθει.Σκαναραν λοιπον το υπαρχον κοκαλο ( το αριστερο ας πουμε) και ενας τετοιος εκτυπωτης με υγρη ρυτηνη εφτιαχνε το δεξιο ιδιο ακριβως.Ολα αυτα με σκαναρισματα, μετρησεις, και δωσε ξανα μετρημα κλπ.Δεν το εδειχνε τοσο απλο οπως το δειχνει εδω.Κι ολα αυτα για να φτιαχτει ενα κοκαλακι ( χωρις κινουμενα μερη) απο τον αστραγαλο ας πουμε.Δεν ξερω θελω να πιστεψω αλλα αν δεν δω......................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: