Αποστολέας Θέμα: Υλικά Οργανοποιίας  (Αναγνώστηκε 25269 φορές)

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: Υλικά Οργανοποιίας
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:35:43 μμ »
Δεν υπάρχει κανείς εισαγωγέας ::) :'(

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 11:50:34 μμ »
Γιώργο,
υπάρχει εδώ στα Χανιά ένας βιοτέχνης ονόματι Μπεμπλιδάκης, ο οποίος εμπορεύεται και κολλάει καπλαμάδες αλλά και διάφορα φιλέτα. Δεν ξέρω αν τα φτιάχνει ο ίδιος ή τα προμηθεύεται από αλλού αλλά θα βρω το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσεις μαζί του.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 07:35:44 μμ »
Τριαντάφυλλε σε ευχαριστώ, ξέρεις αν αυτά τα φιλέτα έχουν κάποιο πάχος περί τα 2mm και δεν είναι λεπτά σαν καπλαμάς?

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 08:30:49 μμ »
Τριαντάφυλλε σε ευχαριστώ, ξέρεις αν αυτά τα φιλέτα έχουν κάποιο πάχος περί τα 2mm και δεν είναι λεπτά σαν καπλαμάς?

Γιώργο, επειδή τα είχε κλειδωμένα σε ντουλάπι με πρόσοψη δεν παρατήρησα λεπτομερώς το πάχος τους. Μου φάνηκαν κάπως παχύτερα από τον απλό καπλαμά. Θα πάω να τα ξαναδώ και θα σου δώσω πληροφορίες. Αν μου επιτρέψει θα βγάλω και φωτογραφίες.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:09:28 μμ »
Να είσαι καλά φίλε ευχαριστώ!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 12:28:03 μμ »
.........................ξέρεις αν αυτά τα φιλέτα έχουν κάποιο πάχος περί τα 2mm και δεν είναι λεπτά σαν καπλαμάς?
Γιώργο,
πέρασα σήμερα απ' το μαγαζί του και πήρα κάποιες πληροφορίες. Τα φιλέτα δεν είναι δικής του κατασκευής. Τα προμηθεύεται από την Αθήνα και είναι όλα λεπτά σαν καπλαμάς. Ανεβάζω και μια εικόνα με τα δείγματα που μου έδωσε, έτσι για έμπνευση αν κάποιος θέλει να "ξεσηκώσει" κάποιο σχέδιο. Δεν γνωρίζω τιμές καθώς δεν ήταν ο ίδιος εκεί αλλά η σύζυγός του.
 [ Invalid Attachment ]

Επίσης έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από καπλαμάδες (μεγαλύτερη απ' την ποικιλία που είδαμε στου Παντελάκου).

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου προμηθευτή είναι :
Γιάννης Μπεμπλιδάκης
Τηλ. 28210 90784 - 95053.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 06:09:47 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Τριαντάφυλλε που μπήκες στον κόπο να με πληροφορήσεις και με φωτογραφία,αν πέσει στην αντίληψη σου τίποτα σχετικό με παχύτερα φιλέτα ενημέρωσε με, να είσαι καλά!

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 07:50:39 μμ »
φιλε τετοια φιλετα,μου ειχε δειξει ο καλλιγας στο θησειο..ειναι ξυλεμπορικο ,καλλιγα αφοι και το τηλ.ειναι 2103450750   6977411910.απο οτι θυμαμαι ηταν πιο χοντρα κορδονια στα σχεδια ακριβως που δειχνει ο τριανταφυλλος....δεν ξερω βεβαια και ειχα ξεχασει να ρωτησω εαν κανουν για περιμετρικα στο καπακι η στην κολατζα...αν επιδεχονται λυγισμα δηλαδη η σπανε..ειχα κανει και σχετικη ερωτηση στο φορουμ αλλα δεν απαντησε κανεις

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:52:43 μμ »
Μεγάλη ποικιλία σε φιλέτα έχει ο Κωνσταντέλλος. Παρότι γενικώς είναι ακριβός, στα φιλέτα νομίζω ότι έχει τιμές αντίστοιχες με το εξωτερικό.

