Μετα απο αρκετα χρονια ξαναπιασα σκαρπελο.Εγινε μια προσπαθεια προσεγγισης του τυπου αυτου χωρις να ειναι καποιο πιστο αντιγραφο συγκεκριμενου οργανου της εποχης εκεινης .Χρησιμοποιηθηκαν τοσο κατασκευαστικα στοιχεια παλαια , κυριως στο ηχειο, οσο και συγχρονα.Αυτο που χαρακτηριζει και κατατασει σε μια κατηγορια ενα μπουζουκι ομως ειναι το ηχειο του και η χροια του ηχου του γι αυτο και η αναφορα στο προπολεμικο.
Υλικα κατασκευης,μεθοδοι, και επιρροες.
Σκαφος:Ινδικος παλισανδρος. Διαστασεις 24x36x16(βαθος). Διατομη τετραγωνη. Εχω την τυχη να εχω στην κατοχη μου σκαφος μαντολας κατασκευης Γρηγοριου Απαρτιαν προερχομενο απο καλουπι τετραγωνης διατομης.Απο τα καλουπια αυτα κατασκευαζονταν ολα τα μπουζουκια μαντολες και μαντολινα την προπολεμικη περιοδο και ο,τι ηχογραφησεις ακουμε απο το '38 και πισω ειναι ως επι τω πλειστον με τετοια οργανα. Με την αφορμη αυτη λοιπον αντεγραψα και δημιουργησα ενα καλουπι τετοιο απο το οποιο βγηκε το σκαφος του συγκεκριμενου οργανου.
Καπακι: Κεδρος . Θολωτη κατασκευη αναλογη με τον τροπο κατασκευης τσακισης χωρις εμφανη κλιση στα χειλη του σκαφους, προπολεμικα κατασκευαστικα χαρακτηριστικα και τα δυο.
Μπρατσο: Βεγγε,σφενδαμι, αμερικανικη καρυδια ,λιμπα και φλαμουρι.Στο κεντρο κοντρα απο ανθρακονημα παχους 3mm. Ταστιερα εβενος.Καραολο φλαμουρι . Οι διαστασεις και τα παχη του μπρατσου δεν ειναι παλαια χαρακτηριστικα καθως ειναι λεπτο.
Ομοιως και το καραολο με τα 6 κλειδια και οχι 8 που ηταν παραδοσιακα.ολα αυτα για να ελαφρυνει.
Ο καβαλαρης ειναι ινδικος παλισανδρος .Οι φιγουρες παλισανδρος σφενδαμι και ασετοπαστα .Οι οδηγοι ταστιερας ασετοπαστα.
Κλιμακα οργανου 680mm.