Κάποτε έψαξα στο Internet να βρω την πηγή απ όπου αγοράζουν όλοι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 02:06:24 πμ »
Τα φιλέτα αυτά είναι λεπτά και φαρδιά. Δεν γυρίζονται χωρίς να παραμορφωθούν.
Έχω πάρει και γω από τον Καλιγά κάποια που μου αρέσαν σε εμφάνιση αλλά δεν είναι για γύρισμα και επομένως για το καπάκι περιμετρικά δεν κάνουν. Νομίζω πως ο μοναδικός τρόπος είναι να κοπούν μικρά κομμάτια με νυστέρι ουτως ώστε να γυρίσει σε καμπύλη. Τα έχω κρατήσει για διακόσμηση σε κιθάρα (στην πλάτη στην ένωση) ή και για μπουζούκι σε κανά καράολο σε ευθεία στο κέντρο. 
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:19:10 μμ »
Παράθεση
φιλε τετοια φιλετα,μου ειχε δειξει ο καλλιγας στο θησειο..ειναι ξυλεμπορικο ,καλλιγα αφοι και το τηλ.ειναι 2103450750   6977411910.απο οτι θυμαμαι ηταν πιο χοντρα κορδονια στα σχεδια ακριβως που δειχνει ο τριανταφυλλος....δεν ξερω βεβαια και ειχα ξεχασει να ρωτησω εαν κανουν για περιμετρικα στο καπακι η στην κολατζα...αν επιδεχονται λυγισμα δηλαδη η σπανε..ειχα κανει και σχετικη ερωτηση στο φορουμ αλλα δεν απαντησε κανεις
Φίλε Δημήτρη νομίζω πως και εγώ πριν χρόνια είχα δει αυτά τα φιλέτα στον Καλλιγά,καλά που μου το θύμισες,θα παω να δω τι έχει.

Παράθεση
Τα φιλέτα αυτά είναι λεπτά και φαρδιά. Δεν γυρίζονται χωρίς να παραμορφωθούν.
Έχω πάρει και γω από τον Καλιγά κάποια που μου αρέσαν σε εμφάνιση αλλά δεν είναι για γύρισμα και επομένως για το καπάκι περιμετρικά δεν κάνουν.
Φίλε Sakkalis, έχεις δίκιο,τα λεπτά δεν κάνουν για φιλετάρισμα καπακιού,θα πάω στον καλλιγά και θα τον ρωτήσω μήπως γνωρίζει πηγή προμήθειας για παχύτερα.

Παράθεση
Κάποτε έψαξα στο Internet να βρω την πηγή απ όπου αγοράζουν όλοι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Φίλε Παναγιώτη θα κάνω και εγώ μια έρευνα και αν βρω κάτι καλό θα ενημερώσω.

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 06, 2012, 10:56:12 πμ »
Καλημέρα!
 Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ βέργα για το μπράτσο του μπουζουκιού, σε δικό μας προμηθευτή?

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 04, 2012, 05:26:45 μμ »
Ηθελα να αγορασω κόλα titebond και την εβρισκα περιπου 8 ευρω
αλλα ηθελαν και αλλα 10 ευρω μεταφορικα!!!!
Τελικα ρωτησα στον Μαυρομουστακη και την δινει 5 ευρω το μισο κιλο!!!! :o
Εχει μεγαλη συσκευασια και την βαζει αυτος σε δικα του μπουκαλακια
τα οποια με διαβεβαιωσε οτι εχουν μυτη κανονικα και ειναι καλυτερα της tiebond.

Aλλου στην Ελλαδα βρισκω τα 230 ml 8,5 ευρω!

Πιστευω συμφερει παρα πολυ!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 04, 2012, 08:13:05 μμ »
Δημητρη με αυτα τα λεφτα για μεταφορικα παω τα αγοραζω και στα φερνω εγω!!!  ;D ;D ;D
ευκαιρια για εκδρομη τσαμπα!!! :) :) :)

chris

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 04, 2012, 10:19:13 μμ »
οχι 5 ευρ Δημήτρη 8 ευρ πήρα εγώ πρίν κανα δυό μήνες  καί είναι η γνήσια μέ τό μπουκάλι αυτό γεμίζης ακριβώς 2,5 μπουκάλια τών 237

Tags: